EYHKOOΝ MEΛΟ Σύνολο Μουσικής Δημιουργίας

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019, μια βραδιά μουσικής περιπλάνησης στο Ελληνικό τραγούδι από τους, Κώστα Θωμαΐδη, Έλενα Κοσμά και Ευήκοον Μέλος

Το Πατρινό Σύνολο Μουσικής Δημιουργίας Ευήκοον Μέλος και ο σπάνιας ευαισθησίας ερμηνευτής με πολύχρονη και γόνιμη διαδρομή στο ελληνικό τραγούδι Κώστας Θωμαΐδης μαζί με την Έλενα Κοσμά, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν μια μουσική βραδιά γεμάτη συναισθήματα και Ελλάδα!

Πρόκειται για μουσική συνάντηση μοναδικής ευαισθησίας, αφιερωμένη στο λόγο των ποιητών, της μουσικής των μεγάλων συνθετών και τα τραγούδια που μας ενώνουν με τις ιστορίες τους σε έναν κοινό μύθο.

ΕΥΗΚΟΟΝ ΜΕΛΟΣ- Συντελεστές

Συναυλίας Πέμπτης 5 Σεπτεμβρίου 2019

Μαντολίνο : Γιώργος Γεωργιάδης
Μαντολίνο : Σάνη Πέττα
Κιθάρες: Βασίλης Παντελής & Γιάννης Αναγνωστόπουλος
Κοντραμπάσο: Βιλέν Καραπετιάν
Πιάνο: Ανδρέας Ζαφειρόπουλος
Κρουστά : Πάνος Θωίδης & Κωνσταντίνος Χριστόπουλος
Τραγούδι : Κώστας Θωμαΐδης & Έλενα Κοσμά

Επιμέλεια προγράμματος – Ενορχηστρώσεις: Ευήκοον Μέλος
Το Ευήκοον Μέλος ιδρύθηκε με πρωτοβουλία μιας 7/μελούς ομάδας καθηγητών μουσικής πριν 19 χρόνια, με κοινό στοιχείο όλων την αγάπη για τη μουσική & την προσέγγισή της με λεπτότητα, ευαισθησία και επαγγελματισμό. Στο ρεπερτόριό του περιλαμβάνονται έργα από την προκλασική περίοδο, έως τη σύγχρονη εποχή, καθώς και ρεπερτόριο από την κληρονομιά της σύγχρονης Ελληνικής δημιουργίας. Έχει συνεργαστεί με Μίμη Πλέσσα, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Βασίλη Λέκκα, Μπάμπη Τσέρτο, Μόρφω Τσαϊρέλη, ΗΡΩ, Γιάννη Κούτρα, Alexander Tsougief, Βουτσικάκη Θεόδωρο Ναταλία Κάντζια, Eygenia Tserkazoba, Ορχήστρα Νυκτών Άττικα, Φωνητικό Σύνολο Opus Femina, Φωνητικό σύνολο Αντηχώ, κ.ά.). Η μουσική του έχει ακουστεί σε διάφορες αίθουσες, μεγάλους συνεδριακούς χώρους και festivals σε Ελλάδα και εξωτερικό με μεγάλη επιτυχία!

Ο Κώστας Θωμαΐδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και από μικρός ασχολήθηκε με τη μουσική και το θέατρο. Ως τραγουδιστής έχει ηχογραφήσει πολλούς δίσκους και έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Η αγάπη του για το θέατρο τον έκανε να γράψει μουσική σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, μερικές από τις οποίες ήταν για παιδιά. Σήμερα παράλληλα με τη σύνθεση και το τραγούδι διδάσκει φωνητική και είναι ραδιοφωνικός παραγωγός.

Η Έλενα Κοσμά με καταγωγή από την Πάτρα ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου ενώ έχει ειδίκευση στην ηχοθεραπεία (klangschalen / Peter Hess Institut). Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ευρωπαϊκού πολιτισμού της σχολής Ανθρωπιστικών σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, καθώς επίσης και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών του τμήματος «Ψηφιακός πολιτισμός και Πολιτιστική Τεχνολογία – Digital Culture» . Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές «Σκέψεις» (εκδ. Κάκτος) και «Στο χαρτί και στον αέρα» (εκδ. Γαβριηλίδης). Έχουν κυκλοφορήσει από τη Spicy Music τραγούδια σε στίχους και μουσική της ιδίας, (όπως «Ώρα την ώρα» ). Έχει γράψει πρωτότυπη θεατρική μουσική (στο «Αυτός και το πανταλόνι του», έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη) ενώ το έργο της «Μπλέ Λωτός» απέσπασε τον έπαινο στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου. Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Η Ποίηση που έγινε Τραγούδι».