Ο Δημήτρης Κούκος στο Ωδείο Αθηνών

Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής»

Τετάρτη 13 Απριλίου, ώρα 20.00

Ο πιανίστας Δημήτρης Κούκος ερμηνεύει ζωντανά τα έργα από το νέο του δίσκο “Dialogues for solo piano” (Irida Classical 2021).

Έργα τεσσάρων σύγχρονων Ελλήνων Συνθετών – Κωνσταντίνου Γρηγορίου, Γιάννη Δροσίτη, Κώστα Φλεριανού, Άλκη Παπαδόπουλου – που αντιμετώπισαν την καραντίνα ως αφορμή δημιουργίας και    επαναπροσδιορισμού των ανθρωπίνων σχέσεων.

Περνώντας από το “εγώ” στο “εμείς” χαράζουν μια νέα βάση στη μακρόχρονη κοινή τους πορεία.

Τα έργα εμπνευσμένα από προσωπικές διαδρομές, είτε βιωματικές είτε μέσα από τον κόσμο των βιβλίων, είναι αφιερωμένα στον ίδιο τον πιανίστα.

Το δίσκο “Διάλογοι για σόλο πιάνο” θα προλογίσουν ο διεθνώς αναγνωρισμένος συνθέτης Περικλής Κούκος, η σολίστ πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου και η εκπρόσωπος της Irida Music μουσικολόγος Δήμητρα Καραμπεροπούλου.

INFO: Ωδείο Αθηνών – Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 Τηλ: 210 72 40 673

Είσοδος με εισιτήρια (12€ και 6€ μειωμένο) στο www.athensconservatoire.gr

Ο Δημήτρης Κούκος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο ως αριστούχος  με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο, με την πιανίστα Ναταλία Μιχαηλίδου, απ’ όπου αποφοίτησε με Άριστα παμψηφεί, Α΄ βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Σπούδασε επίσης Ανώτερα Θεωρητικά με τον συνθέτη Περικλή Κούκο. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές  στο πιάνο στην Ecole Normale De Musique στο Παρίσι και στο Royal College of Music στο Λονδίνο όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο στο τμήμα  Master in Piano Performance με καθηγητή τον Neil Immelman και υποτροφία από το κοινωφελές ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια, έχει συμμετάσχει σε συναυλίες και έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε σημαντικές αίθουσες. Έχει επίσης συνεργαστεί με  Έλληνες και ξένους μαέστρους και σολίστ. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία. Μέρος της ηχογράφησης παίχτηκε στον εορτασμό των 50 χρόνων του Γ’ προγράμματος. Ηχογραφήσεις του έχουν σταλεί στην E.B.U. Είναι καθηγητής πιάνου και ανώτερων θεωρητικών στο εθνικό ωδείο παράρτημα Χολαργού καθώς και καλλιτεχνικός διευθυντής στο ωδείο Παλαιού Φαλήρου