Ένα Μουσείο Άγριας Δύσης στην 83η ΔΕΘ

Ένα Μουσείο Άγριας Δύσης στην 83η ΔΕΘ
Το θρυλικό Φαρ Ουέστ ζωντανεύει στην φετινή Έκθεση

Οι καουμπόηδες από την Άγρια Δύση της Αμερικής φτάνουν στην 83η ΔΕΘ, ιππεύουν ακούραστα, πετούν λάσο και μαρκάρουν τα ζώα σε έναν κόσμο όπου η πραγματικότητα είναι πιο συναρπαστική από τη φαντασία… Το δικό της Μουσείο Άγριας Δύσης αποκτά η 83η ΔΕΘ, που θα ταξιδέψει τους επισκέπτες σε μια εποχή κατά την οποία οι σκληροί πιστολάδες, τα ροντέο, οι σερίφηδες και οι χρυσοθήρες ήταν η καθημερινότητα στο θρυλικό Φαρ Ουέστ. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ της ΔΕΘ-Helexpo στο πλαίσιο των δράσεων για την Τιμώμενη Χώρα, που φέτος είναι οι ΗΠΑ.

Το Μουσείο Άγριας Δύσης, στους χώρους του οποίου θα στηθεί και ένα παραδοσιακό σαλούν, θα βρίσκεται στην ταράτσα του Περιπτέρου 11, κάτω από την αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης». Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στον κόσμο της Άγριας Δύσης, να μάθουν την ιστορία των πρωταγωνιστών της, να γνωρίσουν τον Μπάφαλο Μπιλ και την Καλάμιτι Τζέιν και να γυρίσουν πίσω στον χρόνο.

Ο χώρος των 400 τ.μ. που θα καταλάβει το Μουσείο θα χωριστεί σε θεματικές ενότητες. Το κεντρικό σημείο θα είναι το σαλούν όπου θα κυριαρχεί ένα μεγάλo μπαρ. Εξωτερικά του σαλούν, όπου θα πρωταγωνιστεί η αισθητική της Άγριας Δύσης με άμμο, βράχους, κάκτους κλπ, θα υπάρχουν ενημερωτικά σταντς και σημεία αναμνηστικής φωτογράφισης. Μάλιστα, το κοινό θα συναντά διάφορους ήρωες της εποχής (καουμπόηδες), που θα βοηθούν στην ξενάγηση στις διαφορετικές ενότητες και εκθέματα του πρωτότυπου αυτού Μουσείου.
Η ξενάγηση θα ξεκινά από τη «γλώσσα της Άγριας Δύσης και των καουμπόηδων», το «ιστορικό χρονολόγιο» με την εμφάνιση και την εξέλιξη των καουμπόηδων και θα περιλαμβάνει αφιέρωμα στα άλογα, στα κοπάδια, το ροντέο, τα γουέστερν και τον ρόλο του κινηματογράφου, τις άμαξες, το ράντζο, τους σερίφηδες, τις συμμορίες κλπ.

Από την αρχή μέχρι το τέλος του σαλούν και του Μουσείου, ο επισκέπτης θα παρακολουθεί, θα αλληλεπιδρά και θα συμμετέχει. Θα πρόκειται ουσιαστικά για μια βιωματική εμπειρία, ώστε το κοινό, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, να έχει έντονη την αίσθηση ότι βίωσε και έμαθε πολλά, ενδιαφέροντα, νέα και σημαντικά πράγματα.

Επίσημο ποτό της 83ης ΔΕΘ είναι η Coca-Cola.

https://tif.helexpo.gr/tif/

https://gr.coca-colahellenic.com/