15ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ – Επίσημη Λήξη με τον Στέφανο Κορκολή

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου στις 9:00 μ.μ.

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου

Όπως είναι γνωστό το Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην όπερα και την κλασική μουσική, όμως έχει καθιερωθεί να αφιερώνει κάθε χρόνο μια συναυλία, με την οποία συνήθως κλείνει το Φεστιβάλ, σε Έλληνες και ξένους δημιουργούς που έχουν διακριθεί. Με αυτή τη μεγάλη συναυλία η οποία αναμένεται με ανυπομονησία από το ενθουσιώδες κοινό του φεστιβάλ,  το Παλάτι των Ιπποτών θα κλείσει και πάλι τις πύλες του για την επίσημη λήξη του 15ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ  ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΔΟΥ.

Φέτος η συναυλία είναι αφιερωμένη στα 35 χρόνια σπουδαίας μουσικής πορείας του διακεκριμένου Έλληνα συνθέτη και πιανίστα Στέφανου Κορκολή. Μια μοναδική συναυλία με τον συνθέτη στο πιάνο να ερμηνεύει  τα δικά του αγαπημένα τραγούδια και διεθνείς επιτυχίες, μαζί με την ορχήστρα του και τη σπουδαία ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης με τους φανατικούς θαυμαστές του σε Ελλάδα και εξωτερικό, Στέφανος Κορκολής, έχει συμπράξει με τις μεγαλύτερες ορχήστρες και μαέστρους παγκοσμίως και συνεργαστεί με τους Alfredo Kraus, Jose Carreras, Teresa Berganza, Dulce Pontes, Lucio Dala, Ennio Morricone, Αstor Piazzola. Σημαντικές είναι, επίσης, οι συνεργασίες του με τη Βίκυ Λέανδρος, τη Νάνα Μούσχουρη αλλά και με την ελίτ των Ελλήνων ερμηνευτών, όπως Γ.Νταλαρας , Α.Πρωτοψαλτη , Δ.Γαλανη , κ.α.

Έχει δώσει πάνω από 5.000 συναυλίες, ανά τον κόσμο και έχει πουλήσει πάνω από 6.000.000  δίσκους παγκοσμίως, ενώ ο Μίκης Θεοδωράκης τον έχει χρήσει πρεσβευτή της μουσικής του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μάλιστα, με την ιδιότητά του αυτή, κατόπιν επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη, παρουσίασε συμφωνικά έργα του τελευταίου, στην Κολωνία. Ενώ πριν από λίγο καιρό κυκλοφόρησε η νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Θα’θελα αυτήν την μνήμη να την πω» και ερμηνεύτρια την εξαιρετική Σοφία Μανουσάκη , η οποία συμμετέχει στη συναυλία με την οποία τελειώνει το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου.

Η Σοφία Μανουσάκη έχει στο ενεργητικό της πάνω από 200 συναυλίες σε Ελλάδα κι εξωτερικό, (Μ.Μ.Α, Μ.Μ.Θ, Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, Ηρώδειο, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ακαδημία Σοπέν – Βαρσοβία, θέατρο Alhambra – Παρίσι, Κολωνία, Όπερα Καΐρου, βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, Βουκουρέστι), αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές για το ταλέντο και την ωριμότητα της φωνής της. Ήδη μετράει στο ενεργητικό της δύο διπλούς χρυσούς δίσκους σε έργα Μ.Θεοδωράκη, ο οποίος δημόσια την αποκάλεσε «αποκάλυψη μεγατόνων». Πρόσφατα κυκλοφόρησε το έργο του Σ. Κορκολή σε ποίηση του Κ.Π.Καβάφη στον οποίον η Σ. Μανουσάκη είναι η βασική ερμηνεύτρια. Το συγκεκριμένο διπλό CD έγινε χρυσό σε πωλήσεις, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και έλαβε εξαιρετικές κριτικές.

To 15o Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Γ.Γ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Ουνέσκο και  με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου

Καλλιτεχνική -Γενική Διεύθυνση: Πηνελόπη Σερδάρη

Συνδιοργάνωση: Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού -Αθλητισμού Ρόδου-ΔΟΠΑΡ, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Επίσημος Χορηγός: ΔΕΔΔΗΕ 

Χορηγοί Φιλοξενίας : Rhodos Palace, Mitsis Hotels, Atrium Hotels

Χορηγοί επικοινωνίας:

ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, Euro TV, Εφημερίδα Ροδιακή, Εφημερίδα Δημοκρατική,  Ράδιο Λυχνάρι. Αιγαίο TV,  rhodes.com.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Είσοδος ελεύθερη

14/09, Ώρα Έναρξης: 21:00

Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου