M.M.S| Medıterranean Mınıature Sketches 25 ΣΥΝΘΕΤΕΣ – 25 ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ ΓΙΑ ΠΙΑΝΟ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑΤΩ ΑΛΑΚΙΟΖΙΔΟΥ
Στην αίθουσα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης
«Σόλων Μιχαηλίδης»
Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019
Ώρα έναρξης 21.00

M.M.S| Medıterranean Mınıature Sketches τιτλοφορείται το νέο πρότζεκτ της Ερατούς Αλακιοζίδου. Η καταξιωμένη πιανίστα επιλέγει έργα Ελλήνων συνθετών, με τέτοιο τρόπο ώστε να μας αφηγηθεί μια ιστορία αισθαντικότητας και ευαισθησίας «μεσογειακού τύπου», όπως η ίδια λέει.
Στη συγκεκριμένη συναυλία θα παρουσιαστούν οι πρώτες εκτελέσεις έργων των: Sara Carvahlo, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, Στογιαννίδη Κωσταντίνο, Έλλη Ζαχαροπούλου, Γιώργου Παπουτσή, Ευαγγελία Κατέλη, Αναστάση Φιλιπακόπουλου, Στάθη Γυφτάκη, Μαρία-Χριστίνα Κριθαρά, G. Giannopoulos και δύο νέων ταλαντούχων Θεσσαλονικέων συνθετών του Μενέλαου Πειστικού και του Χρήστου Ντόβα.
Οι υπόλοιποι συνθέτες που συμμετέχουν με έργα τους σε αυτή την συναυλία είναι οι Καλλιόπη Τσουπάκη, Φίλλιπος Τσαλαχούρης Caterina Venturelli, Rıccardo Vaglını Ασπασία Νασοπούλου, Benet Casablancas, Παναγιώτης Θεοδοσίου, Γιώργος Χατζημηχελάκης, Βασίλης Κίτσος, Γιώργος Κουρουπός, Μηνάς Μπορμπουδάκης, Κώστας Παρισιάδης,
Η Ερατώ Αλακιοζίδου τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την ανάδειξη του έργου Ελλήνων συνθετών στο εξωτερικό και παρουσιάζει έργα σε πρώτες εκτελέσεις αποσπώντας λαμπρές κριτικές.

Πρόσφατες εμφανίσεις της συμπεριλαμβάνουν το Φεστιβάλ HOP στην Πορτογαλία (Οκτώβριος 2119) και στην Αθήνα (7 Δεκεμβρίου 2019) στην εμβληματική αίθουσα του Ωδείου Αθηνών «Άρης Γαρουφαλής», ενώ από την νέα σαιζόν θα παρουσιάσει το πρόγραμμα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες καθώς και στη Λατινική Αμερική, ενώ παράλληλα ετοιμάζει την επόμενη δισκογραφική της παραγωγή με την Odradek Records.
Οι μινιατούρες αποτελούν μικρές προσωπικές ιστορίες και αφηγήσεις των συνθετών οι οποίες αποτυπώνονται με τη μορφή μικρών κομματιών για πιάνο, σαν σκίτσα.
Όλα μαζί συνδέονται μεταξύ τους με έναν μεταφυσικό τρόπο και αφηγούνται μία ιστορία.
Μια ιστορία που τη διηγείται η πιανίστα Ερατώ Αλακιοζίδου, καθώς είναι αυτή που επιλέγει τη σειρά των έργων.
Ανάλογη σπουδαιότητα αποτελεί η συνεργασία μου με τους ίδιους τους συνθέτες κατά την περίοδο της προετοιμασίας της που αποτελεί για την ίδια πρόκληση ερμηνευτικών απαιτήσεων.
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΡΓΩΝ
Τιμές εισιτηρίων 12 €( κανονικό)- Προπώληση 10 €
7€ ( εκπτωτικό)-Προπώληση 5€
Εκπτωτικές κατηγορίες (Άνεργοι, Φοιτητές, Μαθητές, Πολύτεκνοι, Κάτοχοι κάρτας αλληλεγγύης, Κάτοχοι ευρωπαϊκής κάρτας νέων, ΑΜΕΑ, σπουδαστές ΙΕΚ, σπουδαστές Ωδείων, Άνω των 65 ετών, Μέλη της ένωσης Ελλήνων μουσουργών.
Τα φοιτητικά και των ανέργων η άλλα μειωμένα εισιτήρια είναι έγκυρα μόνο με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών κατά την είσοδο και εφόσον αυτά είναι σε ισχύ.
Επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά άνω των 8 ετών.
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
– Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
– Τηλεφωνικά: 2107234567
– Online: www.ticketservices.gr
– PUBLIC

Link Προπώλησης εισιτηρίων: https://tickets.public.gr/event/mms-resital-pianou-erato-alakiozidou-thessaloniki/?lang=el
https://www.ticketservices.gr/event/mms-resital-pianou-erato-alakiozidou-thessaloniki/?lang=el
Links press release

M.M.S| Medıterranean Mınıature Sketches Εργα Συνθετων 21ου αι.


https://www.politismika.gr/2019/10/03/m-m-s-mediterranean-miniature-sketches
https://www.polismagazino.gr/%ce%b5%cf%81%ce%b1%cf%84%cf%8e

Επικοινωνία για τη Θεσσαλονίκη – Δημόσιες Σχέσεις [email protected]

https://www.lavart.gr/resital-tis-eratous-alakiozidou-me-erga-syntheton-21ou-aiona/
Πρόγραμμα Συναυλίας
Ασπασία Νασοπούλου(b. 1972) Olinda (Hidden City- 2012) +
Έλλη Ζαχαροπούλου (b.1959) Aurora (2019) */**!/++
Φίλιππος Τσαλαχούρης (b.1969) Topia op.66 nr 1/Ι
Γιώργος Χατζημιχελάκης (b.1959)Μινιατούρες Βαλς ν.2
Ευαγγελία Κατέλη(b.1967) Αround a so(u)l (2019)*/**!/++
Στογιαννίδης Κωσταντίνος(b.1976) Γαλάζιο (2019)*/**!/++
Sara Carvahlo (b.1970) Haiku from the sea (2019) */**!/++
Γιώργος Κουρουπός ( b. 1942) From Three Times the Love: 13/8 με αγάπη * +
Μαρία Χριστίνα Κριθαρά (b.1954) Mediterranean (2019) */**!
Caterina Venturelli (b.1977) Scia ++
Rıccardo Vaglını (b. 1965) Capriccio sopra L’homme arme( 2010) ++
Γιώργος Παπουτσής (b.1974) From Three Thracian Dances nr. I (2013)!
Αναστάσης Φιλλιπακόπουλος (b. 1969) Piano Piece (2018)!
Benet Casablancas(b.1956) 3 Haikus (secunda collection 2013)++
George N. Giannopoulos (b. 1984) Chorale-Prelude No. 1 in C Major from Twenty-Four Chorale Preludes, Op. 6 ++
Constantine Caravassilis (b. 1979) Between the silence(2019)*/**/!/++
Λάζαρος Τσαβδαρίδης (b.1977) Της σκιάς (2018) */**/++
Κώστας Παρισιάδης (b.1982) Five Steps to Godspeed/4. Rebirth (Prelude to Godspeed)
Παναγιώτης Θεοδοσίου (b.1964) Aegean Sea -Prelude for piano solo-(2002)
Στάθης Γυφτάκης (b.1967) The little boy and the cook named Josephin…(2003)
Μηνάς Μπορμπουδάκης (b.1974) Allegorie (2003)
Μενέλαος Πειστικός (b.1995) People in the Sun (2019)*/**!/++
Χρήστος Ντόβας (b.1989) Sea Breeze (2019) */**!/++
Βασίλης Κίτσος (b.1972) Of Every Breath (2017) */**+!
Καλλιόπη Τσουπάκη (b. 1963) Lasting Sounds of a Deep Sea +

*Dedicated to Erato Alakiozidou
**Commissioned by Erato Alakiozidou
+ World Premiere Recording “In blue and White”
! World Premiere
++ First performance in Greece

Ερατώ Αλακιοζίδου

Σύντομο Βιογραφικό
Σε πρόσφατη κριτική του στο περιοδικό Gramophone, ο μουσικοκριτικός Ivan Moody κατέταξε την δισκογραφική της παραγωγής Light Over Darknes σε έργα A. Schnittke & G. Kancheli στα editor’s choice( Ιανουάριος 2018) εγκωμιάζοντας το σύνολο του έργου και την ερμηνεία ως εκρηκτική.
Διακεκριμένοι Έλληνες συνθέτες έχουν αφιερώσει έργα τους προς τιμή της, τα οποία ή ίδια παρουσίασε σε πρώτες εκτελέσεις, ενώ παράλληλα το ρεπερτόριό της περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα έργων κλασικής και σύγχρονης μουσικής.
Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό τόσο με ατομικά ρεσιτάλ όσο και με σύνολα μουσικής δωματίου, αποσπώντας πάντα εξαιρετικές κριτικές. Προσκαλείται τακτικά σε σημαντικά φεστιβάλ, Ακαδημίες και Πανεπιστήμια για συναυλίες, διαλέξεις ή master courses ενώ συχνά συμμετέχει και σε επιτροπές διαγωνισμών
Διατηρεί μια πολυπεπίδεδη δραστηριότητα σε διάφορους τομείς της σύγχρονης δημιουργίας. Ασχολείται ενεργά με ερμηνείες σύγχρονων έργων, με την διερεύνηση θεματικών ενοτήτων ως προς το ρεπερτόριο, εκπαιδευτικά προγράμματα, έρευνα, παιδαγωγικά πρότζεκτ, εκδόσεις, αρθρογραφία, καλλιτεχνικές διοργανώσεις και παραγωγές ενώ το ενδιαφέρον της τα τελευταία χρόνια εστιάζεται στο ρεπερτόριο μουσικής δωματίου συνθετών της Ρώσικης Πρωτοπορίας αλλά και άλλων σημαντικών Ευρωπαϊκών σχολών και νέων συνθετών, ενώ παράλληλα ασχολείται ενεργά (από το 2000) με την ανάδειξη έργων Ελλήνων συνθετών του 20ου & 21ου αιώνα.
Διδάσκει στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Ωδείο Αθηνών.
Έχει ηχογραφήσει για τις εταιρίες Protasis Productions, ankh productions, Subways music και από το 2017 ηχογραφεί για την αμερικάνικη εταιρία Odradek records.

https://www.eratoalakiozidou.com/ Η beΑRTive, (http://beartive.weebly.com/),έχοντας ως στόχο την προαγωγή του πολιτισμού, διοργανώνει συναυλίες και γενικότερα πολυεπίπεδες εκδηλώσεις συνδυάζοντας το λόγο, τη μουσική, την κίνηση και την εικαστική έκφραση. Προτεραιότητα των διοργανώσεών της είναι ο εμπλουτισμός της τέχνης μέσω της αναζήτησης νέων δυνατοτήτων έκφρασης και η ανίχνευση της σχέσης της μουσικής με τις άλλες παραστατικές τέχνες (θέατρο, χορός, λογοτεχνία) και γενικά ότι σχετίζεται με την ανθρώπινη δημιουργικότητα. Παράλληλα, η ανάπτυξη, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού επιπέδου στην Ελλάδα με την λήψη πρωτοβουλιών και την ανάδειξη του έργου – ιδίως των νέων – καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών στον χώρο της μουσικής, αλλά και η επιδίωξη της στενότερης σχέσης συνεργασίας μεταξύ τους αποτελεί άμεσο στόχο της.
Ιδρυτικά της μέλη τέσσερις καλλιτέχνες που ένωσαν τις δυνάμεις τους:Ερατώ Αλακιοζίδου, Βασίλης Κίτσος, Θεόφιλος Σωτηριάδης και Δημήτρης Λεοντζάκος.
Η beΑRTive διατηρεί στενές συνεργασίες με ιδιωτικούς φορείς, οργανισμούς, καλλιτέχνες, σχήματα και ομόλογες εταιρείες τόσο στην Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό και προσφέρει υπηρεσίες παραγωγής, προβολής, επιμέλειας και οργάνωσης παραγωγής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Η εταιρεία έχει ήδη στο ενεργητικό της συνεργασίες με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Δημοτικά Ωδεία και φορείς της Ελλάδας ενώ έχει διοργανώσει συναυλίες, σεμινάρια, διεθνείς διαγωνισμούς μουσικής, εκπαιδευτικά προγράμματα και συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα και παραγωγές με ιδρύματα και φορείς του εξωτερικού