Κ. Ζέρβας: «Μέρα ελπίδας και αισιοδοξίας η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς»

Την αισιοδοξία του ότι η νέα σχολική χρονιά θα κυλήσει ομαλά, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνει η υγειονομική κρίση, εξέφρασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, παρέστη στον αγιασμό του 66ου Δημοτικού Σχολείου, στην περιοχή της Ξηροκρήνης, και εν συνεχεία του 11ου ΓΕΛ, στην περιοχή των Σαράντα Εκκλησιών.

«Πάντα η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς είναι μια μέρα ελπίδας και αισιοδοξίας. Φέτος υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες, αλλά οι δυσκολίες αυτές δεν θα μας αφήσουν να το βάλουμε κάτω. Γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα. Όμως, τα προβλήματα είναι εδώ, για να τα λύνουμε», είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ευχόμενος σύντομα να βλέπουμε τα ίδια τα χαμόγελα των παιδιών κι όχι μόνον τα χαμογελαστά τους μάτια.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε στις προετοιμασίες στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, επισημαίνοντας ότι έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε σε όλα τα σχολεία να υπάρχουν μάσκες και παγουράκια για τα παιδιά όπως και αντισηπτικά.

«Έγινε μια τεράστια προσπάθεια, ώστε στα σχολεία να υπάρχουν όλα τα αναγκαία υλικά καθαριότητας, να υπάρχουν οι καθαριστές αλλά και χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, για να ανταποκριθούν σε οτιδήποτε έκτακτο υπήρχε. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έκανε το μέγιστο δυνατό που μπορούσε, ώστε αυτός ο ζωντανός οργανισμός των σχολείων να είναι σε ένα καλό επίπεδο. Για οτιδήποτε προκύπτει είμαστε εδώ, ώστε να δίνουμε λύσεις, για να βοηθήσουμε στη λειτουργικότητα των σχολείων και στην ασφάλεια των μαθητών μας», ανέφερε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου.