Νικολέτα Ψάλτη: Η τέχνη μου εμπνέεται και γεννιέται από την «πολυτελή απλότητα της φύσης»

Στα πλαίσια της προώθησης καλλιτεχνών και της εικαστικής παρουσίασης PRIVE ART II” ο Πολιτιστικός Φορέας DREAMTEAM πιστός σε όσα υπόσχεται για έναν καλύτερο κόσμο (#giaenankaliterokosmo), μας παρουσιάζει τους συμμετέχοντες δημιουργούς αυτής της πρωτοποριακής δράσης και μας τους συστήνει μέσα από την Τέχνη τους.

Πως και πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε συστηματικά με την τέχνη; Η αγάπη μου για την Τέχνη ήταν πηγαία και προϋπήρχε της ενασχόλησής μου με αυτή. Κάποια στιγμή πριν αρκετά χρόνια τα βήματά μου με οδήγησαν να δραστηριοποιηθώ στο χώρο του interior design, με διάθεση να διακοσμώ τους χώρους, με τη φρεσκάδα των φυσικών υλικών και να μεταφέρω τη θετική ενέργεια της φύσης σ’ αυτούς.

Σε ποιο ρεύμα ή κίνημα θα εντάσσατε τα έργα σας; Κάθε έργο μου είναι μοναδικό ακριβώς όπως το όρισε η φύση. Με κάθε έργο μου θέλω να μεταφέρω το Ελληνικό φως στο χώρο. Μπορούν να χαρακτηριστούν μοντέρνα αλλά και κλασσικά, γιατί διαθέτουν τη διαχρονικότητα της φύσης.

Από που αντλείτε την έμπνευσή σας; Η τέχνη μου εμπνέεται και γεννιέται από την «πολυτελή απλότητα της φύσης», δείχνοντας ταυτόχρονα την αγάπη μου και το σεβασμό μου στη φύση.
Συνδέω τα φυσικά υλικά όπως κοχύλια… πέτρες… ξύλα και άλλα κομμάτια της Φύσης, με plexiglass και υγρή ρητίνη και τα μεταλλάσσω σε ιδιαίτερα και πολύτιμα έργα τέχνης, τη δική μου πολύτιμη, μοναδική μορφή τέχνης, λουσμένη στο ελληνικό φως.

Υπάρχουν προσωπικότητες ή άλλοι καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει το έργο σας; Θαυμάζω πολλές καλλιτεχνικές προσωπικότητες και τα έργα τους, όμως οι επιρροές που δέχεται το δικό μου έργο είναι αποκλειστικά από τη φύση.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε θέσει στον εαυτό σας ως καλλιτέχνης; Μου αρέσουν οι προκλήσεις και η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής ήταν η συμμετοχή μου στη διεθνή έκθεση Art Basel στο Miami της Florida που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία και τα έργα μου ταξίδεψαν το ελληνικό φως, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Έχω μόνιμη πλέον συνεργασία με την Design+ στο Μαϊάμι και με εκπροσωπεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πόσο αποδεκτή είναι η Τέχνη στην Ελλάδα σήμερα και τι ρόλο καλείται να παίξει στο δημόσιο χώρο; Οι Τέχνες και ο Πολιτισμός στη σημερινή Ελλάδα μπορούν να σε συνεπάρουν. Υπάρχει πολυφωνία σε όλα τα είδη τέχνης και υπάρχει παντού η ευκαιρία να έρθει κάποιος σε επαφή με την Τέχνη. Στην Τέχνη δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, ανήκει τόσο σε αυτόν που την παράγει όσο και σε αυτόν που απευθύνεται, η σχέση είναι αμφίδρομη και αμιγώς κοινωνική.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Τόσο στη ζωή όσο και στην Τέχνη έμαθα ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχεις πάθος για αυτό που κάνεις, να είσαι ταπεινός και να μην σταματάς να μαθαίνεις. Έτσι θα συνεχίσω να πορεύομαι, να εμπνέομαι και να δημιουργώ και μέσα από αυτά θα χαράσσω τα επόμενα βήματά μου, στη ζωή και στην Τέχνη.

Fb Psalti Nikoleta

nikoletapsalticreations

nikoletapsalti.com

https://www.facebook.com/dreamteam.org.gr/