Αγγελος Παπουτσης: “το ταλέντο θεωρώ ότι ανήκει στην πνευματική αντίληψη του καθενός”

Σε ποιά ηλικία ξεκινήσατε να ζωγραφίζετε;

Όπως όλα τα παιδιά ζωγράφιζα από μικρή ηλικία. Στα τριάντα μου χρόνια όμως, αποφάσισα να ασχοληθώ εντατικά με την ζωγραφική και να το κάνω επάγγελμα.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται;

Καλλιτέχνης γίνεται κάποιος. Με αρκετή δουλειά και φυσικά αν του αρέσει πάρα πολύ αυτό που κάνει.Το ταλέντο θεωρώ ότι ανήκει στην πνευματική αντίληψη του καθένα.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη;

Επικοινωνία , Απελευθέρωση, Ευγένεια.

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε;

Ναι. Η έμπνευση έρχεται συνεχώς. Συνήθως οι καλύτερες ιδέες εμφανίζονται οταν δε ζωγραφίζω. Από εκεί και πέρα μετά είναι ο τρόπος εκτέλεσης και αποδοσής των έργων, ειτε είναι στον καμβά, είτε είναι στο χαρτι, είτε ψηφιακά.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη;

Ίσως αφηγηματικός.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Μετά από συμμετοχες μου σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής καθώς μέσα σε αυτές ήταν και στην επίμονη τέχνη, σκέφτομαι μια ατομική έκθεση με έργα συμβολικού χαρακτήρα και μια έκδοση εικονογραφημένης ιστορίας ηρωικής φαντασίας.

Ας γνωρίσουμε το ζωγράφο.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα γραφιστικής του ΙΙΕΚ πυθαγόρας και έπειτα εργάστηκε σε διαφημιστική/κατασκευαστική εταιρεία ως σχεδιαστής και διακοσμητής, όπως επίσης και σαν τεχνικός γραφίστας σε διάφορα δημιουργικά γραφεία.

Το 2006 αποφάσισε να ασχοληθεί με την ζωγραφική και την εικονογράφηση.Την ίδια χρονιά ξεκίνησε συνεργασία με εκδοτική εταιρεία για την εικονογράφηση βιβλίων και άλλες μορφές εργασιών εφαρμοσμένης ζωγραφικής.
Έχει λάβει μέρος τόσο σε συλλογικές όσο και ατομικές εκθέσεις comics και ζωγραφικής.