Έλενα Γιώργου: “Το τραγούδι είναι χαρά. Το συναίσθημα της χαράς και της δημιουργικότητας, πρέπει να μοιράζεται, αλλιώς είναι μισή ικανοποίηση”

“Η Έλενα Γιώργου παρουσιάζει το νέο εξαιρετικό τραγούδι της
«Έχω στα πόδια μου φτερά» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Μ’ αυτόν τον αισιόδοξο και ελπιδοφόρο τίτλο, η νέα και πολλά υποσχόμενη – με το ιδιαίτερο χρώμα της φωνής της αλλά και με την αισθαντική της ερμηνεία – Έλενα Γιώργου δίνει το παρόν της στην Ελληνική δισκογραφία με ένα εντελώς φρέσκο, χαρούμενο και ραδιοφωνικό τραγούδι μέσα στη δύσκολη και ομιχλώδη εποχή που ζούμε”

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Θα αναφέρω την πιο έντονη απ’ τις πρώτες μου μουσικές αναμνήσεις.
Ήταν μια εκδήλωση, στην οποία προσκλήθηκα να ερμηνεύσω έργα μεγάλων δημιουργών, στο λόφο της Πνύκας με φόντο την Ακρόπολη!
Αφορούσε την Τελετή Έναρξης της 56ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, με την παρουσία του Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής και άλλων διεθνών και εγχώριων προσωπικοτήτων, απ’ τον χώρο του αθλητισμού και της πολιτικής.
Ήταν τεράστια τιμή για μένα.
Άλλωστε ο λόφος της Πνύκας είναι μαγικός. Η ενεργειά του σε κατακλύζει και σε ωθεί να δώσεις τον καλυτερό σου εαυτό.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Με τον συνθέτη και μουσικό Σταύρο Ξαρχάκο! Τον θαυμάζω απεριόριστα! Λατρεύω το πάθος του όταν διευθύνει πάνω στην σκηνή και τον τρόπο που παίζει πιάνο.
Είναι τόσο ευρηματικός, καινοτόμος και πάντα ακούω τα τραγούδια του σαν να τα ακούω πρώτη φορά. Είναι μια προσωπικότητα που το εκτοπισμά της στον Ελληνικό πολιτισμό είναι τεράστιο.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Άρχισα τις εμφανίσεις μου σε συναυλίες με τα μουσικά σύνολα του Δήμου Αθηναίων,
Σε πίανο ρεστοράν, σε μουσικές σκηνές, με ποικιλόμορφο ρεπερτόριο και κυρίως με έμφαση στο καλό Ελληνικό λαϊκό τραγούδι.
Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με γνωστά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, όπως είναι ο συνθέτης Λίνος Κόκοτος και οι ερμηνευτές Ρίτα Αντωνοπούλου, Σταύρος Σιόλας, Νένα Βενετσάνου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Τάκης Κωνσταντακόπουλος, Νίκος Ανδρουλάκης, Λένα Αλκαίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος και άλλοι.
Οι επιρροές πάντα υπάρχουν στις συνεργασίες, μεταξύ των καλλιτεχνών, αλλά και με τον κόσμο,τους ακροατές. Πολλά τα εφόδια και οι εμπειρίες μέσα απ’ αυτή την διαδρομή, που συνεχίζεται και γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρουσα. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.
Μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς πάντα υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά. Είναι θέμα συμπαντικών ισορροπιών και όλα γίνονται για καλό.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Kαι η επιτυχία και η αποτυχία είναι δύο έννοιες υποκειμενικές για μένα.
Εγώ επιτυχία ορίζω να είμαι αποδεκτή απ’ τον χώρο μου και το κοινό μου.
Δεν είναι το πρώτο όνομα στην ταμπέλα ενός μαγαζιού, είναι να έχω διάρκεια στο χώρο μέσα απ’τις δικές μου επιλογές, τα δικά μου θέλω, τους δικούς μου χρόνους.
Αποτυχία απ την άλλη δεν ορίζω ότι οι άλλοι θεωρούν αποτυχία.
Για μένα μια «αποτυχία», είναι ακόμη ένα κομμάτι απ’ το παζλ της εξελιξής μου.
Μια ακόμη εμπειρία που θα μου δώσει περισσότερα εφόδια και πείσμα να συνεχίζω να κάνω ότι αγαπώ, με αξιοπρέπεια και αλήθεια.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talentshow; Ο κάθε νέος καλλιτέχνης ψάχνει έναν τρόπο να προβληθεί και να δείξει την δουλειά του. Δεν μπορεί κανείς να του απαγορέψει την δική του μέθοδο. Μια από αυτές είναι και τα talent shows. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι το πρώτο στο είδος υπήρξε το « Να η Ευκαιρία» που προβλήθηκε απ’την ΕΡΤ το 1977 δίνοντας τη δυνατότητα σε πολλούς νέους τότε καλλιτέχνες όπως ο Θέμης Αδαμαντίδης, η Γλυκερία, ο Μανώλης Λιδάκης, ο Βασίλης Λέκκας κτλ να δείξουν το ταλέντο τους και να γίνουν αργότερα επαγγελματίες ερμηνευτές και να ξεχωρίσουν στο χώρο.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Το βασικότερο σε μία συνεργασία είναι η χημεία, το κοινό πάθος για το αποτέλεσμα, που θα κερδίσει το κοινό, το οποίο αν το κερδίσεις, θα σου ανταποδώσει τον σεβασμό. Μου αρέσει, να δουλεύω με τη λογική της ομάδας και νομίζω, ότι έτσι το απολαμβάνεις το αποτέλεσμα ανεξάρτητα από ονόματα και ταμπέλες. Το τραγούδι είναι χαρά. Το συναίσθημα της χαράς και της δημιουργικότητας, πρέπει να μοιράζεται, αλλιώς είναι μισή ικανοποίηση.

Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόσφατο single σας «Έχω στα πόδια μου φτερά» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Είναι ένα νέο τραγούδι που αν και επικεντρώνεται στο συναίσθημα του έρωτα, ως συναίσθημα πληρότητας που μας δίνει δύναμη και φτερά, ο καθένας μας ακουγοντάς το λαμβάνει ένα ευρύτερο αισιόδοξο μήνυμα για την κάθε δύσκολη πλευρά της ζωής. Ειδικά την εποχή που διανύουμε χρειαζόμαστε φωτεινά τραγούδια. Το διάστημα που ήθελα να επιλέξω ένα τραγούδι για να προχωρήσω δισκογραφικά, μέσα από πολλά άλλα, μπαλάντες κυρίως, ξεχώρισα αυτό κατευθείαν. Είχα την ανάγκη να τραγουδήσω κάτι φωτεινό και εύθυμο. Κάτι που να με πηγαίνει ερμηνευτικά πιο κοντά στη χαρά. Οι στίχοι είναι του Πόλυ Κυριάκου, η σύνθεση του Σταμάτη Χατζηευσταθίου και η ενορχήστρωση του Ανδρέα Αποστόλου.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Στην εποχή του covid19 εμείς οι καλλιτέχνες δεν έχουμε πολλές επιλογές λόγω των μέτρων.
Πρέπει να κάνουμε υπομονή να περάσει όλο αυτό και να ξαναβρούμε και πάλι τα πατημάτά μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν γινόμαστε δημιουργικοί.
Υπάρχουν πολλές πλευρές της δημιουργικότητας ενός καλλιτέχνη, όπως να δουλεύει για να προετοιμάσει τα μελλοντικά του σχέδια, όπως δισκογραφία, πρόβες για παραστάσεις ή διεύρυνση ρεπερτορίου κτλ.

Έλενα Γιώργου – «Έχω Στα Πόδια Μου Φτερά» (Digital single)

Η Έλενα Γιώργου παρουσιάζει το νέο εξαιρετικό τραγούδι της
«Έχω στα πόδια μου φτερά». Μ’ αυτόν τον αισιόδοξο και ελπιδοφόρο τίτλο, η νέα και πολλά υποσχόμενη – με το ιδιαίτερο χρώμα της φωνής της αλλά και με την αισθαντική της ερμηνεία – Έλενα Γιώργου δίνει το παρόν της στην Ελληνική δισκογραφία με ένα εντελώς φρέσκο, χαρούμενο και ραδιοφωνικό τραγούδι μέσα στη δύσκολη και ομιχλώδη εποχή που ζούμε.
Αυτό το φθινόπωρο λοιπόν, μια δροσερή πινελιά έρχεται να μας αλλάξει τη διάθεση με μια μελωδική ιστορία αγάπης την οποία εμπνεύστηκε ο καταξιωμένος στιχουργός Πόλυς Κυριάκου και έντυσε μουσικά ο ταλαντούχος τραγουδοποιός και συνθέτης Σταμάτης Χατζηευσταθίου.
Kάνω τα χέρια μου πανιά κατάρτι το κορμί μου, τραγουδά η Έλενα… για ένα ταξίδι πέρα απ’ τα σύννεφα… Αλήθεια, πόσο πολύ έχουμε ανάγκη να πιαστούμε από ένα όνειρο, από ένα παραμύθι, πόσο πολύ θέλουμε να πιστέψουμε στα καλύτερα που έρχονται… Ένα άκρως λυρικό, ερωτικό κάλεσμα, ένα αισιόδοξο τραγούδι γεμάτο ευαισθησία που συντηρει το καλοκαίρι και που μας θυμίζει τα παλιά καλά τραγούδια.
Τα εύσημα της εξαιρετικής ενορχήστρωσης ανήκουν στον έμπειρο μουσικό Ανδρέα Αποστόλου.

Διαθέσιμο ψηφιακά εδώ: https://orcd.co/084d6q7

Ακούστε το στο Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=E08hFCDXtms

Έλενα Γιώργου – Βιογραφικό

Η Έλενα Γιώργου γεννήθηκε στο Αγρίνιο όπου και μεγάλωσε. Ήρθε στην Αθήνα ως φοιτήτρια και πήρε πτυχίο στη Γραφιστική. Από μικρή όμως την είχε κερδίσει η μουσική και το θέατρο, με αποτέλεσμα να αρχίσει παράλληλα με τις σπουδές της μαθήματα υποκριτικής και φωνητικής .

Λάτρης του παλιού λαϊκού, αλλά και του σύγχρονου έντεχνου τραγουδιού άρχισε τις εμφανίσεις της σε πιάνο ρεστοράν και σε μουσικές σκηνές με το ρεπερτόριο της να περιλαμβάνει τραγούδια που έγραψαν ιστορία στην ελληνική μουσική. Από μουσικές του Δήμου Μούτση , Μάνου Λοΐζου, Απόστολου Καλδάρα, Γιώργου Ζαμπέτα, Μανώλη Χιώτη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Σπανού κ.α σε στίχους Μάνου Ελευθερίου Πυθαγόρα Λευτέρη Παπαδόπουλου, Ν. Γκάτσου κ.α.

Με την αισθαντική ερμηνεία και τη χαρακτηριστική φωνή της δίνει μια νοσταλγική διάσταση του καλού παλιού ελληνικού κινηματογράφου με ιδιαίτερο σεβασμό σε αυτά τα τραγούδια αλλά και στους μεγάλους ερμηνευτές που τα έχουν αποδώσει. Συμμετείχε στο πρόγραμμα της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων η «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΤΑΕΙ ΓΚΑΖΙ» και το διάστημα 2008-2012 υπήρξε καλλιτεχνικός σύμβουλος στο 3ο Διαμέρισμα Δήμου Αθηναίων δημιουργώντας και συμμετέχοντας σε πολλές και μεγάλες εκδηλώσεις-αφιερώματα στη μουσική του ελληνικού κινηματογράφου στους δημιουργούς και στους ερμηνευτές του .

Συνεργάτης των ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ μεταφέρει σε έντεχνους λαϊκούς δρόμους τα προγράμματα του εργαστηρίου ελληνικής μουσικής με συναυλίες σε γνωστούς χώρους της Αθήνας. Συνεργάστηκε με γνωστά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως τον συνθέτη Λίνο Κόκοτο ο οποίος την εμπιστεύτηκε ως βασική του ερμηνεύτρια στις παρουσιάσεις του τον χειμώνα 2019-2020. Συνεργάστηκε και με τους ερμηνευτές, Ρίτα Αντωνοπούλου, Σταύρο Σιόλα, Νένα Βενετσάνου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Τάκη Κωνσταντακόπουλο, Νίκο Ανδρουλάκη, Λένα Αλκαίου , Γεράσιμο Ανδρεάτο, κ α . Συμμετέχει σε παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεων ζωγραφικής σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων λογοτεχνών και την UNESCO Γραμμάτων και τεχνών. Ετοιμάζει και σύντομα θα μας παρουσιάσει και τη πρώτη προσωπική δουλειά της που της έχουν εμπιστευθεί γνωστοί δημιουργοί.