“ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ” Βαγγέλης Κοσίνας – ένα reggae single

Κυκλοφόρησα τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου την καινούρια μου δουλειά, ένα reggae single. Μια επιτακτική ανάγκη του Homo sapiens για διαφυγή από τοξικούς “φίλους” τοξικές ειδήσεις, τοξικούς συναδέλφους και όλη αυτή η ενέργεια εκτονώνεται μέσα από το παιχνίδι.

https://www.youtube.com/watch?v=oel4AwkvWhU

Αγαπώ το παιχνίδι και εύχομαι και εσείς να αγαπήσετε το ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥΣ όσο εγώ ! Καλή ακρόαση !!

Συντελεστές του τραγουδιού:

Στίχοι : Βασίλης Γεροδήμος

Μουσική : Βαγγέλης Κοσίνας

Ενορχήστρωση | Παραγωγή : Πάνος Παπακώστας Mastering : Πάνος Μπόθος

Τρομπόνι : Χρήστος Σπηλιόπουλος Τρομπέτα : Νίκος Κυπριώτης

Σαξόφωνο : Ντίνος Χρήστου Ακουστικές & ηλεκτρικές κιθάρες : Ιάσoνας Θεόδωρος

Μαυρογεώργος  Μπάσο : Σωτήρης Χριστοδούλου  Μελόντικα: Πάνος Παπακώστας

Πλήκτρα : Νίκος Χαριτάκης Τύμπανα : Σάμι Χάσμε

H ηχογράφηση και η μίξη έγιναν στo Noisyland Recordings από τον Πάνο Παπακώστα (NoisyΠ). www.enternoisyland.com

Το lyric video έγινε από την Νικολέτα Λιόντου.

Φωτογραφία εξωφύλλου :

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος Φωτογραφία δελτίου τύπου: Μαρία-Ελένη Θαλασσινού.

Ευχαριστώ θερμά την Άννα Κοτζιά.

Ποια είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Το 2004 , στην πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα λόγω των Ολυμπιακών αγώνων και της Λαμπαδηδρομίας, έγινε μία συναυλία που τη θυμάμαι κυριολεκτικά σαν να έγινε χτες! Τραγουδούσε ο Νίκος Πορτοκάλογλου και τότε μου δημιουργήθηκε μία τεράστια επιθυμία για να τραγουδήσω και να γράψω τα δικά μου τραγούδια. Αυτή η συναυλία πραγματικά νιώθω σαν να έγινε χτες και σαν να ήμουν και εγώ επάνω στη σκηνή μαζί με τον κύριο Νίκο, κι ας μην ήμουν επάνω…..

Ποιον καλλιτέχνη θαυμάζετε και με ποιον Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Μου αρέσει και θαυμάζω τον τρόπο που έχει διαχειριστεί την μουσική του πορεία – επιτυχία, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Γιάννης Κότσιρας. Αυτούς τους δύο κυρίους πραγματικά τους αγαπώ. Τους θαυμάζω τόσο για τη μουσική τους όσο και για το ήθος τους , τη σεμνότητα που διαχειρίζονται την επιτυχία τους, τη συνεχή εξέλιξη και δημιουργία.

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Στα σχολικά χρόνια είχα 2 μουσικά σχήματα (τους Rock qualification band & τους Loco anonymous band) και έπειτα στα φοιτητικά χρόνια δημιουργήσαμε τους Prima vista band. Ξεκινώντας τις σπουδές στην Άρτα, στο Τμήμα Λαϊκής Παραδοσιακής Μουσικής της ερωτικής Άρτας που τόσο πολύ αγαπώ, τότε λοιπόν ξεκίνησα να τραγουδάω ως μονάδα, είτε με full band σχήμα είτε ακουστικό σχήμα αναλόγως την περίσταση. (Υ.Γ τις περισσότερες φορές παίζαμε με το minimal ακουστικό σχήμα). Κατόπιν ομαδικής δουλειάς , επιμονής και υπομονής μπορώ με χαρά να σας πω ότι έχουμε συμμετάσχει με την ομάδα μου, τους μουσικούς μου, σε σημαντικά και μεγάλα φεστιβάλ της χώρας.

Έχουμε παίξει στο 37ο 38ο & 39ο RIVER PARTY στο Νεστόριο Καστοριάς, στο RAPIDO MOLINO FESTIVAL στο COLOUR BOOM FEST στο IOANNINA LAKE FEST, στο ZERO FESTIVAL και ανυπομονώ για τα επόμενα… !!

Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Καθοριστική θετική επιρροή είναι σίγουρα το γεγονός πως η πρώτη συναυλία που παρακολούθησα ήταν του Νίκου Πορτοκάλογλου σε ηλικία τότε 11 ετών. Οι γονείς μου ακούν και άκουγαν από όταν ήμουν στην κούνια, Παπάζογλου και Πορτοκάλογλου, αυτό σίγουρα με έχει επηρεάσει. Θα μπορούσα να αναφέρω θετικές καθοριστικές κατά τη γνώμη μου επιρροές πολλές μα δεν έχω κάποια αρνητική επιρροή να σας πω !

Ποια είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Μετά από αρκετά χρόνια η άποψή μου παραμένει αρνητική, αλλά επειδή άνθρωποι είμαστε και μπορεί να κάνω κάποιο μελλοντικό λάθος, θα χρησιμοποιήσω τη φράση «ποτέ μη λες ποτέ» γιατί πραγματικά δε ξέρω τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Υπήρξαν λίγοι καλλιτέχνες που βοηθήθηκαν με τη συμμετοχή τους σε κάποιο talent show μα υπήρξαν και πάρα πολλοί καλλιτέχνες «πυροτεχνήματα».

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Μου έχει καρφωθεί η ιδέα-επιθυμία να ηχογραφήσω ένα single track που έχω γράψει με τίτλο «Βάλε διάθεση», με τους Ονιράμα. Μου έχει δημιουργηθεί αυτή η επιθυμία και είναι κάτι που πραγματικά το πιστεύω και το εύχομαι.

Υπάρχουν Έλληνες αξιόλογοι μουσικοί, με μουσική κατάρτιση και γνώσεις; Σαφώς και υπάρχουν και μάλιστα πολλοί και χωρίς να έχουν ξεδιπλώσει ακόμη όλο τους το ταλέντο! Εγώ υποκειμενικά μιλώντας ξεχωρίζω τους καθηγητές μου στη Σχολή στο τότε τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής νυν ΑΕΙ Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Το Δημήτρη Μυστακίδη και το Φώτη Παπαζήκο στο λαούτο, το Θάνο Σταυρίδη στο ακορντεόν και στην τρομπέτα τον Παντελή Στόικο. Σας είπα εξ αρχής ότι θα μιλήσω υποκειμενικά γιατί σίγουρα αφήνω εκτός της απάντησής μου, πολλά ονόματα αξιόλογων μουσικών μα οι καθηγητές μου εκτός από καθηγητές μου, είναι άξιοι μουσικοί με μουσική κατάρτιση και γνώσεις και με έχουν βοηθήσει πολύ στο δικό μου τομέα: Στο στούντιο, στις ηχογραφήσεις των τραγουδιών μου και τους ευχαριστώ θερμά, δεν ξεχνώ, όσα χρόνια κι αν περάσουν !!

Ποια είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Έχω ακούσει πολλές φορές τη φράση «όταν ο άνθρωπος σχεδιάζει το μέλλον, ο Θεός γελάει». Εννοώ πως σαφώς πρέπει να έχουμε στόχους στη ζωή μας και με επιμονή και υπομονή  να ονειρευόμαστε το μέλλον, μα το βασικότερο όλων είναι να έχουμε Υγεία!

*link τραγουδιού: https://www.youtube.com/watch?v=oel4AwkvWhU