Έργα της Αναστασίας Χαδιά στην καρδιά της Μυκόνου με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ

Η «Επίμονη Τέχνη» με τη συλλογικότητα 28 σπουδαίων εικαστικών ανοίγει αυλαία στο φετινό καλοκαίρι εκεί που οι θερινές διακοπές ξεκινάνε παγκοσμίως, στο αξιοζήλευτο νησί των ανέμων την πανέμορφη Μύκονο με τίτλο
Θ-ΕΡΟΣ ΕΛΛΑΣ “Το καλοκαίρι ξεκινάει από την Ελλάδα”

TH-EROS HELLAS “Summer begins from Greece”

www.facebook.com/epimonitexni/

«Επίμονη Τέχνη»
Έμπνευση Επιμέλεια
Art project by Chris Barjoka www.facebook.com/chris.alevra

ΜΥΚΟΝΟΣ 17 – 21 Ιουνίου

Επίσημη ξενάγηση: Σάββατο 19 Ιουνίου στις 21.00

ΚΔΕΠΠΑΜ: Αίθουσα Καλογερά & Αιθουσα Ματογιάννι – Παναχράντου 2
Χώρα Μυκόνου
Μύκονος (Μόλις 200 μέτρα από τη Μικρή Βενετία της Μυκόνου).

Το polismagazino.gr παρουσιάζει τη συνέντευξη της Αναστασίας Χαδιά.

Ποια η χρωματική ποικιλία και η τεχνική με την οποία συμμετέχετε σε αυτή την έκθεση της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ στη Μύκονο; Το δημιούργημά μου στην έκθεση αυτή έγινε με χρώμα πράσινο, κόκκινο, καφέ, ώχρα, λευκό και μαύρο. Είναι λάδι σε μουσαμά.

Μπορείτε να αναγνωρίσετε κάποια γεγονότα – σταθμούς στην πορεία σας; Νομίζω ότι η πρώτη μου συμμετοχή σε ομαδική έκθεση ερασιτεχνών ζωγράφων και η παραίνεση γνωστού και καταξιωμένου ζωγράφου, επισκέπτη της έκθεσης: “Μην σταματήσεις να ζωγραφίζεις. Συνέχισε…”,  ήταν καθοριστική για την καλλιτεχνική δημιουργία που ακολούθησε στη συνέχεια.

Υπάρχει κάποια καθοριστική στιγμή που σας οδήγησε να γίνετε καλλιτέχνης; Σπουδαίο γεγονός ήταν και η πρώτη μου ατομική έκθεση στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, η θετική ανταπόκριση των επισκεπτών και οι καλές κριτικές στα τοπικά έντυπα. Ο σπουδαιότερος σταθμός, ωστόσο, υπήρξε η σταθερή συνεργασία μου με γκαλερί της Θεσσαλονίκης. Ζωγραφίζω παράλληλα με την κύρια επαγγελματική μου απασχόληση. Και ζωγραφίζω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Κίνητρο ήταν πάντα η χαρά της δημιουργίας και η αλχημική μετουσίωση του νου που, μέσα από τη ζωγραφική, βρίσκει τον τρόπο να συνδεθεί με μέρη της ψυχής απροσπέλαστα, προσεγγίζοντας τον πυρήνα της ύπαρξης.

Τι ειναι αυτό που σας εμπνέει περισσότερο και πόσο σας ενδιαφέρει η προβολή του έργου σας να επικοινωνήσει με τον θεατή; Η ζωγραφική είναι ένα μαγικό εσωτερικό ταξίδι. Με εμπνέει κάθε τι όμορφο γύρω μου. Μια βιγόνια πάνω σε ένα πλακόστρωτο, ένα μοναχικό εκκλησάκι πάνω σε έναν βράχο με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας, μια συστάδα δέντρων στα χρώματα του φθινοπώρου, το μαρμάρινο πρόσωπο ενός ελληνικού αγάλματος. Δεν υπάρχει μέσα μου η ανάγκη να επικοινωνήσει το έργο μου με τον θεατή, όσο ζωγραφίζω. Αρκεί που η δική μου ψυχή επικοινωνεί μαζί του. Η ικανοποίηση, όμως, όταν κατορθώσει να “μιλήσει” και στον θεατή είναι, φυσικά, μεγάλη.

Τι θα λέγατε στο κοινό που πρόκειται να σας επισκεφθεί; Στον Έλληνα επισκέπτη μιας έκθεσής μου θα έλεγα: “Σε προσκαλώ να δεις την ομορφιά της Ελλάδας μας με τα δικά μου μάτια”. Και σε έναν ξένο: “Χαίρομαι πολύ που ήρθες να επισκεφτείς την Πατρίδα των θεών και της καρδιάς μου”.   

Χορηγός επικοινωνίας: polismagazino.gr