Αλέξης Διαμαντής: Το έργο “Μη με λες Φωφώ” του αγαπημένου Βασίλη Αλεξάκη, μάς αποκάλυψε τους λόγους και τους σκοπούς αυτής της ομάδας!

Ο ηθοποιός Αλέξης Διαμαντής μιλά στο polismagazino.gr για την παράσταση «Μη με λες Φωφώ», όπου πρωταγωνιστεί μαζί με τους: Ηλέκτρα Τσαγκανά, Αδριανό Γκάτσο, Τρύφωνα Ζάχαρη, Γιώργο Αντωνόπουλο. Η παράσταση θα ανέβει στις 27/01/2020 στο Studio Μαυρομιχάλη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τρύφωνας Ζάχαρης.

Μιλήστε μας για τη θεατρική ομάδα που δημιουργήσατε και για το πρώτο έργο που επιλέξατε να ανεβάσετε, το «Μη με λες Φωφώ» του Βασίλη Αλεξάκη.

Νομίζω ότι το έργο «Μη με λες Φωφώ» του αγαπημένου Βασίλη Αλεξάκη, μάς αποκάλυψε τους λόγους και τους σκοπούς αυτής της ομάδας. Στην αναζήτηση της άλλης όχθης, της ευτυχίας, της χαράς, της ελευθερίας, συνειδητοποιήσαμε πως τελικά η απάντηση βρίσκεται μέσα μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που αυτήν την αποκάλυψη την ζω με αυτήν την ομάδα. Το έργο μάς γοήτευσε αμέσως και συνεχίζει να μάς γοητεύει το βάθος του. Για εμένα αυτό το νησιωτικό δράμα κρύβεται εντέχνως μέσα σε μία δυστοπική κωμωδία.

Μιλήστε μας για τον ρόλο που υποδύεστε στην παράσταση.

Ο Αγησίλαος αγαπάει τις παντόφλες του. Η ταυτότητα του Αγησίλαου περιλαμβάνει κενά. Όταν στα ήδη υπάρχοντα κενά προστίθενται πέπλα μυστηρίου, ο Αγησίλαος το διαχειρίζεται με ψυχραιμία. Δεν επιτρέπει στις σκέψεις του να τον οδηγήσουν σε τρομαχτικά μέρη ή τουλάχιστον προσπαθεί.

Τι θέλετε να κρατήσει ο θεατής φεύγοντας από την παράσταση;

Όσο δύσκολα και αν είναι τα πράγματα στην αρχή ή στο τέλος ή στο ενδιάμεσο, τα ζούμε παρέα.

Ποιός είναι ο στόχος και τα επόμενα σχέδια της ομάδας;

Αναπνοές, αποτίμηση, καφές, τσιγάρα και συμπάθεια.

Η ταυτότητα της παράστασης

Σκηνοθεσία: Τρύφωνας Ζάχαρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλέξης Διαμαντής
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Ελένη Βαρδαβά
Φωτισμοί: Γιώργος Κουτσαλιάρης, Γιώργος Αντωνόπουλος
Φωτογραφίες – Teasers – Trailers: Sic Semper Tyrannis
Μοντάζ: Γιώργος Κουτσαλιάρης, Αδριανός Γκάτσος, Αλέξης Διαμαντής
Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Παίζουν: Ηλέκτρα Τσαγκανά, Αδριανός Γκάτσος, Αλέξης Διαμαντής, Τρύφωνας Ζάχαρης, Γιώργος Αντωνόπουλος

Studio Μαυρομιχάλη (Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα, τηλ.: 210 6453330)Κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21.00 από τις 27/01/20 έως τις 03/03/2020