Αθηνά Κοντοδήμα: “Τίποτα δεν χαρίζεται σε κανέναν και πρέπει ο καθένας από εμάς να γίνει καλός φίλος και συνοδοιπόρος με τους δαίμονες του”

“…Δεν με τρομάζει ούτε η επιτυχία ούτε και η αποτυχία γιατί ουσιαστικά και από τα δύο κερδίζεις κάτι”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Από πολύ μικρή αγαπουσα τη μουσική.Θυμάμαι σε ένα λεύκωμα δευτέρας, τρίτης δημοτικού στην ερώτηση “τί θέλω να γίνω όταν μεγαλώσω” είχα γράψει τραγουδίστρια! Ο πατέρας μου κάποια στιγμή εκείνη την περίοδο μου είχε αγοράσει ένα αρμόνιο και άρχισα να βγάζω με το αυτί απλά κομματάκια οπότε θέλησε αφου κατάλαβε τη μουσικότητά μου,να με γράψει σε κάποιο ωδείο. Δυστυχώς τότε μου φαινόταν βάσανο η όλη διαδικασία καθώς ήμουν και ένα παιδί που ειδικα στο δημοτικό είχα καταπιαστεί με διάφορες δραστηριότητες όπως χορό, στίβο κ.α. οπότε δεν ήθελα να δώσω χώρο σε κάτι ακόμα.
Χρόνια μετά στο λύκειο γράφτηκα με τις φίλες μου στο ωδείο της γειτονιάς εκείνες κιθάρα κι εγώ φωνητική. Και κάπως έτσι ξεκίνησε αυτό το μακρόσυρτο ταξίδι με τις ομορφιές του και τις πληγές του..!

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Δε νομίζω οτι μπορώ να γράψω μόνο έναν. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που θαυμάζω και θα ήθελα να βρεθώ μαζί τους στη σκηνή!
Αν έπρεπε να πω έναν θα έλεγα τον Μπαλάφα. Τον εκτιμώ πολύ καλλιτεχνικά, τον θεωρώ μουσικά έξυπνο και με ευγενική αύρα.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Έχω τόσα πολλά να θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια!
Από την πρώτη μου μπάντα που ήταν κάτι εντελώς ερασιτεχνικό, ανέβηκα ένα σκαλοπάτι παραπάνω σε οτι αφορά τον επαγγελματισμό και τη μουσικότητα με τους Soulmates μια soul-funk δεκαμελή μπάντα.
Εννοείται οτι δεν ξεχνώ τα live στο εξωτερικό με τους Kourelou,όλα τα live και η εμπειρία της δισκογραφίας χάρις στον Παντελή Κυραμαργιό, live
στην Αγγλικανική εκκλησία με τον Ταφ Λάθος και άλλα τόσα που δεν μπορώ να θυμηθώ. Από όλη την εμπειρία μου στο τραγούδι προσπαθώ να κρατάω τα θετικά κυρίως καθώς
θεωρώ πως δεν μπορεί κάτι να σε επηρεάσει αρνητικά αν δεν το αφήσεις εσύ να σε επηρεάσει, και το λέω με πλήρη συνείδηση πλέον. Φυσικά και εχω πληγωθεί πολλές φορες και θα πληγωθώ άλλες τόσες από απορρίψεις και σκληρά λόγια. Ομως τίποτα δε χαρίζεται σε κανέναν και πρέπει ο καθένας από μας να γίνει καλός φίλος και συνοδοιπόρος με τους δαίμονες του.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Δεν με τρομάζει τίποτα απο τα δύο γιατί ουσιαστικά και από τα δύο κερδίζεις κάτι. Στην επιτυχία χαίρεσαι που απέφεραν καρπούς οι κόποι και η δουλειά σου και από την αποτυχία αδύνατον να μην αποκομήσεις κάτι διδακτικό που θα σε κάνει καλύτερο. Άλλωστε για να αποτύχεις σημαίνει οτι προσπάθησες όπου στην τελική αυτο δεν έχει σημασία;

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Θεωρώ οτι βοηθούν μόνο στο να ανοίξει ο κύκλος των γνωριμιών του κάθε καλλιτέχνη γρηγορότερα.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Πριν την καραντίνα έγραφα στο στούντιο τα κομμάτια του επερχόμενού μου album οπότε και μετά την καραντίνα αυτό θα συνεχίσω να κανω. Είχα σκοπό να κλείσω live εκτός Αθηνών το καλοκαίρι αλλα με όλη αυτή την κατάσταση το μέλλον της μουσικής και όχι μόνο είναι άγνωστο και πολύ φοβάμαι οτι θα αλλάξουν πολλά στις ζωές μας από δω και πέρα.

Βιογραφικό. Η Αθηνά Κοντοδήμα κατάγεται από την ‘Ηπειρο αλλά ζει μόνιμα στην Αθήνα. Ξεκίνησε από πολύ μικρή να τραγουδά και να κάνει live με τις εκάστοτε μπάντες της σε αποκλεισιτκά αγγλόφωνο ρεπερτοριο. Συμμετείxε για 2 χρόνια στη δεκαμελή soul-funk μπάντα Soulmates. Πλέον ασχολείται με το ελληνικό τραγούδι και κάνει μαθήματα φωνητικής με τη Σοφία Νοητή. Έχει τραγουδήσει σε αρκετά festivals και μουσικές σκηνές εντός και εκτός Αθηνών (Λιπάσματα, Lake Party, Simi fest, Κύτταρο, Gazarte, An Club, Σταυρός του Νότου, Africana, Six Dogs, Ηοly Wood Stage, Kookoo, Kremlino κ.α.)
Mαζί με τους Kourelou band έχει τραγουδήσει σε διάφορες χώρες του εξωτερικού όπως Μάλτα, Σουηδία, Νορβηγία.
To 2019 κυκλοφορεί ένα single από την Panik Records με τον Παντελή Κυραμαργιό σε σύνθεση δική του και στίχους του Σταύρου Σταύρου με τίτλο “Κάτι για σένα” και συμμετέχει στο κομμάτι “Σιγαλιά” του Βασίλη Ράλλη.
Τον Γενάρη του 2020 κυκλοφορεί το δεύτερό της single με τίτλο “δεύτερη φωνή” σε δική της μουσική και στίχους, και συνεργάζεται με τον συνθέτη-κρουστό από την Κρήτη Αντώνη Ζαχαράκη ηχογραφώντας το κομμάτι “η αγάπη που αγαπώ” σε μουσική δική του και στίχους του Γιάννη Ζαρκαδούλα. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στούντιο για την ηχογράφιση του πρώτου της ολοκληρωμένου δίσκου που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη σεζόν.