Workshop Μπαλινέζικου Χοροθεάτρου με Μάσκα 25 – 31 Οκτωβρίου – Fabrica Athens

Η Πολυδραστική Ομάδα Τέχνης Fabrica Athens φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον σπουδαίο performer και δάσκαλο Μπαλινέζικου Χορευτικού Δράματος με Μάσκα, I Wayan Bawa. Ο Μπαλινέζος χορευτής και ηθοποιός, καλλιτεχνικός διευθυντής και δάσκαλος του Gambuh Desa Batuan Ensemble, μόνιμο μέλος του Theatrum Mundi Ensemble και στενός συνεργάτης του διεθνούς φήμης θεατρικού σκηνοθέτη Eugenio Barba και του ISTA (International School of Theatre Anthropology), θα έρθει στην Αθήνα τον Οκτώβριο για ένα εντατικό workshop Μπαλινέζικου Χοροθεάτρου με Μάσκα, αλλά και για την παρουσίαση της performance work demonstration «The Total Actor» στο ανανεωμένο θέατρο του Τεχνοχώρου Φάμπρικα.

Πιο συγκεκριμένα, στο workshop ο I Wayan Bawa θα εισαγάγει τους συμμετέχοντες στις βασικές αρχές του μπαλινέζικου χορού, οι οποίες θα τους προσδώσουν την απαραίτητη αντοχή σε στάσεις που δεσμεύουν ολόκληρο το σώμα. Ακόμη, θα τους διδάξει κανόνες σύνθεσης και τροποποίησης της ενέργειας και θα εκπαιδεύσει τη φωνή των συμμετεχόντων μέσα από τραγούδια και προφορικές ακολουθίες. Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τη χρήση παραδοσιακών μπαλινέζικων μασκών, ενώ στο τέλος του θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν την εκπαιδευτική παράσταση – performance work demonstration «The Total Actor». Σκοπός του εντατικού workshop είναι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες να αποκομίσουν όλες τις αρχές που συνθέτουν τον μπαλινέζικο χορό και που είναι καθολικές και χρήσιμες για ηθοποιούς, χορευτές και performers ανεξάρτητα από την καλλιτεχνική τους παράδοση και από τις προσωπικές αισθητικές τους επιλογές.

Το εντατικό εργαστήριο θα ολοκληρωθεί με την performance work demonstration του I Wayan Bawa «The Total Actor». Στην παράσταση ο Μπαλινέζος master ξεκινώντας με μια προσφορά και ένα απόσπασμα από το Gambuh, την παλαιότερη μπαλινέζικη μορφή χορο-δράματος, θα επιδείξει τεχνικές φωνητικής – τραγουδιού, χορού και θεάτρου από το Μπαλί, εισάγοντας τους θεατές στον πλούτο των παραστατικών τεχνών του νησιού και στη σύνδεση τους με τις θρησκευτικές τελετές του. Το κύριο μέρος της παράστασης θα είναι αφιερωμένο στο Topeng, τον γνωστό μπαλινέζικο χορό μάσκας. Ο ερμηνευτής θα εξηγήσει τα χαρακτηριστικά κάθε μάσκας, κλείνοντας με μια ακολουθία καθορισμένων φορμών και αυτοσχέδιου διαλόγου. Την παράσταση θα μπορεί να παρακολουθήσει και το ευρύ κοινό με αγορά εισιτηρίου μέσω του viva.gr.

Το workshop Μπαλινέζικου Χοροθεάτρου με Μάσκα θα πραγματοποιηθεί 25 – 31 Οκτωβρίου 2021 στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα. Θα διεξαχθεί στα αγγλικά, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά. Oι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ολόκληρο το σεμινάριο (7 ημέρες), αλλά και το πρώτο ή το δεύτερο τετραήμερο αυτού (25 – 28/10 ή 28 – 31/10). Στο τέλος, θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο είναι απαραίτητη η επίδειξη αρνητικού covid rapid test, πιστοποιητικού νόσησης ή πιστοποιητικού εμβολιασμού σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή. Στο χώρο διεξαγωγής, αλλά και για την υλοποίηση του σεμιναρίου, θα τηρούνται τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία όλων.

Συνοπτικές Πληροφορίες:

Τίτλος: Workshop Μπαλινέζικου Χοροθεάτρου
Εισηγητής: I Wayan Bawa (Μπαλί, Ινδονησία)
Ημερομηνίες διεξαγωγής:
25 – 31 Οκτωβρίου (7 ημέρες, 33 ώρες) ή
25 – 28 Οκτωβρίου (4 ημέρες, 19 ώρες) ή
28 – 31 Οκτωβρίου (4 ημέρες, 19 ώρες) και
31 Οκτωβρίου, 20:30 -21:30  – Performance Work Demonstration
Ώρες διεξαγωγής: 10:00 – 14:30

Κόστη συμμετοχής:
7 ημέρες
– Ολόκληρο: 280 ευρώ (+ Φ.Π.Α.)
– Μειωμένο: 260 ευρώ (+ Φ.Π.Α.)
4 ημέρες
– Ολόκληρο: 200 ευρώ (+ Φ.Π.Α.)
– Μειωμένο: 180 ευρώ (+ Φ.Π.Α.)
*  Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για early bird – εξόφληση μέχρι τις 15/10, φοιτητές και φοιτήτριες δραματικών σχολών και σχολών χορού, ηθοποιούς με ατέλεια ΣΕΗ, φοιτητές και φοιτήτριες ΑΕΙ-ΤΕΙ και ανέργους. Απαραίτητη είναι η επίδειξη των ανάλογων δικαιολογητικών σε περίπτωση μειωμένου εισιτηρίου (φοιτητικής κάρτας, κάρτας ανέργων ή ατέλειας)

Πληροφορίες ǀ Δηλώσεις Συμμετοχής:
Email: researchtheater@gmail.com (εισάγετε το Θέμα: Balinese Mask Dance)
Τηλέφωνο: +30 6949409474
Ιστοσελίδα: www.fabricaathens.gr