Ανακήρυξη της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη σε Επίτιμη Δημότη Σαλαμίνας – Κυριάκος Μαριδάκης: “Ύψιστη η τιμή για το Ιστορικό μας Νησί”

Σε Επίτιμη Δημότη Σαλαμίνας ανακηρύχθηκε η Πρόεδρος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020» & Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 στο Δημαρχιακό Μέγαρο του νησιού σε μία συγκινησιακά φορτισμένη τελετή του Δήμου Σαλαμίνας κατόπιν εισήγησης του Δημάρχου κου. Γιώργου Παναγόπουλου και απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη υπογράμμισε: «Είναι τιμή για εμένα η ανακήρυξή μου σε επίτιμη δημότη Σαλαμίνας, ένα νησί με μακρά ιστορία, λαμπρό πολιτισμό και βαθιά παράδοση ευχαριστώντας τόσο το Δήμαρχο όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Θα είμαι δίπλα στη Σαλαμίνα και στους κατοίκους της πάντοτε και σε ό,τι χρειαστείτε».

Μια ιδιαίτερη στιγμή και τιμή για τον Κυριάκο Μαριδάκη διότι με την κα. Βαρδινογιάννη σχεδιάσαν και διοργανώσαν από κοινού, τους επετειακούς εορτασμούς των 2.500 χρόνων από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας πάντα με επίκεντρο τον  άνθρωπο και την κοινωνια.

Μεταξύ άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων παρευρέθηκαν ο Βουλευτής ΝΔ Β Πειραιά Δ. Μαρκόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Βουλευτής Β Πειραιά Γ. Ραγκούσης, ο Υποναύαρχος Ι. Πάττας Π.Ν. ως εκπρόσωπος του ΑΓΕΝ, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κα. Β. Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, ο Κυριάκος Μαριδάκης μέλος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητειας  του επετειακού έτους Θερμοπύλες- Σαλαμίνα 2020 Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος Σαλαμίς, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι.