«Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης»

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Μία διαφορετική Διημερίδα από το
Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού

«Καρκίνος του Μαστού: Άλματα Ζωής μέσα από διαλόγους».

Αυτό θα είναι το θέμα της ξεχωριστής και πολύ διαφορετικής διημερίδας που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης», στις 3 και 4 Οκτωβρίου, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α (κόκκινο κτήριο στο ύψος του ΠΑΜΑΚ – επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου στην Πανεπιστημιούπολη), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Προσεγγίζοντας την ανθρώπινη πλευρά της νόσου, γυναίκες και άνδρες που έχουν βιώσει τον Καρκίνο του Μαστού, θα μοιραστούν την εμπειρία τους μέσα από βιωματικούς διαλόγους που θα έχουν με διακεκριμένους ιατρούς. Θέματα όπως η διαχείριση κ η ανακοίνωση των δυσάρεστων νέων, η μετάσταση, η σεξουαλικότητα, η πλαστική αποκατάσταση, η διαχείριση των ρόλων από τη μαμά που αρρωσταίνει, είναι μόνο μερικά από αυτά που θα περιέχουν οι διάλογοι τους.
Παράλληλα και τις δυο μέρες θα πραγματοποιούνται workshops yoga και ψυχολογίας, εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα τον Καρκίνο του Μαστού και οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις με θέμα τον κύκλο της ζωής.
«Πότε μέχρι τώρα δεν έχει παρουσιαστεί σε κάποια αντίστοιχη ημερίδα η νόσος από την πλευρά του ασθενή με έναν τέτοιο τρόπο! Στόχος μας μέσα από αυτήν τη ξεχωριστή διημερίδα είναι το κοινό να δει τον Καρκίνο του Μαστού μέσα από τα μάτια των ανθρώπων που τον βίωσαν, υπογραμμίζοντας για ακόμα μία φορά τη σπουδαιότητα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης! Για τον λόγο αυτό «κλείστε» τα δυο εκείνα απογεύματα για κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.» επισημαίνει από την πλευρά της η κα Δέσποινα Πάρτσια, Υπεύθυνη της διοργάνωσης και Κοινωνική Λειτουργός και Υπεύθυνη Επιστημονικών Προγραμμάτων του Συλλόγου.
Η διημερίδα πραγματοποιείται με τη σημαντική υποστήριξη των εταιρειών: Roche, Health Marketing, Vikos, Κτήμα Γεροβασιλείου (Domaine Gerovassiliou), Κόκκινος Σκούφος, Χειροποίητοι Λουκουμάδες

ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ!

Λίγα λόγια για το σύλλογο:
Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Nομού Θεσσαλονίκης, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2008, από γυναίκες που βίωσαν τον καρκίνο του μαστού, με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστου “Άλμα Ζωής” σε συνεργασία με μια ομάδα γυναικών από τη Θεσσαλονίκη. Σκοπός του Πανελλήνιου Συλλόγου ήταν να συνεχιστεί το έργο του και στη Θεσσαλονίκη με στόχο να δοθεί και σε άλλες γυναίκες τη βοήθεια που χρειάζονται, ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη διάγνωση και θεραπεία και να αποκτήσουν καλύτερη ποιότητα ζωής.
Άλμα Ζωής Ν.Θεσσαλονίκης
Παύλου Μελά 38, 54622, Ελλάδα

Υπεύθυνη διοργάνωσης και επικοινωνίας:
Δέσποινα Πάρτσια
2310285181 , 6977991750

[email protected]

http://www.almazoisthes.gr