Έργα του Θάνου Μ. Κατσιαμούρη – Tano Margas στις «700 μέρες -19» της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στη Myró Gallery

Η Ελληνική Ένωση Ιατρικού Δικαίου & Βιοηθικής σε σύμπραξη με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ υποδέχτηκε την πρώτη εκδήλωση για το έτος 2022, με θεματική: «ΠΑΝΔΗΜΙΑ & ΤΕΧΝΗ»

Στις 10/02/2022 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ “700 μέρες -19” υπό την επιμέλεια της εικαστικού Χρύσας Μπαρζόκα. Η καλλιτεχνική ομάδα παρουσιάζει στην γκαλερί ΜΥΡΟ έργα εποχής 2020-2022, 700 ημερών πανδημίας με την πεποίθηση ότι «η Τέχνη πρέπει να παρεμβαίνει σε κρίσιμους καιρούς και να διέπεται από απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη ελευθερία».

Η εικαστική έκθεση θα έχει διάρκεια από 10/02/2022 – 19/02/2022. Τα έργα των καλλιτεχνών θα συνεχίσουν να εκτίθενται έως την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Ώρες επίσκεψης: Τρίτη έως Παρασκευή 17.00 – 21.00 και Σάββατο 10.30 – 14.00.

Art project by Chris Barzoka https://www.facebook.com/chris.alevra

Θάνος Μ. Κατσιαμούρης: “Η τέχνη είναι αισιόδοξη σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν η έμπνευση θέλει να μιλήσει για το απαισιόδοξο”

Τι αφορά το έργο σας που παρουσιάζει η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην έκθεση «700 μέρες -19»; Είναι τρία έργα, μελάνια, με θέμα τη θάλασσα.

Τι νοσταλγείτε απο τα καλλιτεχνικά σας προ covid χρόνια; Δεν νοσταλγώ, παρακολουθώ την επέλαση τής τεχνολογίας. Στα χρόνια που έρχονται θα συμβούν πολλά καινούργια και ωραία, ίσως και στην Ελλάδα. Οι άνθρωποι καί δυστυχώς όχι μόνο στά πρό-covid χρόνια αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκονται σε αμηχανία. Είναι λίγοι, πάντοτε ήταν, αυτοί πού πραγματικά ενδιαφέρονται για τη ζωοποιό λειτουργία της τέχνης. Πολλαπλασιάστηκαν οι άσχετοι, το διαδίκτυο καί η ημιμάθεια.

Πόσο επηρεάστηκε η χρωματική σας παλέτα και η θεματολογία σας; Δεν επηρεάστηκε. Βαδίζω το δρόμο μου.

Η εσωστρέφεια της καραντίνας, σας δημιούργησε την ανάγκη να γίνετε περισσότερο εξωστρεφείς ή το αντίθετο; Η καραντίνα είναι μια καλή δικαιολογία για την απόλυτη μιζέρια. Μαθαίνω. Η ζωή και η ζωγραφική… δεν είναι σμαρτοφωνική…

Αποτελεί καλλιτεχνική έμπνευση για εσάς η αισιόδοξη πλευρά της ζωής; Η τέχνη είναι αισιόδοξη σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν η έμπνευση θέλει να μιλήσει για το απαισιόδοξο. 

Με ποιον τρόπο πιστεύετε ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος; Με γνώση και ενσυναίσθηση.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr
Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στο χώρο της GALLERY MYRO, Νικηφόρου Φωκά 8.
www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube