Νέα ατομική έκθεση του Κωνσταντίνου Παπαργύρη στην γκαλερί Desmos στο Παρίσι

Εγκαινιάζεται την Τρίτη 18 Απριλίου η νέα ατομική έκθεση του ζωγράφου Κωνσταντίνου Παπαργύρη “Je recherche la petite main d’or” στη γκαλερί Desmos στο Παρίσι.

Ο Κωνσταντίνος Παπαργύρης παρουσιάζει αύριο 18 Απριλίου στη γκαλερί Desmos στο Παρίσι την έβδομη ατομική του έκθεση στη Γαλλία που περιλαμβάνει μία σειρά από νέα έργα που αναφέρονται στον Παριζιάνο ζωγράφο Robert Coutelas. Παράλληλα με την έκθεση ο εικαστικός θα διδάξει για μία βδομάδα μαζί με άλλους εισηγητές στην Εcole Nationale Superieure De Paysage de Versailles σχέδιο και χρώμα.

Η νέα του έκθεση “Je recherche la petite main d’or” αποτελεί τη δική του προσωπική αναφορά στον Παριζιάνο ζωγράφο Robert Coutelas (1930-1985). Μία αναφορά, φόρος τιμής, στον άγνωστο σχεδόν στο Παρίσι και στην Ελλάδα ζωγράφο, που αποτελεί για τον ίδιο έναν κρυφό δάσκαλο που με το έργο του του στάθηκε όσο λίγοι δίνοντάς του δύναμη να συνεχίζει και καθοδηγώντας τον, ίσως με τον πιο «δημοκρατικό» τρόπο, τον πνευματικό του ιστό, σε δρόμους ελεύθερους και σε λύσεις με μια πλαστικότητα άνευ προηγουμένου.

Ο Κωνσταντίνος Παπαργύρης γεννήθηκε στη Λάρισα το 1976. Πήρε τα πρώτα μαθήματα σχεδίου δίπλα στον γλύπτη Χρήστο Μακρόπουλο. Σπούδασε Ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας (1997-2001), δύο χρόνια μετά το residency στη Σχολή Καλών Τεχνών της Lecce (Νότια Ιταλία). Παρακολούθησε σεμινάρια σκηνογραφίας στο εργαστήριο της Μαρίας Χανιωτάκη. Ασχολείται με τη συγγραφή θεατρικών έργων και τις τοιχογραφίες σε δημόσιους χώρους. Έχει πραγματοποιήσει 19 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει πάρει μέρος σε μία σειρά ομαδικών εκθέσεων. Έργα του βρίσκονται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MOMus – Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης – Συλλογή Κωστάκη) στη Θεσσαλονίκη και σε ιδιωτικές συλλογές. www.papargiris.gr

Κωνσταντίνος Παπαργύρης

“Je recherche la petite main d’or”

Γκαλερί Desmos, 14 Rue Vandamme, Paris France

Διάρκεια έκθεσης: 18 – 22 Απριλίου