Η Ντίνα Μπακανιάρη – Αντώνογλου συμμετέχει με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Art Thessaloniki

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ στην Art Thessaloniki σταθερά συνεχίζει να “φλερτάρει” με πρωτοποριακά πρότζεκτ τα οποία εμπνέεται επιμελείται και παρουσιάζει η ζωγράφος Χρύσα Μπαρζόκα.

https://www.facebook.com/epimonitexni/?ti=as https://www.facebook.com/ArtThessalonikiFair/

Έργα συλλογικότητας, σύγχρονων & διεθνούς φήμης εικαστικών απαρτίζουν αυτή την επιτυχημένη πορεία. Έχουμε την ευκαιρία να θαυμάζουμε και τις δικές σας αυθεντικές δημιουργίες στο πρότζεκτ της ΕΠΙΜΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ αυτή την φορά στη διεθνή Art Thessaloniki που διοργανώνει στην πόλη μας ο πρωτοπόρος Παντελής Τσάτσης.

Είστε μία καλλιτέχνης που συμμετέχετε στην εικαστική σκηνή με την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ και αυτή τη φορά στη διεθνή art Thessaloniki contemporary art. Τι αφορά το έργο που θα δούμε; Το έργο μου έχει τίτλο : “Η προσευχή”. Νομίζω οτι μέσα απο τη δοκιμασία της πανδημίας, η προσευχή ισσοροπεί το φόβο και προσδίδει ελπίδα.

Θα θέλατε να μας διηγηθείτε ένα μικρό χρονικό από το ξεκίνημα σας έως σημερα; Ονομάζομαι Ντίνα Μπακανιάρη – Αντώνογλου. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη όπου ζώ και εργάζομαι  μέχρι και σήμερα. Η ενασχόλησή μου με την ζωγραφική, ξεκίνησε απο την παιδική μου ηλικία, αρχικά ως αυτοδίδακτη, μελετώντας με επιμονή και υπομονή, τα αντικείμενα που με προσέλκυαν να αποτυπώσω σε καμβά και σε χαρτί. Σε δεύτερο χρόνο μαθήτευσα σε ιδιωτικά εργαστήρια σπουδάζοντας σχέδιο και χρώμα. Με κύρια υλικά τα χρώματα λαδιού, η δουλεια μου χαρακτηρίζεται ως φωτορεαλιστική. Έργα μου βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα αλλα και στο εξωτερικό.

Γνωρίζετε το θέμα πριν ξεκινήσετε την φιλοτέχνηση ενός έργου ή ξεκινάτε και εμπνέεστε κατά τη διάρκεια της δημιουργίας; Μελετώ πάντα και απο πρίν το θέμα του έργου μου, “δουλεύοντας” αρκετά προσχέδια τα οποία με οδηγούν στην τελική του μορφή.

Αν ντύνατε με μουσική το έργο σας, το οποίο θα δούμε στην Art Thessaloniki, ποια θα ήταν; Θα το έντυνα ευχάριστα με κάποιο κομμάτι κλασσικής μουσικής σε χαμηλούς τόνους.

Σας αρέσει να ακούτε μουσική όταν δημιουργείτε; Τι είδους προτιμάτε; Η μουσκή είναι αναπόσπαστο κομμάτι τις ώρες που δημιουργώ καθώς εμπνέομαι, ηρεμώ αλλά και “ταξιδεύω” μέσα της. Αγαπημένοι μου είναι ο Σπανουδάκης, η Καραίνδου και πολλοί άλλοι.

Τι σημαίνει για εσάς η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ; Ο συνδιασμός του σωστού χώρου αλλα και θεματολογίας, θα έλεγα οτι χαρακτηρίζει την ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ και εξ αυτού βοηθάει τους καλλιτέχνες να αναδείξουν τη δουλειά τους. Απο πλευράς μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την κα Μπαρζόκα η οποία στηρίζει με επιμονή την προσπάθεια όλων μας. 

Ποια χώρα είναι αυτή που θα επισκεφθείτε πρώτα στην Art Thessaloniki; Ξεκινάω πάντα απο την αρχή ακόμη και αν κρατάω πολλές φορές τον εαυτό μου σε αγωνία για κάτι το οποίο με έλκύει πρισσότερο τεχνικά ή θεματολογικά.

Πως νοιώθετε που συμμετέχετε σε αυτή τη γιορτή της Τέχνης; Νοιώθω μεγάλη χαρά και υπερηφάνια που αποτελώ και  εγώ κομμάτι αυτής της όμορφης γιορτής της τέχνης που τόσο αγαπώ.

Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr