Πρόσκληση στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νότη Μαυρουδή: Τετάρτη 8 Ιουνίου – Χώρος γνώσης και πολιτισμού «Πολιτεία»

Παρουσίαση Βιβλίου Νότη Μαυρουδή «Επίκαιρα & διαχρονικά»

Οι Εκδόσεις Άπαρσις και ο Νότης Μαυρουδής σας καλούν στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου “Επίκαιρα και Διαχρονικά” την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022 στις 20:00 στον χώρο γνώσης και πολιτισμού «Πολιτεία» (Μοναστηρίου 136, Ακαδημία Πλάτωνος).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας.

«Φωτογραφικά στιγμιότυπα» διατυπωμένα με λέξεις, θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ο αναγνώστης αυτό το βιβλίο· για τον λόγο πως ένα χρονογράφημα είναι η όψη μιας εικόνας· μόνο μια στιγμή ενός γεγονότος από τα τόσα που συμβαίνουν, που ακόμα δε έχει πάρει μεγαλύτερη διάσταση. Μια παραπλήσια λογική περιέχεται στα κείμενα του βιβλίου «Επίκαιρα και Διαχρονικά». Σκέψεις, απόψεις, κρίσεις, ερωτήματα, προβληματισμοί, για κάθε τι που ξεχώρισα από εκείνα που προκάλεσαν την προσοχή, το ενδιαφέρον και ερέθισαν το πνεύμα και το θυμικό μου στο πλαίσιο της καθημερινότητας.

Η «φωτογραφία» αποτυπώνει τη στιγμή (το momentum), η περίσκεψη όμως το επεξεργάζεται και διαμορφώνει ολόκληρο παράλληλο… τοπίο με λεπτομέρειες και πτυχές, πολλές φορές μη ορατές, όπως συμβαίνει με την αποτύπωση μιας απλής φωτογραφίας.

Επιμέλεια κειμένων: Μαρία Φουσταλιεράκη

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Γεωργία Αλεβιζάκη

Τεχνική επιμέλεια – παραγωγή: Ernesto N. Bauman

Ηλεκτρ. επεξεργασία: GA+S Graphic Arts & Spot Ltd / Γιώτα Περμάχου.