Άγγελος Αγγελόπουλος: “Η πιο σημαντική ιδιότητα ενός καλλιτέχνη είναι η ανθρώπινη”

Η λέξη που με εκφράζει είναι η «πρόσκληση» που μου δίνει ο σκηνοθέτης για να συμμετέχω σε ένα καλλιτεχνικό δρώμενο.

Σε ποιά ηλικία ανακαλύψατε ότι θέλετε να γίνετε ηθοποιός; Από μικρός ένιωθα μια έλξη απέναντι στην τέχνη και μεγαλώνοντας ένιωσα την ανάγκη να την υπηρετήσω.

Ποιόν ηθοποιό – καλλιτέχνη θαυμάζετε; Υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που μπορείς να ξεχωρίσεις για την εξαιρετική τους πορεία, αλλά ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου έχει η ηθοποιός Νατάσα Μανίσαλη όχι μόνο για την υποκριτική της ικανότητα αλλά και για το ήθος της. Δυστυχώς δεν είναι πλέον μαζί μας και είναι μία μεγάλη απώλεια για την καλλιτεχνική κοινότητα.

Θέατρο ή κινηματογράφος τι προτιμάτε; Αγαπώ και τα δύο εξίσου. Με εξιτάρει το γεγονός ότι μου προσφέρουν διαφορετικές προκλήσεις, κάθε φορά που χρειάζεται να ανταπεξέλθω σε κάποιον ρόλο σε καθεμιά από αυτές τις μορφές τέχνης.

Τι σημαίνουν οι λέξεις καριέρα – επιτυχία για εσάς; Η πιο σημαντική ιδιότητα ενός καλλιτέχνη είναι η ανθρώπινη. Οι λέξεις «καριέρα» και «επιτυχία» δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα για έναν καλλιτέχνη που έχει χάσει την ανθρωπιά και το ήθος του και, επομένως, επιλέγω να προχωρώ με βάση τις αρχές μου και υποστηρίζοντας τα πιστεύω μου.

Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς ή γίνεται; Αν κατέχεις την τέχνη, αυτό εκφράζεται μέσα από κάθε σου πράξη.

Ποιά λέξη σας εκφράζει ως καλλιτέχνη; Η λέξη που με εκφράζει είναι η «πρόσκληση» που μου δίνει ο σκηνοθέτης για να συμμετέχω σε ένα καλλιτεχνικό δρώμενο. Αυτό που μου αρέσει είναι να παίζω με αυτή τη λέξη και να την μετατρέπω από «πρόσκληση» σε «πρόκληση».

Νοιώθετε την «έμπνευση» πριν δημιουργήσετε; Όπως έχει πει και ο αγαπητός  Άλφρεντ Χίτσκοκ : «Οι ηθοποιοί είναι τα πιόνια σε μία σκακιστική παρτίδα». Αφήνομαι στην έμπνευση του σκηνοθέτη και μέσα από αυτήν δημιουργώ.

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας ως Καλλιτέχνη; Ως εκκολαπτόμενο καλλιτέχνη. Νιώθω πως έχω πολλά ακόμα να μάθω για να γίνω καλύτερος και έχω την αίσθηση πως αυτή η δίψα για γνώση δεν θα σβήσει ποτέ.

Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Αυτή τη στιγμή παίρνω μέρος σε διάφορα καλλιτεχνικά project, από τα οποία ξεχωρίζω τα εξής: ένα art video βασισμένο στην μουσική του Ισπανού Gizmo Varillas, την ταινία μικρού μήκους του σκηνοθέτη Θοδωρή Καμουλακου, τη φωτογράφιση για την έκθεση με τίτλο «Βoheme» και τέλος περιμένω με αγωνία να ξεκινήσουν οι πρόβες για το θεατρικό «Stoker», σε σκηνοθεσία της Ελένης Γεωργακοπουλου, το οποίο βασίζεται στην ομώνυμη ταινία του Παρκ Τζαν-Γουκ.

ΣΎΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ημερομηνία γεννήσεως : 26/11/1984
Σπουδές : Οικονομία και Διοίκηση & Εργοθεραπευτής
Τελευταία δουλεία  : Θεατρικό «Η άφεση»  θέατρο Βαφείο, Πρώτος ρόλος : Φώτης (Η οργή) Απρίλιος 2019