Άγγελος Λέπουρης: “Η μουσική είναι η ζωή, το πάθος, η έκφρασή μου και ο λόγος που αισθάνομαι ολοκληρωμένος”

“Εμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που υπάρχουν στις μέρες μας εταιρείες, όπως η “Keys Records”, που στηρίζουν νέους ανθρώπους που προσπαθούν να ασχοληθούν με τη μουσική.”

Ποια είναι η πρώτη σας μουσική ανάμνηση; Θυμάμαι τον πατέρα μου, όταν για πρώτη φορά έφερε ένα κασετόφωνο στο σπίτι. Από τότε γεμίσαμε παντού κασέτες, απ’ όλα τα είδη μουσικής. Πραγματικά, πολύ υπέροχο συναίσθημα!

Ποιόν καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιόν μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Θαυμάζω πολλούς καλλιτέχνες, όπως οι: Μιχάλης Χατζηγιάννης, Γιάννης Κότσιρας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Δημήτρης Μπάσης, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Νατάσα Μποφίλιου και Άλκηστις Πρωτοψάλτη.
Αποτελεί όνειρο ζωής να βρεθώ επί σκηνής μαζί με τον Στέφανο Κορκολή, καθώς τρέφω τεράστια αγάπη, αδυναμία και εκτίμηση για το έργο του.

Περιγράψτε μας τη μέχρι τώρα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές, θετικές ή αρνητικές; Η μουσική είναι η ζωή, το πάθος, η έκφραση μου και ο λόγος που αισθάνομαι ολοκληρωμένος. Τραγουδάω από πολύ μικρός. Από 16 χρονών, δημιουργούσα μπάντες και παράλληλα με τις σπουδές μου, εμφανιζόμουν σε μουσικές σκηνές. Οι επιρροές μου ήταν κατά βάση θετικές και αυτό γιατί άφηνα μόνο τη μουσική και τα τραγούδια να με οδηγούν, σ’ όποια απόφαση και αν έπαιρνα. Γενικότερα, υπήρξαν ευκαιρίες και πιο μικρός που ήμουν, να ασχοληθώ πιο ενεργά με το τραγούδι, όμως πάντα ως δια μαγείας κάτι το εμπόδιζε στο τέλος. Ίσως είναι καλύτερα έτσι γιατί τα χρόνια αυτά με γέμισαν με περισσότερη εμπειρία και ποιοτικότερο ενθουσιασμό, ώστε να βρω το σωστό τρόπο να ασχοληθώ ακόμη πιο ενεργά με αυτό που αγαπώ.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Στις μέρες μας, πολλοί νέοι άνθρωποι επιλέγουν αυτό το δρόμο και προσπαθούν να ασχοληθούν με το τραγούδι μέσω κάποιου talent show. Τους καταλαβαίνω, διότι αυτός ο δρόμος δίνει πολύ εύκολα και γρήγορα, ενδεχομένως μια αναγνωρισιμότητα, όμως στην τελική, ίσως μόνο αυτό να μην φτάνει για τη συνέχεια.

Μία συνεργασία που ονειρεύεστε; Θα ήθελα πάρα πολύ να συνεργαστώ με το Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Γιατί χρειάζεται η μουσική παιδεία; Είναι πολυτέλεια ή ανάγκη; Ο Αριστοτέλης, πίστευε πως η μουσική πρέπει να διδάσκεται στους νέους για τρεις βασικούς λόγους. Από τη μια πλευρά, χρησιμεύει ως «παιδιά» και «ανάπαυσις», δηλαδή ως ψυχαγωγία, από την άλλη πλευρά, για σωστή «διαγωγή» και αισθητική καλλιέργεια, ενώ παράλληλα, έχει την ιδιαίτερη αξία να μπορεί να επενεργεί στο ήθος και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα. Παράλληλα, σύμφωνα με μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η εκμάθηση της μουσικής βοηθάει τα νέα παιδιά και τους νέους ανθρώπους σε πολλούς τομείς, όπως είναι: η συναισθηματική, η νοητική και η κοινωνική ανάπτυξη. Οπότε, ναι, αποτελεί τεράστια ανάγκη.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Σαφέστατα! Από τον Μίκη Θεοδωράκη, μέχρι τον Σταύρο Ξαρχάκο και το Μάνο Χατζιδάκι. Είναι μόνο μερικοί αξιόλογοι συνθέτες που άφησαν εποχή και που το έργο τους είναι αναγνωρισμένο διεθνώς.

Μόλις δισκογραφήσατε το τραγούδι “Άλλος Έγινα Για Σένα” και το “Γαλάζιος Άγγελος” από την Keys Records. Μιλήστε μας για αυτά τα νέα σας «στοιχήματα»; Με τον Αργύρη Ναστόπουλο, ιδιοκτήτη της εταιρείας “Keys Records”, είχαμε γνωριστεί πριν αρκετά χρόνια σε μια συναυλία και συμφωνήσαμε πως κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε επαγγελματικά. Βρεθήκαμε, συζητήσαμε και κατευθείαν συμφωνήσαμε και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που υπάρχουν στις μέρες μας εταιρείες, όπως η “Keys Records”, που στηρίζουν νέους ανθρώπους που προσπαθούν να ασχοληθούν με τη μουσική.
Το “Άλλος Έγινα για Σένα”, είναι ένα κομμάτι σε στίχους και μουσική του αδερφικού μου φίλου και συνεργάτη, Βασίλη Καρανικόλα. Το αγαπώ πολύ. Το video clip, το σκηνοθέτησε ο Αργύρης Ναστόπουλος. Είναι μία πολύ ξεχωριστή δουλειά και εύχομαι να την αγαπήσετε όσο εμείς. Επίσης, το κομμάτι κυκλοφορεί και σε “Acoustic Version” τονίζοντας μια διαφορετική δυναμική που κρύβει το τραγούδι.

Link
Άγγελος Λέπουρης – Άλλος Έγινα για Σένα – Official Music 4Κ Video https://www.youtube.com/watch?v=GJgQd8A9h6E

Άγγελος Λέπουρης – Άλλος έγινα για Σένα – Acoustic Version https://www.youtube.com/watch?v=hfC3Ch70blU

Το τραγούδι “Γαλάζιος Άγγελος” είναι κάτι διαφορετικό. Εξιστορεί μια αληθινή και συνάμα τραγική ιστορία και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ευαίσθητου Γιάννη, που στις 30 Ιανουαρίου του 2020 στις 23.30, τρεις ημέρες έπειτα από τα γενέθλια του, κρεμάστηκε. Η μητέρα του θέλησε να εμπιστευτεί τη συγκλονιστική ιστορία του γιού της στον ιδιοκτήτη της Keys Records και μέλος του συγκροτήματος των One, Αργύρη Ναστόπουλο, ζητώντας να αποτυπωθεί σε ένα τραγούδι το οδυνηρό φευγιό του! Οι στίχοι και η μουσική είναι του Βασίλη Καρανικόλα. Το κομμάτι “Γαλάζιος Άγγελος” είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους τους “Αγγέλους” που έφυγαν νωρίς από κοντά μας!
Άγγελος Λέπουρης – Γαλάζιος Άγγελος
Link
https://www.youtube.com/watch?v=tCQXGhxRGJk

Έχουμε παρατηρήσει πως σχεδόν σε όλα σας τα κομμάτια την ενορχήστρωση επιμελείται ο ιδρυτής και κιθαρίστας του πολύ γνωστού συγκροτήματος 1550 και άλλοτε ενορχηστρωτής του Παντελή Παντελίδη, Ρουσσέτος Δημητρόγλου. Θέλετε να μας πείτε δυο λόγια γι’ αυτή τη συνεργασία; Με το Ρουσσέτο γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια. Συναντηθήκαμε για πρώτη φορά όταν η προηγούμενη μου δισκογραφική με έφερε σε επαφή μαζί του για τη δημιουργία ενός κομματιού που τελικά δεν έμελλε ποτέ να ολοκληρωθεί, όμως εν τέλει αντί για τραγούδι, δημιουργήθηκε μία δυνατή φιλία. Είναι από τους πρώτους ανθρώπους του χώρου που πίστεψαν σε μένα και σ’ αυτό που πρεσβεύω και προσπαθώ να κάνω μουσικά. Είναι τιμή μου να με θεωρεί φίλο του. Του χρωστάω πολλά και τον ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθεια και τη συνεργασία.

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Αυτήν την περίοδο είμαστε στο στούντιο ηχογραφώντας το νέο μου κομμάτι, που αναμένεται να κυκλοφορήσει λίγο μετά το Πάσχα και παράλληλα κάνουμε πρόβες και ετοιμαζόμαστε για προγραμματισμένες εμφανίσεις σ’ όλη την Ελλάδα και που αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.


Το τραγούδι «Γαλάζιος άγγελος» είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά που έφυγαν νωρίς από κοντά μας.

Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:

Spotify: https://spoti.fi/2YdrBm2

iTunes: https://apple.co/3piiBYx

Deezer: https://bit.ly/3iGsJIe

Δείτε το Official Audio Music στο YouTube: https://bit.ly/36yLrwB

Kατεβάστε το mp3,wav & cover : https://bit.ly/3arjhET 

#Follow Aggelos Lepouris on social media:

Facebook: https://bit.ly/3iTENF9

Instagram:  https://bit.ly/3kEupBA

Spotify:  https://spoti.fi/3aj6aWh