«8 Γυναίκες Ενώνουν 2 Κόσμους : Οι Επίτιμες Πρόξενοι της Θεσσαλονίκης & η Συμβολή τους στις Διακρατικές Σχέσεις»

Η παρουσία των Επιτίμων Προξένων σε ένα κράτος παίζει πάντα έναν καταλυτικό ρόλο στην σύσφιξη των σχέσεων δύο διαφορετικών κόσμων με διαφορετικές κουλτούρες, και το έργο αυτό γίνεται ακόμη πιο δύσκολο για τις γυναίκες Επίτιμες Προξένους, καθώς μαζί με τις υπηρεσίες που προσφέρουν αμισθί από την θέση αυτή, προσπαθούν να συνδυάσουν και τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την προσωπική τους εργασία και την οικογένειά τους. Αυτό ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα Seth Frank του Perrotis College, στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, στις 2 Οκτωβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη.
Την εκδήλωση οργάνωσε ο Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) σε συνεργασία με το Προξενικό Σώμα Θεσσαλονίκης.
Υπό τον συντονισμό της κ. Μαρίας Σχοινά, μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής του ΤΟΓΜΕ – ΕΕΔΕ Τμήμα Μακεδονίας, το πρώτο μέρος της εκδήλωσης άνοιξε η κ. Παρούλα Νάσκου – Περράκη, η οποία, αφού μίλησε για τον ρόλο του διπλωμάτη, τον ρόλο του Επίτιμου Προξένου και εν γένει του Πρέσβη και του Προξένου, έκανε μία άριστη προσέγγιση στις διπλωματικές και προξενικές σχέσεις.

Στην συνέχεια μίλησαν 3 Επίτιμες Πρόξενοι της Θεσσαλονίκης:
– κ. Έβελυν Παπαδοπούλου, Επίτιμη Πρόξενος της Αυστρίας,
– κ. Εύη Αυλογιάρη, Επίτιμη Πρόξενος της Εσθονίας,
– κ. Κωνσταντίνα Κυργίδου, Επίτιμη Πρόξενος της Αυστραλίας,
οι οποίες μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους για τον πολλαπλό ρόλο που έχουν ως γυναίκες εργαζόμενες, σύζυγοι και μητέρες και ως πρόξενοι, που δεν είναι καθόλου εύκολος, και μίλησαν για τις διαδικασίες, μέσα από τις οποίες αναδείχθηκαν τα προσόντα τους και διορίσθηκαν Επίτιμες Πρόξενοι.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου κ. Νικόλ Καζαντζίδου, ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με την συμμετοχή των παρισταμένων Επιτίμων Προξένων και ειδικότερα των :
– κ. Έβελυν Παπαδοπούλου, Επίτιμης Προξένου της Αυστρίας
– κ. Εύης Αυλογιάρη, Επίτιμης Προξένου της Εσθονίας
– κ. Κωνσταντίνας Κυργίδου, Επίτιμης Προξένου της Αυστραλίας
– κ. Μαρίας Τσακάλη, Επίτιμης Προξένου της Μ. Βρετανίας,
οι οποίες εστίασαν στις επιχειρηματικές και εκπαιδευτικές ευκαιρίες των κρατών που εκπροσωπούν και στον δικό τους ρόλο που πάντα έχει ως στόχο την ενίσχυση των σχέσεων δύο κρατών και την βοήθειά τους προς τους πολίτες, για την καλλίτερη προσέγγιση των ευκαιριών αυτών.
Τις προσκεκλημένες καλωσόρισαν στην έναρξη της εκδήλωσης, εκ μέρους της ΕΕΔΕ ο Πρόεδρος Δ.Ε. Τμήματος Μακεδονίας ΕΕΔΕ Δρ. Απόστολος Αιγυπτιάδης, η Πρόεδρος Ομάδας Διοίκησης ΤΟΓΜΕ Τμήματος Μακεδονίας ΕΕΔΕ κα Εβίτα Γκαντίνα, ο Επίτιμος Πρόξενος της Φινλανδίας και Μέλος ΔΣ Προξενικού Σώματος Θεσσαλονίκης κ. Marko Tapani Suomalainen, Βουλευτής της Ν.Δ., Α’ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Κούβελας, η Εντεταλμένη Σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Μαρία Καραγιάννη και εκ μέρους της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής η Δρ. Κυριακή Ζηνοβιάδου, Επικεφαλής Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων».