Άννα Ματσούκα: “Ο συνδυασμός επί σκηνής, θέατρο και μουσική, μου φαίνεται μαγικός, μου προκάλεσε από τη πρώτη στιγμή μεγάλο ενθουσιασμό και συγκίνηση”

Ποιά είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση;

Από πολύ μικρή κοιμόμουν με το μπαμπά μου να μελετάει την κλασική κιθάρα.

Με ποιό μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής;

Είμαι τυχερή να έχω συνεργαστεί με πολύ «ομορφους» καλλιτέχνες και ανθρώπους και φέτος θα έχω τη τιμή να κάνω και νέες συνεργασίες. Χαρά μου και επιθυμία μου να μπορώ να μοιραστώ τη μαγική αυτή στιγμή της σκηνής, με όσους ερμηνευτές και μουσικούς βρεθούν στο δρόμο μου και νοιώθουν την ίδια χαρά.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές;

Έχω σπουδάσει κλασικό και σύγχρονο τραγούδι. Τα τελευταία 3 χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά με τη μουσική. Είχα την ευκαιρία, με τη συνεργασία μου με το συνθέτη Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, να εμφανιστώ στο Ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε μουσικές σκηνές της Αθήνας όπως το Γυάλινο μουσικό θέατρο, το Holywood stage, το Voltaire κ.α. Εκτός από τα τραγούδια του Απόλλωνα έχουμε παρουσιάσει άριες από μιούζικαλ και ροκ όπερες, jazz standards, τραγούδια από τον ελληνικό και το διεθνή κινηματογράφο κ.α. Μεγάλη εμπειρία για μένα ήταν η συνεργασία μου με την Athens Chamber Orhestra και τη Sinfonieta Αθηνών, καθώς και οι εμφανίσεις μου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου άλλωστε γεννήθηκα. Έχω κυκλοφορήσει 2 singles και μια πολύ ενδιαφέρουσα διασκευή του «The winner takes it all» των ΑΒΒΑ που μου έφερε κάποιες προτάσεις από το εξωτερικό. Τώρα έρχεται ο πρώτος μου δίσκος. Η πρώτη φορά που παρακολούθησα musical σε μεγάλο θέατρο ήταν καθοριστική για μένα, ένοιωσα πως βρήκα το σπίτι μου, το σκοπό μου. Ο συνδυασμός αυτός επί σκηνής, θέατρο και μουσική, μου φαίνεται μαγικός, μου προκάλεσε από τη πρώτη στιγμή μεγάλο ενθουσιασμό και συγκίνηση που νοιώθω μέχρι και σήμερα, σαν να αιωρούμαι πάνω από τα καθίσματα του θεάτρου ως θεατης.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία;

Ναι, και τα δύο ισορροπούν σε λεπτο σχοινί, το κάθε ένα είναι τρομακτικό με το τρόπο του.
Ο φόβος της αποτυχίας είναι πάντα αυτή η σκέψη που σαν σκιά έρχεται και σε γεμίζει με αγχος πριν τις μεγάλες και μικρές εμφανίσεις.
Η επιτυχία μάλλον δε θα έπρεπε να είναι τρομαχτική, για κάποιο λόγο φέρει για μένα και αυτή ένα βάρος, την ευθύνη του να είσαι πολύ καλός σε αυτό που κάνεις, την αίσθηση ότι δεν χωράνε “λάθη.”

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show;

Είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος του, show, έχει ως στόχο, όπως και όλα τα TV shows, να διασκεδάσει τον κόσμο. Δε πιστεύω πως μπορεί να προσφέρει κάτι καλό που θα διαρκέσει σε έναν καλλιτέχνη, πόσο μάλλον σε κάποιον πρωτοεμφανιζόμενο, το να εκτεθεί ξαφνικά σε τόσο μεγάλο κοινό.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε;

Όνειρο μου να συμμετέχω σε κάποια μεγάλη παραγωγή musical.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού;

Κάπου θα υπάρχουν και αυτοί αλλά μάλλον δεν ασχολούνται με το είδος του τραγουδιού που με ενδιαφέρει. Έχω μάθει να δουλεύω με τους συνεργάτες μου, με πολύ αγάπη προς τη μουσική και αυτά που φτιάχνουμε. Νομίζω ότι στις μέρες μας ο καλύτερος μάνατζερ είναι η αγάπη και ο σεβασμός σε αυτό που κάνεις. Κάπως έτσι όλα παίρνουν το δρόμο τους.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια;

Έχουμε πολλά όμορφα που έρχονται φέτος το φθινόπωρο και το χειμώνα. Ένα όνειρό μου που θα γίνει πραγματικότητα είναι ο πρώτος μου δίσκος με τον τίτλο «Θα ‘θελα». Περιλαμβάνει νέα τραγούδια του συνθέτη Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, και κάποιες διασκευές παλαιών, αγαπημένων τραγουδιών. Θα κυκλοφορήσει φέτος το χειμώνα, στις 5 του Δεκέμβρη και η επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στις 14 του Δεκέμβρη.
Φέτος για μένα θα είναι μια δυναμική χρονιά μιας και θα συναναστραφώ με σπουδαίους μουσικούς και ερμηνευτές, όπως ο Μπάμπης Τσέρτος. Στις 6 & 7 Νοεμβρίου, με μαέστρο και ενορχηστρωτή τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη, θα παρουσιάσουμε την παράσταση “Ο μήνας έχει εννιά” στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών. Ένα αφιέρωμα στους Μιχάλη Σουγιούλ και Νίκο Γούναρη.
Στις 2 του Δεκέμβρη θα τραγουδήσω σε μια μεγάλη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Christmas Theater με τα ομορφότερα τραγούδια των Αττίκ, Χρήστου Χαιρόπουλου, Κώστα Γιαννίδη και Μιχάλη Σουγιούλ και τίτλο «Αθήνα και πάλι Αθήνα». Θα βρεθώ στη σκηνή με τους: Γιοβάννα, Κώστα Μακεδόνα, Δώρο Δημοσθένους, Ελένη Βουδουράκη, Ευτυχία Μητρίτσα και την Athens Chamber Orchestra με ενορχηστρωτή και μαέστρο τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη. Την επιμέλεια παραγωγής έχει ο συνθέτης Μιχάλης Κουμπιός.
Και φυσικά ετοιμάζουμε πολλά και όμορφα πράγματα για τη νέα χρονιά.