Έρη–Εριφύλη Χυτήρη: “ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ”

ΣΕ ΠΟΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΝΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΕΤΕ;

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ. ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΜΥΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, Η ΥΦΗ ΤΟΥΣ, Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΒΑΦΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΧΑΡΤΙ.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΜΒΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. ΚΑΘΕ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟ, ΣΧΕΔΙΑΖΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ή ΓΙΝΕΤΑΙ;

ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ. ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΚΑΤΙ.

ΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΣΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ;

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΝΟΙΩΘΕΤΕ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΠΡΙΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ…

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ, ΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ.

ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΤΕ ΤΟΥ ΕΥΑΤΟ ΣΑΣ ΩΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ;

ΑΝΗΣΥΧΗ–ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΗΓΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΩ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΣΧΕΔΙΑ;

ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΡΕΧΤ « Η ΤΕΧΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΘΕΣΕΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ»

Βιογραφικό.

Ονομάζομαι Έρη –Εριφύλη Χυτήρη, γεννήθηκα και κατοικώ στην Κέρκυρα, ένα νησί του Ιονίου, μαγευτικό τοπίο, κάτω από την επίδραση της φυσικής ομορφιάς, το απέραντο γαλάζιο και το ατέλειωτο πράσινο της φύσης. Έχω βαθιά μέσα μου και τις ανατολίτικες επιδράσεις της γιαγιάς και του παππού (που ήταν πρόσφυγες από την Πόλη και το Τσανακαλέ).
Eίχα από μικρή ηλικία τις καλλιτεχνικές μου ανησυχίες που βρήκαν διέξοδο με την προσπάθεια να εκφραστώ μέσα από διάφορες μορφές , όπως συνθέσεις ,κατασκευές από σύρμα, αλλά και ζωγραφίζοντας σε χαρτί τον ελεύθερο χρόνο μου . Μέσα από την αγάπη μου για την ζωγραφική ,αυτό έγινε μια δημιουργική απασχόληση για μένα. Έτσι μελέτησα σχέδιο και μεγάλους ζωγράφους , Ιστορία της Τέχνης, τα νέα ρεύματα, ασκούμενη και πειραματιζόμενη με λάδι και ακρυλικά. Μου άρεσε η υφή και η μυρωδιά των χρωμάτων .
Στάθηκα τυχερή που μαθήτευσα σε ένα καταξιωμένο φίλο-ζωγράφο και γνώρισα τις τεχνικές του ,ενώ ταυτόχρονα σπουδάζω στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας.

Έργα μου υπάρχουν στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, στην ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ.
ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΦΟΥΑΓΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (2012)- ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ(2013) -ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΔΡΕΑ ΛΕΝΤΑΚΗ –ΑΘΗΝΑ (12/2015)
-ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑ -ΚΕΡΚΥΡΑ 16/05/2016- ΦΑΡΟ ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ–ΚΕΡΚΥΡΑ 08/2019.

-ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ /
. ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 2013- 2017 & 2018. ΦΕΣΤΙΒΑΛ Π. ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ (2015)
4η ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΡΟΥ 08/2015-
TIME OF ART GALLERY ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΣΙΑ 10/2015-
ΑRT VILLE ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔ 10/2015-
ΕΝΩΣΗ &ΞΕΝΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ –
ΕΝΩΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΔΙΩΝΗ ΠΟΛΥΧΩΡΟ –ΑΛΙΚΟ (ΨΥΡΡΗ)
03/2016 –
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΝΩ ΠΛΑΤΕΙΑ 09/ 2019

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ -ΔΙΩΝΗ-
ΕΠΑΙΝΟΙ / «ΦΟΙΝΙΞ»ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ-ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ –ΦΙΛΟΛΙΓΙΚΗ
ΣΤΕΓΗ ΠΕΙΡΑΙΑ 24/10/2018
E-MAIL / erirfi @hotmail.com
http://Facebook / Έρη- Εριφύλη Χυτήρη art painter