Αναστασία Τσιλικιώτη: “Το μέλλον μας το ντύνουμε πάντοτε με όνειρα, αισιοδοξία, φαντασία, δύναμη και δουλειά”

Η νεαρή ηθοποιός Αναστασία Τσιλικιώτη μιλά στο http://polismagazino.gr με αφορμή τη συμμετοχή της στην παράσταση «Φυλο-νικία», σε μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία Αλεξάνδρας Βουτζουράκη, στην Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη.

Μιλήστε μας για τον ρόλο σας στην παράσταση. Πόσο ταυτίζεστε;

Η γυναίκα νούμερο 49… άλλο ένα πείραμα της «φωνής». Το πείραμα ξεκινάει από την αρχή, δημιουργώντας ένα σχήμα κύκλου στην παράσταση, και αυτή την φορά το «υποκείμενο» είναι μόλις 13 χρόνων. Όλη αυτή η παιδικότητα, η μη αίσθηση του φόβου, η χαρά και ο αυθορμητισμός αυτής της ηλικίας με ταυτίζουν ως ένα μεγάλο βαθμό με την γυναίκα. Φυσικά μην ξέροντας ποτέ την κατάληξη αυτού του πλάσματος…

Μιλήστε μας για τους συντελεστές της παράστασης.

Είμαι παρά πολύ χαρούμενη που γνώρισα και μπήκαν στην ζωή μου αυτοί οι 5 άνθρωποι. Ο κάθε ένας τους ξεχωριστά και όλοι μαζί μου προσέθεσαν μια καινούργια εμπειρία στο χώρο του θεάτρου αλλά και έξω από αυτόν. Ένα ξεχωριστό κομμάτι φυσικά, είναι η χαρά της συνεργασίας μου με την σκηνοθέτη που την θαυμάζω και σαν καθηγήτρια μου στην δραματική σχολή.

Πώς προέκυψε η συμμετοχή σας στην παράσταση;

Η σχολή προσλαμβάνει φοιτητές για πρακτική στο θέατρο και φέτος η σκηνοθέτις Αλεξάνδρα Βουτζουράκη με τον Γιάννη Τριαντάκη, που έχει αναλάβει την οργάνωση της παραγωγής, μου έκαναν την πρόταση να είμαι στην παράσταση και να αναλάβω και την θέση του βοηθού σκηνοθέτη.

Τι εύχεστε για το μέλλον;

Το μέλλον μας το ντύνουμε πάντοτε με όνειρα, αισιοδοξία και φαντασία, όλα αυτά χτίζονται με δύναμη και δουλειά. Εύχομαι όλες αυτές οι προσδοκίες μου να ντυθούν με το πολύτιμο ντύμα της υλοποίησης και της αυτοπραγμάτωσης.

Η ταυτότητα της παράστασης

Μετάφραση / Διασκευή / Σκηνοθεσία : Αλεξάνδρα Βουτζουράκη

Πρωταγωνιστούν (με σειρά εμφάνισης) : Βέρα Μακρομαρίδου, Γιάννης Τριαντάκης, Νίνα Τουμαζάτου, Λυκούργος Μπάδρας, Αναστασία Τσιλικιώτη
Μουσική : Γιάννης Μαδούρος
Φωτογραφίες – Βίντεο : Χρήστος Παναγόπουλος
Γραφιστικά / Δημιουργικά : Γιώργος Σπήλιος
Σκηνικά / Κοστούμια : Fn’F Team
Επικοινωνία : Νατάσα Παππά
Βοηθός Σκηνοθέτη : Αναστασία Τσιλικιώτη
Οργάνωση Παραγωγής : Γιάννης Τριαντάκης

Κάθε Σάββατο στις 21.00 & Κυριακή στις 20.00 έως τις 29/12/19

Θέατρο «Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη»Αθανασίου Διάκου & Τζιραίων 13 (έξω από το μετρό Ακρόπολης)

Πληροφορίες – Κρατήσεις θέσεων
Tηλ. θεάτρου: 210 92 22 300 & 6980579927