Σωτήρης Ξυδάς: “Η επιτυχία όταν έρχεται με το σωστό τρόπο είναι κάτι πολύ όμορφο, αντιθέτως αν έρθει απότομα μπορεί μέχρι και να τρομάξει”

“Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ogdoo music group που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και είναι δίπλα μου αρωγός σ’ αυτό το όμορφο Μουσικό ταξίδι.”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Η πρώτη Μουσική ανάμνηση έρχεται από την παιδική μου ηλικία όπου θυμάμαι τον Πατέρα μου να τραγουδά τις λεγόμενες καντάδες αλλά και όχι μόνο μαζί με φίλους σε χώρους διασκέδασης αλλά και στα σπίτια όπου συναντιόντουσαν σε διάφορες γιορτές.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα να βρεθώ με πολλούς Μουσικούς επί σκηνής, αν όμως θα έπρεπε να επιλέξω κάποιον αυτός θα ήταν ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης με τον οποίο έχουμε ήδη μία άριστη συνεργασία.
Είναι από τους Μουσικούς που τόσο οι ικανότητές του αλλά κυρίως η εμπειρία και ο χαρακτήρας του τον κάνουν ξεχωριστό.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Η μέχρι σήμερα πορεία μου στη Μουσική θα έλεγα ότι είναι μεγάλη γιατί ξεκινά από την παιδική μου ηλικία.
Θυμάμαι λοιπόν τους γονείς μου να με παροτρύνουν από πολύ μικρό να ενταχθώ στο τμήμα της Φιλαρμονικής της περιοχής όπου κατοικούσαμε, έτσι είχα την ευκαιρία διαβάζοντας αλλά και παίζοντας Μουσική να γνωρίσω τα έργα όλων των μεγάλων Ελλήνων αλλά και ξένων δημιουργών, οπότε οι μουσικές επιρροές ήταν και καθοριστικές αλλά και πολύ θετικές.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Η επιτυχία και η αποτυχία είναι ένα κομμάτι της ζωής μας.
Δεν με τρομάζουν γιατί η κάθε μία έχει τα θετικά και τα αρνητικά της.
Η επιτυχία όταν έρχεται με τον σωστό τρόπο είναι κάτι πολύ όμορφο, αντιθέτως αν έρθει απότομα μπορεί μέχρι και να τρομάξει.
Από την άλλη η αποτυχία μπορεί να μας διδάξει πολλά.

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Τα reality shows έχουν μπεί πλέον στην καθημερινότητά μας..
Επιλογή μας βέβαια είναι να τα παρακολουθούμε ή όχι..
Είναι ένας σχετικά εύκολος δρόμος προσέγγισης ενός στόχου.
Η διαφορά όμως είναι μεγάλη γιατί η κατάκτηση αυτή είναι εφήμερη, πράγμα που σημαίνει ότι φτάνεις γρήγορα στον στόχο αλλά δυστυχώς αποδεδειγμένα πλέον δεν υπάρχει συνέχεια…

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι μόνο μία, υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι και ταλαντούχοι ερμηνευτές με τους οποίους θα ήθελα πολύ να βρεθώ επί σκηνής οπότε θα προτιμήσω να ευχηθώ αυτό να συμβεί γρήγορα παρά να επιλέξω έναν από όλους αυτούς.

Πείτε μας λίγα λόγια για το πρόσφατο single σας «Ανεμοβρόχι» που κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group. Τι θα ακούσουμε στον επερχόμενο δίσκο σας; Το «Ανεμοβρόχι» είναι ένα τραγούδι το οποίο αποτελεί το εισητήριο για την είσοδό μου στον χόρο της δισκογραφίας.
Θέλω να ευχαρηστήσω γι’ αυτό τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη και τον Βασίλη Κανιάρη που μ’ εμπιστεύτηκαν και μου έδωσαν την δυνατότητα να κάνω ένα όνειρό μου πραγματικότητα. Είναι ένα όμορφο και νοσταλγικό τραγούδι με αναφορές στις ποσωπικές μας ιστορίες και αποτελεί τον προπομπό του πρώτου προσωπικού μου album το οποίο θα περιέχει τραγούδια διαφόρων στιχουργών με κριτήριο όμως πάντα το καλό και στιβαρό λαικό τραγούδι.
Επίσης θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ogdoo music group που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια και είναι δίπλα μας και αρογός σ’αυτό το όμορφο Μουσικό ταξίδι.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Αυτή τη στιγμή προέχει η ολοκλήρωση του album έτσι ώστε να μπορέσει να κυκλοφορήσει την άνοιξη ή το καλοκαίρι.
Δυστυχώς τα μελλοντικά σχέδια όλων μας εξαρτώνται από την πορεία αυτής της πανδημίας την οποία βιώνουμε εδώ και πολύ καιρό, οπότε ας ευχηθούμε να βγούμε γρήγορα και αλώβητοι από αυτή τη δοκιμασία και μετά να μπορέσουμε δυνατοί και υγιείς να σχεδιάσουμε και να πορευτούμε με αισιοδοξία το μέλλον μας.

Βιογραφικό

Ο Σωτήρης Ξυδάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σερρες όπου και κατοικεί μόνιμα.

Με τη μουσική ασχολείται από μικρή ηλικία. Σπούδασε Ανώτερα θεωρητικά στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας Αντίστιξης και Ενοργανωσης πνευστών οργάνων.
Είναι αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου Νέας Ζίχνης.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες διευθύνοντας ή τραγουδώντας.

Το τραγούδι “Ανεμοβρόχι” σε μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη και στίχους του Βασίλη Κανιάρη είναι ο προπομπός του πρώτου του άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη από το Οgdoo Μusic Group.