Χρήστος Δρούγκας: «Το τραγούδι, ήταν για μένα μονόδρομος»

Γεννημένος καλλιτέχνης από κούνια, αν και για πολλά χρόνια, χρειάστηκε να κάνει άλλο επάγγελμα, έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, που τον οδήγησε, στη μεγάλη του αγάπη, τη μουσική. Τραγουδοποιός και ερμηνευτής, και πολυτάλαντος, ο Χρήστος Δρούγκας, με καταγωγή από την Κατερίνη, μέσα από τα τραγούδια του, καταθέτει την ψυχή του. Με αφορμή το νέο του τραγούδι, με τίτλο «Χάνομαι», σε μουσική και στίχους με την υπογραφή του, ο μοναδικός ερμηνευτής, άνοιξε την καρδιά του!

Από το πρώτο σου τραγούδι το 2009, με τίτλο «Μαζί σου ταξιδεύω», μέχρι και σήμερα με το «Χάνομαι», τι αλλαγές, έχουν συμβεί στη ζωή σου; Από το 2009 μέχρι και σήμερα έχουν συμβεί ευχάριστες αλλαγές για εμένα σε μουσικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Σε μουσικό επίπεδο, νιώθω πολύ χαρούμενος, γιατί μέχρι και τώρα, δεν έχω σταματήσει να τροφοδοτώ, με καινούργια τραγούδια το κοινό μου και σε προσωπικό επίπεδο ένιωσα την πραγματική ευτυχία της ζωής, όταν στις 24/7/2014 ήρθε, η γέννηση του γιού μου.

https://www.youtube.com/watch?v=mmX5KktBXbM

Νιώθεις ότι, έχεις πετύχει πολλά από τα μουσικά σου όνειρα; Νιώθω ότι έχω πετύχει πολλά από τα όνειρά μου, τα όνειρά βέβαια δεν σταματάνε, πάντα γεννιούνται καινούργια όνειρα. Το θέμα είναι, να κυνηγάμε τα όνειρά μάς και να μην τα παρατάμε. Το μόνο σίγουρο είναι, πως η εκπλήρωση τους κάποια στιγμή έρχεται…

Αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, τι θα άλλαζες και τι θα κράταγες, σε επαγγελματικό επίπεδο; Ξέρεις κάτι, δεν θα άλλαζα κάτι σε επαγγελματικό επίπεδο, γιατί ακόμη και τις φορές που μπορεί να έχουν υπάρξει λάθη, μέσα από αυτά τα λάθη μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι και κυρίως πιο προσεκτικοί στο να μην βρεθούμε ξανά στα ίδια λάθη.

Πώς σου «γεννήθηκε» το μικρόβιο του καλλιτέχνη; Όταν ήμουν μικρός, σχεδόν 2-3 ετών ήμουν ο εφιάλτης του πατέρα μου, όταν με έπαιρνε στο studio, σκάλιζα όλα τα μηχανήματα που βρισκόταν στο χώρο και ότι μουσικό όργανο υπήρχε στον χώρο, ήμουν παιδί ζιζάνιο, πιστεύω πως από τότε ξεκίνησε να γεννιέται το μικρόβιο μέσα μου.

Έχεις φανταστεί ποτέ τη ζωή σου, να ασχολείσαι με άλλο επάγγελμα, και να μην είσαι ερμηνευτής-καλλιτέχνης; Έχω φανταστεί την ζωή μου, να ασχολούμαι με άλλο επάγγελμα, κάτι που το έχω ξανά κάνει και στο παρελθόν, ως σχεδιαστής φωτισμού. Η αλήθεια είναι βέβαια, πως με κέρδισε η μουσική και το τραγούδι και πλέον για εμένα είναι μονόδρομος.

Αν η ζωή σου, ήταν τίτλος τραγουδιού, ποιος θα ήταν αυτός, και γιατί; «Που να εξηγώ»! Λατρεμένος Αντώνης Βαρδής, είναι ένα τραγούδι που με συγκινεί και με εκφράζει απόλυτα.

Προέρχεσαι από μουσική οικογένεια. Ποιες ήταν οι συμβουλές, οι φοβίες, οι ευχές των γονιών σου, όταν τους ανακοίνωσες ως παιδί, ότι θέλεις, να ακολουθήσεις αυτόν το δρόμο; Οι συμβουλές που δέχθηκα, ήταν να μην παρασυρθώ σε άσχημες καταστάσεις, που υπάρχουν στον χώρο μας και να είμαι ταπεινός σε οτιδήποτε και αν κάνω.

Τι δεν θα θυσίαζες με τίποτα, από τον Χρήστο, στον βωμό της καριέρας; Δεν θα θυσίαζα γενικά τον Χρήστο, στον βωμό της καριέρας.

https://www.youtube.com/watch?v=mmX5KktBXbM

Ποια θεωρείς τα μεγαλύτερα ελαττώματά σου και ποια τα προτερήματά σου; Σαν άνθρωπος γενικά είμαι τελειομανής και μέχρι να γίνουν τα πράγματα σωστά και τέλεια από την δική μου οπτική γωνία, μπορεί και να σκάσω άνθρωπο, αυτό δεν είναι πάντα σωστό, αυτό θα έλεγα πως είναι ελάττωμα μου.Προτερήματα μου θεωρώ πως είναι το πάθος μου, με την μουσική, λατρεύω το σωστό αποτέλεσμα και στην καθημερινότητα μου γενικά είμαι πειραχτήρι και χαβαλέ στην παρέα.

Έχεις βιώσει, κάποιο προσωπικό θαύμα; Έχω βιώσει προσωπικό θαύμα παλαιότερα όταν με επισκέφτηκε στον ύπνο μου με μορφή αγγέλου ο παππούς μου, ο οποίος είχε φύγει από την ζωή και μου είπε πως τον κάλεσαν να έρθει να με πάρει και ότι πρέπει να προσέχω πολύ, η αλήθεια είναι πως τρόμαξα με αυτό το όνειρο και το είπα στους γονείς μου το πρωί που ξύπνησα.Το βράδυ είχα ένα πολύ σοβαρό τροχαίο ατύχημα που αυτό είχε ως αποτέλεσμα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να μείνω στο κρεβάτι. Είχα όμως τον θεό δίπλα μου και τον φύλακα άγγελο μου και συνέχισα την ζωή μου.

Αν υπήρχε ένα μαγικό τζίνι, και σου έδινε τρεις ευχές να πραγματοποιήσεις, ποιες θα ήταν αυτές. Ειρήνη σε όλο τον κόσμο. Σύντομα να επανέλθουμε στην ζωή που ζούσαμε. Αισιοδοξία και μόνο χαμόγελα.