4° Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς: «Είμαστε πιο δυνατοί από τον κορωνοϊό!» «Ενωμένοι κερδίζουμε!»

4ο Δ.Σ. Καλαμαριάς Αισιοδοξία ενάντια στην πανδημία μέσα από τα μάτια των παιδιών μας! «Είμαστε πιο δυνατοί από τον κορωνοϊό!» «Ενωμένοι κερδίζουμε!»

Είναι κάποια από τα μηνύματα που χρησιμοποιούν οι μαθητές του 4ου Δ.Σ. Καλαμαριάς και  μαζί με τις ζωγραφιές τους,  μεταδίδουν αισιοδοξία στην κοινωνία μας ενάντια στην πανδημία.

Οι μαθητές και μαθήτριες των Ε’ και Στ’ τάξεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, εκπονώντας εργασίες στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “I care about my community”, «Νοιάζομαι για την κοινότητά μου», απέκτησαν ενσυναίσθηση και βρήκαν τα πιο ειρηνικά «όπλα» για να πολεμήσουν τον κορωνοϊό, την ελπίδα, το χαμόγελο, την αισιοδοξία, το κουράγιο, τα οποία έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη μέσα σ’ αυτή την κατήφεια που ζούμε. Τα μετέτρεψαν σε χαρούμενες ζωγραφιές, έτσι ώστε να τα επικοινωνήσουν στον κόσμο της Καλαμαριάς! Οι ζωγραφιές τους ενώθηκαν σε δύο μεγάλες αφίσες που κοσμούν τις προθήκες στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη», καθώς και σε μικρότερες που βρίσκονται σε βιτρίνες καταστημάτων της Καλαμαριάς μας.

Τα αποκαλυπτήρια των αφισών στις προθήκες του Δημ. Θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» πραγματοποιήθηκαν  με μια σύντομη και σεμνή τελετή, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Γιαννακός Αθανάσιος (ο οποίος έκανε τα αποκαλυπτήρια), η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Νικολέττου Βασιλική και η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Παντελίδου Ναταλία.

Στη συνέχεια, οι μαθητές και μαθήτριες του Στ1 τμήματος του σχολείου χόρεψαν τον «Ζορμπά», αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής στον πρόσφατα εκλιπόντα, αλλά αθάνατο, μεγάλο μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.

Δυστυχώς, λόγω των μέτρων ασφαλείας για τον Covid-19, η αντιπροσωπεία των μαθητών και μαθητριών του 4ου Δ.Σ. Καλαμαριάς ήταν πολύ μικρή και δεν ήταν δυνατόν να προσκληθεί κόσμος για να παρακολουθήσει την πολύ όμορφη εκδήλωση.

Όσοι όμως από εσάς περνάτε μπροστά από το Δημ. Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», κάντε μια μικρή στάση για να πάρετε κουράγιο και θετική ενέργεια από τις χαρούμενες ζωγραφιές και τα ελπιδοφόρα μηνύματα των παιδιών. (Είναι στην Αγγλική γλώσσα, καθώς, όπως προαναφέρθηκε, η εργασία εκπονήθηκε στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+).

Η Παιδαγωγική Ομάδα του 4ου Δ.Σ. Καλαμαριάς για το Erasmus+ “I care about my community”