Αινείας Πετάνης: “Στο μονοπάτι του λιονταριού”

Νέα έκδοση από τις Εκδόσεις Οσελότος

Συγγραφέας: Αινείας Πετάνης Διάσταση:14×21 Σελίδες: 134 – Τιμή: 12 ευρώ isbn: 978-618-205-178-8

ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ: Εκδόσεις Οσελότος www.ocelotos.gr – Τηλ.: 2106431108

Ξεφυλλίστε μερικές σελίδες από το βιβλίο

Το “Στο μονοπάτι του λιονταριού”, αποτελεί ένα μυθιστόρημα βγαλμένο μέσα από την ρατσιστική κοινωνία στην οποία ζούμε. Ένα μυθιστόρημα – οδηγός για τον καθένα μας στον αγώνα για την συνειδητοποίηση και κυρίως την πάταξη του ρατσισμού στη κοινωνία. Ένα μυθιστόρημα που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη, γιατί πολύ απλά, δυστυχώς, θα είναι πάντα ένα επίκαιρο πρόβλημα.

Ένα μυθιστόρημα που φέρει την υπογραφή του Αινεία Πετάνη.

Οι κόσμοι τους τόσο διαφορετικοί, μα πιο διαφορετική απ’ όλα η πορεία τους. Ο Νίκος Ανδριώτης και η Χριστίνα Δεληγιώργη βρίσκονται τόσο κοντά, αλλά βλέπουν τον κόσμο από τελείως διαφορετικές διόπτρες. Εκείνος, άκαμπτος, απόλυτος και ποτισμένος με μίσος για ό,τι του εναντιώνεται μες στο σκοτάδι του. Από την άλλη, εκείνη, ειλικρινής, δίκαιη, θαρραλέα και δυναμική, ζει μες στο φως της δικής της κοσμοθεωρίας. Η μοίρα τους έφερε μαζί. Πόσο βιώσιμη είναι αυτή η συνύπαρξη όμως; Ποιος θα είναι ο τελικός νικητής αυτής της «μάχης»; Θα μπορέσει ποτέ ο Νίκος να δει το πραγματικό φως;

Το βιβλίο «Στο μονοπάτι του λιονταριού» είναι ένα επίκαιρο, δυνατό, αντιρατσιστικό μυθιστόρημα που έρχεται να γεφυρώσει, αλλά κυρίως να φωτίσει τις παραφωνίες που προκύπτουν από τη διαφορετικότητα που υπάρχει στη ζωή. Είμαστε φύσει ρατσιστές; Πώς η θυματοποίηση του θύτη μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά για τον τελευταίο; Ακολουθώντας το μονοπάτι θα αναγνωρίσεις εμένα, εσένα, τον καθένα. Μη φοβηθείς!

Λίγα λόγια για τoν συγγραφέα:

Ο Αινείας Πετάνης μεγάλωσε στη Θήβα και έχει ζήσει στην Αθήνα και την Κύπρο. Απ’ τα πρώτα του παιδικά χρόνια ήταν ανήσυχο πνεύμα, με έντονη την ανάγκη να ψάχνει και να ενημερώνεται για τα πάντα. Έτσι, άρχισε να γράφει και μεγαλώνοντας του άρεσε να εκφράζεται κατ’ αυτόν τον τρόπο. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο Τμήμα Διοίκησης Τεχνολογίας, αγαπάει τα ταξίδια, τις ταινίες, τον αθλητισμό και γενικότερα τη ζωή.
Μετά το «Εκείνος για Εκείνον», τα νερά έρχεται να ταράξει το «Στο μονοπάτι του λιονταριού». Ένα άκρως αντιρατσιστικό μυθιστόρημα, το οποίο θα θεωρείται πάντα διαχρονικό και ιδιαίτερο.