«Πώς να καταστρέψετε την ζωή σας» με το Γιώργο Ηλιόπουλο ξανά στο Metropolitan the Urban Theater

Η παράσταση που αγάπησαν κοινό και κριτικοί επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Επιστρέφει για δύο μοναδικές ξεκαρδιστικές καταστροφικές παραστάσεις στις  16 και 17 Απριλίου 2022 στη σκηνή του Metropolitan the Urban Theater (Βασ. Όλγας 65 & Φλέμινγκ 2) η κωμωδία του Γιώργου Ηλιόπουλου με τίτλο «Πώς να καταστρέψετε την ζωή σας» σε σκηνοθεσία της Βασιλικής Ανδρίτσου.

Η  παράσταση που τόσο πολύ αγάπησαν το κοινό και οι κριτικοί, μετά από 8 χρόνια στις Αθηναϊκές σκηνές και την sold out καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα ήρθε στη Θεσσαλονίκη, κέρδισε και το κοινό της πόλης μας, και θα παιχθεί για δύο ακόμη βραδιές.

Οι συντελεστές της αναφέρουν: «Αποφασίσαμε η αγαπημένη μας Θεσσαλονίκη να είναι η πόλη που θα αποχαιρετήσουμε αυτή την τόσο αγαπημένη παράσταση που μας κράτησε παρέα με το κοινό τα τελευταία 8 χρόνια , χαρίζοντας μας μοναδικές στιγμές γέλιου και συγκίνησης».

Το απολαυστικό αυτό ταξίδι στον αντρικό τρόπο σκέψης θα γίνει με την τήρηση όλων των μέτρων προφύλαξης από τον Covid -19, ώστε οι συνταξιδιώτες να το απολαύσουν ασφαλείς και ανέμελοι.

Η υπόθεση; Ο Γιώργος είναι ένας σημερινός άντρας που επιτέλους βρίσκει τη γυναίκα των ονείρων του. Μετά από πολλές περιπέτειες καταφέρνει να είναι μαζί της τη στιγμή όμως που πρέπει να κάνει το μεγάλο βήμα από μια λάθος στροφή του μυαλού, τα τινάζει όλα στον αέρα.

Η σκηνοθέτις Βασιλική Ανδρίτσου επιλέγει την εναλλαγή χιούμορ και συγκίνησης με την βοήθεια μιας κινηματογραφικής ταχύτητας που ελκύει τον θεατή. 

Σημαντικό ρόλο στην παράσταση έχουν οι μουσικές επιλογές που έχουν στοιχεία από τον κινηματογράφο. 

Άλλωστε η αγαπημένη φράση του ήρωα είναι: “Άν η ζωή σου ήταν ταινία, ποια θα ήθελες να είναι;”

Συντελεστές: 

Σκηνοθεσία: Βασιλική Ανδρίτσου

Ερμηνεία: Γιώργος Ηλιόπουλος

Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Πολυχρόνη

Γραφιστικά: Θοδωρής Σαράφης

Διάρκεια: 100 λεπτά

Προπώληση ηλεκτρονικά στο viva.gr (https://www.viva.gr/tickets/theater/pos-na-katastrepsete-ti-zoi-sas-thessaloniki/ ) & καθημερινά στο ταμείο του Metropolitan : The Urban Theater (Βας. Όλγας 65 & Φλέμινγκ 2) τηλ. 2311 284773 ώρες 10.30-13.30.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  Σάββατο 16/4 (21.00) , Κυριακή 17/4 (20.00).

Διάρκεια 100 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: από 12 ευρώ

Κανόνες Λειτουργίας Θεάτρου

Το Metropolitan: The Urban Theater μέχρι νεοτέρας θα λειτουργήσει αμιγώς ως χώρος υποδοχής πολιτών που έχουν εμβολιαστεί πλήρως με το εμβόλιο κατά της COVID-19 ή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου (σύμφωνα με ό,τι προβλέπει η σχετική ΚΥΑ).

Κατά την είσοδο των θεατών από 12 ετών και άνω στους χώρους, θα γίνεται έλεγχος των απαραίτητων πιστοποιητικών καθώς και πιστοποιητικού ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης).

Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική  σε όλους τους χώρους του θεάτρου ενώ η προσέλευση ανήλικων από 4 έως 17 ετών προϋποθέτει την επίδειξη υπεύθυνης δήλωσης για τη διενέργεια self test εντός 24ωρου.

Έγραψαν για την παράσταση:

«Το μεγάλο συν της παράστασης ή μάλλον η ίδια η παράσταση, ήταν αυτονόητα ο χαρισματικός Γιώργος Ηλιόπουλος… Ένα ξεχωριστό, πηγαίο, ανεξάντλητο ταλέντο και από τους λίγους που συνδυάζουν στον απόλυτο βαθμό το κωμικό και το δραματικό στοιχείο, υπηρετώντας και τα δύο με εντυπωσιακή συνέπεια και υψηλό επαγγελματισμό… ένας σπουδαίος πολυμορφικός ηθοποιός  αξιώσεων (…). Περιττό να πούμε ότι εν προκειμένω σάρωσε στη σκηνή σαν σίφουνας με αστείρευτη ενέργεια….» Kulturosupa.gr

“Η κουβέντα με τον Γιώργο Ηλιόπουλο είναι ακριβώς όπως βλέπεις τον ίδιο πάνω στη σκηνή: αυθόρμητη, άμεση και με πολλά γέλια. Όπως ακριβώς και η παράσταση που εδώ και 8 χρόνια του χαρίζει μεγάλη επιτυχία και του προσφέρει σπουδαίες χαρές και συγκινήσεις. Το «Πώς να καταστρέψετε τη ζωή σας» είναι ένα έργο που εναλλάσσει γέλιο και συγκίνηση και δίνει τη δυνατότητα στον Ηλιόπουλο να κρατήσει στους ώμους του –μόνος πάνω στη σκηνή- μια παράσταση που αγαπήθηκε πολύ” speaknews.gr

«Ο Γιώργος Ηλιόπουλος είναι σπουδαίος συγγραφέας και ηθοποιός τόσο σπουδαίος που το κοινό χειροκροτούσε αρκετά λεπτά αφότου τελείωσε η παράσταση. Μα εκείνος -όπως και ο ήρωας της τελευταίας του σκηνής- βγήκε μόνο μια φορά για υπόκλιση. Δεν έχασε λεπτό για άλλο μάταιο… Έφυγε -όπως και οι θεατές- για να προλάβει το όνειρο!» likewoman.gr

«Ένας ηθοποιός ζωντανεύει επί σκηνής 20 χαρακτήρες. Είναι μια παράσταση ερμηνευτικών απαιτήσεων και ο Γιώργος Ηλιόπουλος καταφέρνει να κρατήσει το γέλιο και το ενδιαφέρον μας αμείωτα! 20 διαφορετικοί χαρακτήρες λοιπόν, με τους οποίους το κοινό ταυτίζεται, εκνευρίζεται, ερωτεύεται! Χαρακτήρες που σκιαγραφούν την Ελληνική Κοινωνία του σήμερα, όπου τα Όνειρα και ο Έρωτας προσπαθούν να μη σβήσουν! Όπου ο Φόβος μπορεί να ανατρέψει τα πάντα!» bookia.gr

«Αυτή η ιστορία μιλάει για έναν άνθρωπο, έναν άνδρα, ο οποίος ξαφνικά γνωρίζει τον έρωτα της ζωής του. Θα μπορούσε να είναι και γυναίκα. Δεν έχει φύλο αυτό. Μιλάει για την ανάγκη του ανθρώπου να υπάρξει σαν ζευγάρι. Και ο οποίος, από τη βλακεία του, τα τινάζει όλα στον αέρα. Του δόθηκε το δώρο… Δεν ήταν ικανός να το κρατήσει. Το ευτύχημα σε αυτό είναι ότι παίρνει μάθημα από αυτό. Αλλιώς όλο τούτο θα ήταν μια φαρσάρα». Noizy.gr