“σε εκείνους που μας αγάπησαν πολύ…αφιερώνουμε κάτι παραπάνω από έναν όμορφο χώρο”

www.theodosisgeorgiadis.com www.foodphotographer.gr

Στέργιος Παρλιάρης
Υπεύθυνος Μ.Φ.Η. Πανόραμα
Πρότυπα Γηροκομεία Α.Ε.

Πότε και πώς ξεκίνησε ο οίκος ευγηρίας;

Το 2005, μετά από 20 χρόνια εμπειρίας στην περιοχή του Πανοράματος, μετεγκατασταθήκαμε στο Νέο Ρύσιο, σε ιδιόκτητες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 7.000 τ.μ. Μετράμε πλέον πάνω από 35 χρόνια συνεχούς ενασχόλησης στην παροχή υπηρεσιών και φροντίδας για την τρίτη ηλικία.

Πόσα άτομα φιλοξενείτε;

Αυτήν τη στιγμή φιλοξενούνται στο χώρο μας πάνω από 83 άτομα, ποσοστό που αγγίζει σχεδόν το 98 % της διαθεσιμότητας της μονάδας.

Εκτός από στέγη και τροφή, τί άλλο προσφέρετε στους φιλοξενουμένους σας;

Καταρχάς παρέχουμε υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας όλο το 24ωρο, καθώς και καθημερινή ιατρική παρακολούθηση. Επιπλέον, η μονάδα μας στελεχώνεται και από άλλες ειδικότητες, όπως βοηθητικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και λογοθεραπευτή. Μέλημά μας, όχι μόνο η σωματική αλλά και η ψυχική υγεία των ηλικιωμένων μας.

Ποια άτομα δέχεστε για φιλοξενία και πώς γίνεται η φροντίδα των ηλικιωμένων;

Οι άνθρωποι που φιλοξενούνται στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Πανόραμα», είναι διαφόρων ηλικιών και παθολογικής – νευρολογικής κατάστασης. Μπορούμε να εξυπηρετήσουμε σχεδόν όλες τις περιπτώσεις ηλικιωμένων, αυτοεξυπηρετούμενων ή μη. Είμαστε παρόντες και πρόθυμοι να βοηθήσουμε οποιαδήποτε μεταβολή συμβεί στην υγεία του φιλοξενουμένου μας, πάντα με ευαισθησία, αγάπη, σωστή οργάνωση και στελέχωση από το απαραίτητο προσωπικό.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζετε στην καθημερινή σας επαφή με την τρίτη ηλικία;

Τη μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς αποτελεί η διασφάλιση υψηλής ποιότητας ζωής των φιλοξενουμένων μας, μέσα από τη δημιουργία ενός υγιούς και οικείου περιβάλλοντος διαβίωσης, για το οποίο παλεύουμε καθημερινά.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να δώσετε για τη φροντίδα της «Τρίτης Ηλικίας»;

Οι άνθρωποι που μας μεγάλωσαν, φρόντισαν για εμάς για το καλύτερο. Ας τους το ανταποδώσουμε!

Για την Ελληνική οικογένεια είναι ένα είδος “ταμπού” ο οίκος ευγηρίας; Για ποιους λόγους κάποιο παιδί να προτιμήσει τον οίκο ευγηρίας για το γονιό του, από το να “προσλάβει” μια οικιακή βοηθό;

Πράγματι, το ποσοστό των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δεν είναι τόσο μεγάλο στη χώρα μας όσο σε άλλες χώρες. Το να φιλοξενηθεί ο ηλικιωμένος γονιός μας σε ένα τέτοιου είδους χώρο, δεν σημαίνει ότι τον αποκλείουμε από την οικογένεια. Αντιθέτως, επειδή νοιαζόμαστε για εκείνον, του εξασφαλίζουμε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον διαβίωσης με περισσότερες, σταθερότερες και πιο ποιοτικές παροχές και υπηρεσίες επί 24ωρης βάσης. Έπειτα, η διαμονή σε έναν οίκο ευγηρίας, όπως ο δικός μας, προσφέρει παράλληλα τη δυνατότητα ένταξης σε μια μεγάλη και ευχάριστη παρέα, την παρέα μας.

https://www.protipagirokomia.gr/