Έργα του Σταύρου Δίτσιου ταξιδεύουν στην Ρώµη

Με µεγάλη επιτυχία συνεχίζει την πορεία του ο Έλληνας Ζωγράφος Σταύρος Δίτσιος στο εξωτερικό.

Αυτή τη φορά τα έργα του θα εκτεθούν στο Palazzo Della Cancelleria Vaticana Βατικανό, Ρώµη, από τις 25 έως και 31 Οκτωβρίου.

Λίγα λόγια για την τεχνική και το έργο του καλλιτέχνη.

Οι δηµιουργίες του Σταύρου Δίτσιου, εµπνευσµένες από τον αφαιρετικό εξπρεσιονισµό έχουν βαθύ συµβολικό χαρακτήρα, αναζητώντας απαντήσεις σε βασικά υπαρξιακά ερωτήµατα.

Ο καλλιτέχνης καταργεί τη ρεαλιστική µορφή, όµως κρατάει το περιεχόµενο και µεταφέρει στα έργα του τους συνεχείς προβληµατισµούς του για τη σηµερινή πραγµατικότητα.

Η τεχνολογία και τα αδιέξοδα της, ο άνθρωπος σε σχέση µε τη φύση, η ζωή ως συµπαντική προέκταση και η συνεχής µεταβολή της σε ενέργεια και δηµιουργία είναι κάποια από τα ζητήµατα που θίγονται στο πολυεπίπεδο έργο του.

Χρησιµοποιεί τα µοτίβα ως σηµεία επαφής µε την πραγµατικότητα, ενώ από την άλλη εγκαταλείπει οποιαδήποτε διακριτά σηµάδια για να αιωρηθεί και να αποσπαστεί από οτιδήποτε απτό.

Οι αλληλοεπικακυλύπτοµενες επιφάνειες, η ταυτόχρονη χρήση τυπωµάτων και η χρήση πολλαπλών υλικών και εργαλείων προσδιορίζουν την τεχνική του ζωγράφου.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Σταὐρος Δἰτσιος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ακαδηµία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, Ιταλία (1997 – 2001).

Μεταξύ των καθηγητών του ήταν ο Umberto Borella. O Σταὐρος Δἰτσιος ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Έχει κάνει πολλές ατοµικές εκθέσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Συµµετείχε στην Biennale 2 της Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και στην Biennale του Λονδίνου.

Έργα του ανήκουν στην συλλογή του Μουσείου Βορρέ (http://vorremuseum.gr), Αθήνα, στο Ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.

http://www.stavrosditsios.com

instagram: http://@stavros_ditsios.art facebook: http://DITSIOS STAVROS ARt