3ο Φεστιβάλ Ρομποτικής της Eduact στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Για 3η χρονιά η Eduact σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη διοργανώνουν το φεστιβάλ εκπαιδευτικής ρομποτικής και S.T.E.M. του δήμου, με θέμα «Cargo Connect».

Το πρόγραμμα αφορά παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά  που φοιτούν στις τάξεις Α’, Β’ Γ’ και Δ’ του Δημοτικού όλων των τοπικών διαμερισμάτων του δήμου. Συνολικά 60 παιδιά προσχολικής και 144 παιδιά δημοτικού θα σχηματίσουν 15 ομάδες των 4 παιδιών και 24 ομάδες των 6 παιδιών αντίστοιχα.

Απώτερος σκοπός του προγράμματος εκπαιδευτικής ρομποτικής FLL είναι να εισάγει τους μαθητές στον κόσμο της τεχνολογίας, των μαθηματικών, των επιστημών και της μηχανικής, μέσα από μια διαδικασία διασκεδαστικής μάθησης και πρακτικής εφαρμογής. Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό αποκτούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης, με την εκπαιδευτική ρομποτική ως εργαλείο μάθησης και ταυτόχρονης διασκέδασης. 

Η διαδικασία των εγγραφών πραγματοποιείται από την Eduact σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η επιμόρφωση, η οργάνωση και ο συντονισμός των ομάδων θα γίνει από την Eduact, σε χώρους που θα παραχωρήσει ο Δήμος σε Φίλυρο, Ασβεστοχώρι, Πυλαία, Πανόραμα και Χορτιάτη.

Τέλος θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ εκπαιδευτικής Ρομποτικής FLL, με την συμμετοχή όλων των ομάδων, παρουσία του Δημάρχου  Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και άλλων επισήμων, όπου οι ομάδες θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους και θα βραβευτούν.

Η διαδικασία εγγραφών ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Απριλίου. Η ανακοίνωση αποτελεσμάτων θα γίνει μέχρι τις 7 Απριλίου και η εναρκτήρια διαδικτυακή εκδήλωση στις 8 Απριλίου. Η προετοιμασία των ομάδων περιλαμβάνει 8 workshops, 1 ανά εβδομάδα που θα πραγματοποιηθούν από τις 11 Απριλίου μέχρι τις 16 Ιουνίου, ενώ η τελική εκδήλωση με τις παρουσιάσεις και τις βραβεύσεις θα γίνει στις 18 Ιουνίου.

Στις συναντήσεις τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής για την ασφάλεια των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ιnfo κα φόρμα εγγραφής στο: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe9HN2stJEC-grk3dvfKAKtr9vQ1Jdy9fOS3VLzGgUPKaoqcw/closedform