Έφη Κοντού: «Ο Γιώργος Ζαμπέτας ήταν πολύ αυστηρός»

Η Έφη Κοντού δούλεψε με τα μεγαλύτερα ονόματα σε νυχτερινά μαγαζιά την εποχή που το καλό ελληνικό τραγούδι μεσουρανούσε.
Η γνωριμία της με τον Γιώργο Ζαμπέτα στάθηκε καθοριστική για την ζωή και την καριέρα της. Και η σχέση τους σημαδιακή… Μέσα σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου είπαν το τελευταίο «αντίο» και εκείνος της έκανε το μεγαλύτερο δώρο. Της έδωσε τα τελευταία τραγούδια που είχε γράψει.
Η ίδια μίλησε για την σχέση της με τον αείμνηστο μουσουργό στο περιοδικό YouWeekly:
«Τον γνώρισα το 1987 σε ένα νυχτερινό κέντρο που είχα πάει να δουλέψω. Με άκουσε να τραγουδάω και με διάλεξε να βγαίνω μαζί του».
«Πώς ήταν σαν άνθρωπος ο Γιώργος Ζαμπέτας;»
«Ο άνθρωπος που έβλεπε ο κόσμος να κάνει συνέχεια πλάκα στην πίστα ήταν ένας πολύ απαιτητικός επαγγελματίας. Μαζί του έμαθα πάρα πολλά πράγματα. Ήταν συνεπής και αυστηρός σε ό,τι έκανε. Δεν του άρεσαν τα λάθη. Με είχε ενοχλήσει μόνο μια φορά με ένα σχόλιο του στην ορχήστρα για ένα φόρεμά μου που ήταν πολύ στενό. Μετά από αυτό μπήκα στο καμαρίνι του και φώναξα: «Ζαμπέτα, αυτό που έκανες σήμερα σε μένα, δε θα το ξανακάνεις» και εκείνος μου απάντησε «Μέσα ρε μάγκα, δίκιο έχεις!». Από τότε με φώναζε πάντα κυρία Έφη και δε μου ξαναέδωσε δικαίωμα», είπε χαρακτηριστικά η γνωστή τραγουδίστρια.
Όταν ρωτήθηκε για το πώς ο Ζαμπέτας της έδωσε το τελευταίο του τραγούδι «Τόσα χρόνια ζώ για σένα» δήλωσε: «Μου το είχε αφήσει μαζί με άλλα του ίδιου δίσκου και το κράτησα για να πάω στην Eurovision. Πίστευα ότι θα ξεχώριζε στον διαγωνισμό εκείνη την εποχή». Εν τέλει, η Έφη Κοντού θεώρησε ηθικό χρέος της να κυκλοφορήσει όλα τα τραγούδια του τελευταίου δίσκου του Γιώργου Ζαμπέτα, φέτος.
Ενώ για την τελευταία φορά που τον είδε,απάντησε: «Τον αποχαιρέτησα στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι και ετοιμαζόταν να κάνει κι άλλες εξετάσεις. Τον αγακάλιασα και του φίλησα το χέρι. Εκείνος μου είπε: «Την ευχή μου να ‘χεις κόρη μου». Όταν έφευγα γύρισα να τον κοιτάξω, γιατί ένιωθα ότι θα’ ναι η τελευταία φορά. Λίγες ώρες μετά άκουσα την αναγγελία θανάτου του στο ραδιόφωνο. Έχω κλάψει πάρα πολύ για τον Ζαμπέτα, γιατί κατέκτησε μια θέση στην καρδιά μου που κανείς άλλος δεν μπορούσε να κατακτήσει!»