Έκθεση ζωγραφικής της Ελληνίδας καλλιτέχνιδας Νικολέττας Αντωνοπούλου

Τα εγκαίνια θα λάβουν χώρα στις 15 Ιουνίου 2024 και ώρα 18:30 – 22:00 στο Min-Art Centre (Ευβοίας 38, Άλιμος), το πρώτο κέντρο τέχνης από την Κίνα στην Ελλάδα.

Η Νικολέττα Αντωνοπούλου είναι ζωγράφος εξπρεσιονίστρια, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών στην Αθήνα, από την οποία διακρίθηκε με επαίνους. Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι στην Ecole Nationale Supérieure des Beaux-Arts (την διάσημη Ανώτατη Ακαδημία Καλών Τεχνών στο Παρίσι). Έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής δεκαέξι ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις, εκδηλώσεις και Art Fairs στην Αθήνα και στο εξωτερικό. Πολλοί ιστορικοί τέχνης έχουν αναφερθεί στο έργο της. Έχει λάβει διακρίσεις από την Nestlé λόγω της συνεργασίας τους κατά την προώθηση του προϊόντος της Λουμίδης Παπαγάλος Καφές, από το Αζερμπαϊτζάν, το δήμο Παπάγου και Χολαργού, και πρόσφατα είχε την τιμή να επιλεγεί από την Κινεζική Πρεσβεία για να συμμετάσχει στο μεγάλο έργο “Silk Road Rendezvous” στη Liangzhu.    

Η έκθεση αυτή αποτελεί μια ανασκόπηση δέκα χρόνων δημιουργικής πορείας και περιλαμβάνει έργα που απεικονίζουν δυναμικές αθλητικές δραστηριότητες, καθημερινές ανθρώπινες ενασχολήσεις και αγαπημένους χώρους. Μέσα από τα έργα της, ο θεατής μπορεί να διακρίνει την εξπρεσιονιστική απόδοση του φωτός και της κίνησης, καθώς και τις έντονες δονήσεις των πολλαπλών επιπέδων και του πλήθους. Οι εκφράσεις αποδίδονται με έντονες χειρονομιακές και δυναμικές πινελιές, δημιουργώντας μοναδικά αισθητικά αποτελέσματα.

Η συνεργασία με το Min-Art Centre αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα αμοιβαίας επικοινωνίας μεταξύ της ελληνικής και κινεζικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Σας περιμένουμε όλους να τιμήσετε με την παρουσία σας την έκθεση και να μοιραστείτε μαζί μας, για ακόμα μία φορά, την αγάπη μας για την τέχνη.