Κώστας Κεσούδης: “Είμαι λαϊκός τραγουδιστής, ωστόσο θεωρώ ότι δεν υπάρχουν ταμπέλες στη μουσική. Όταν ένα τραγούδι είναι ωραίο θα το τραγουδήσω και θα το ακούσω…”

Επιμέλεια συνέντευξης: Αλεξάνδρα Μεντώρος

O Κώστας Κεσούδης βρέθηκε στην εκπομπή “Ραδιοφωνικό Ταξίδι” με την Αλεξάνδρα Μεντώρος για https://www.facebook.com/radioaspida το Aspida Radio, http://www.aspidaradio.com/ της Νέας Υόρκης και εσείς έχετε την δυνατότητα να τη διαβάσετε μέσα απο το περιοδικό μας polismagazino.gr

https://www.facebook.com/radioaspida

http://www.aspidaradio.com/

Γεια σου Κώστα. Είσαι έτοιμoς να ξεκινήσουμε μια όμορφη συζήτηση για να σε μάθει ο κόσμος;
Γεια σου Αλεξάνδρα. Ναι πανέτοιμος. Ας ξεκινήσουμε.

Πως ήσουν σαν παιδί και που γεννήθηκες; Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, είχα υπέροχα παιδικά χρόνια και δυο καταπληκτικούς γονείς. Ευλογημένος είσαι όταν παίρνεις τόση αγάπη και στήριξη απο τους δικούς σου ανθρώπους. Απο μικρός τα είχα όλα δε μου έλειψε τίποτα. Καθότι μοναχοπαίδι θα έλεγα ότι ήμουν λίγο “κακομαθημένος” με την καλή έννοια.

Έχεις κάνει σπουδές πάνω στην μουσική; Εχω κάνει κάποιες σπουδές σχετικά με το επάγγελμά μου όπως φωνητική, ορθοφωνία και μουσικά όργανα. Έχω πτυχία φωνητικής και πιάνου. Αλλά το ταλέντο το είχα απο μικρός οπότε το δούλεψα και το δουλεύω ακόμη.

Πότε μπήκες επαγγελματικά στο χώρο της μουσικής; Ξεκίνησα να τραγουδάω στα 17 μου στην αρχή οχι επαγγελματικά μετά την θητεία μου στον στρατό όμως ξεκίνησα επαγγελματικά. Άρχισα να τραγουδάω στην αρχή σε μικρά μαγαζιά, σε γάμους και συνεστιάσεις για να μάθω τη δουλειά και μετέπειτα δούλευα σε πίστες σε μεγάλα μαγαζιά.

Περιέγραψέ μας τα πρώτα σου βήματα στο χώρο της μουσικης. Τα πρώτα μου βήματα ήταν λίγο περίεργα, ενώ το ήθελα πάρα πολύ είχα πολύ άγχος. Δε θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που βγήκα να τραγουδήσω. Ήμουν πίσω απο το παραβάν για να βγώ επάνω στην πίστα και δεν έβγαινα. Η ορχήστρα άρχιζε να παίζει το τραγούδι που έπρεπε να πω και εγω δεν έβγαινα. Τότε ήρθε ο επιχειρηματίας που είχε το μαγαζί τότε και μου έδωσε μια κλωτσιά για να βγώ. Γιατί δεν έβγαινα απο το άγχος μου. Φαντάσου λίγο, το μαγαζί να είναι γεμάτο με κόσμο και να ακούς την οχρήστρα να παίζει και να μην βλέπεις τον τραγουδιστή. Εντέλει βγήκα κουτσά, στραβά στην σκήνη. Απο εκείνη την στιγμή μου έφυγαν όλα, άγχος και η μεγάλη αμηχανία. Αινσθάνθηκα σαν να κάνω χρόνια αυτή την δουλεία και ας ήταν η πρώτη φορά που έβγαινα πάνω στην πίστα.

Πως ήταν η πρώτη σου φορά που μπήκες στο στούντιο για να ηχογραφήσεις το πρώτο σου κομμάτι; Ήταν τέλεια γιατί αλλιώς είναι να τραγουδάς σε ένα μαγαζί και αλλιώς είναι να τραγουδάς με ακουστικά μέσα στο στούντιο γιατί ακούς όλο το φάσμα της φωνής σου. Ακούς το μέταλλο της φωνής σου, ακούς πάρα πολύ καλά τα όργανα και εκεί καταλαβαίνεις αν είσαι καλός ή δεν είσαι και διορθώνεσαι με αυτό τον τρόπο. Μου άρεσε τόσο πολύ που ήθελα να κάτσω με τις ώρες. Δεν είχα καθόλου τρακ ούτε και άγχος γιατί ήξερα πως θα τοποθετήσω τη φωνή μου και πως θα ερμηνεύσω το τραγούδι. Όποτε περίμενα πως και πως πότε να ξαναμπώ να ηχογραφήσω το νέο μου τραγούδι. Βασικά το στούντιο είναι ένας χώρος δημιουργίας. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι μπορείς να δημιουργήσεις, να σου έρθουν σκέψεις αλλά και ιδέες. Ακόμα μπορείς να πεις την γνώμη σου αν σου αρέσει ή όχι και μπορείς να το ξανατραγουδίσεις. Είναι μια πολύ όμορφη εμπειρία.

Πες μου τι σε κάνει ευτυχισμένο; Ευτυχισμένος είμαι όταν έχω κοντά μου τους φίλους μου την οικογένεια μου και φυσικά τη δουλειά μου, να τραγουδάω. Ακόμα μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια.

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος και πως τον αντιμετωπίζεις; Γενικότερα δεν φοβάμαι κάθε τι που έρχεται στη ζωή μου. Προσπαθώ να το αντιμετωπίζω ψύχραιμα. Όλα άλλωστε για κάποιο λόγο μας συμβαίνουν.

Ποιο είδος της μουσικής σε εκφράζει; Ειμαι λαϊκός τραγουδιστής μεγάλωσα με αυτή τη μουσική ωστόσο θεωρώ ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός στην μουσική σε είδη. Όταν ένα τραγούδι είναι ωραίο θα το τραγουδήσω και θα το ακούσω. Δεν έχει σημασία απο που προέρχεται. Δεν υπάρχουν ταμπέλες κατά την άποψη μου στη μουσική.

Πώς επιλέγεις τα τραγούδια που θα ερμηνεύσεις; Η επιλογή των τραγουδιων για το πρόγραμμά μου γίνεται πάντα σε συννενόηση με το μαέστρο μου αλλά και σε ό,τι αρέσει σε εμένα φυσικά και πάντα πάμε με την εποχή και τα ακούσματά της.

Πόσο χρόνο χρειάζεται για να γίνει ένα βίντεο κλιπ; Πως ήταν για σένα αυτή η διαδικασια; Μια καλή δουλειά για ενα βιντεοκλιπ χρειάζεται αρκετό χρόνο προετοιμασίας. Δεν είναι εύκολη διαδικασία αλλά είναι όμορφη στιγμή δημιουργίας.

Έχεις συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες. Θα ήθελα να μου πεις με ποιον θα ήθελες να συνεργαστείς στο μέλλον; Έχω συνεργαστεί με αρκετούς καλλιτέχνες που δεν περίμενα. Αυτό έγινε εντελώς τυχαία στα καλά τα χρόνια. Στα πρώτα μου βήματα ξεκίνησα αμέσως όταν άρχισα να δουλεύω σε μεγάλα μαγαζιά. Τότε υπήρχε ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη που λεγόταν «Λεωφόρος Παλάς». Δεν υπάρχει πια αυτό το μαγαζί αλλά σε αυτό δούλεψα τουλάχιστον πέντε σεζόν και εκεί συνεργάστηκα με όλους αυτούς τους μεγάλους καλλιτέχνες. Πέρασαν όλοι από εκεί ο Καρράς, η Άντζελα Δημητρίου, ο Γονίδης, ο Αντύπας και πάρα πολλοί άλλοι. Πήρα πάρα πολλά πράγματα από όλους αυτούς. Δεν με άγχωνε να είμαι δίπλα τους γιατί μάθαινα, έβλεπα πως κινούνται, πως τραγουδάνε και γενικά πως είναι πάνω στην σκηνή. Μου άρεσε όλο αυτό. Έπαιρνα απο τα τραγούδια τους, έβλεπα πως κάνουν τα προγράμματά τους, πως συνδύαζαν το ενα τραγούδι μετά το άλλο. Έμαθα πάρα πολλά. Απο τον κάθε τραγουδιστή έπαιρνα και κάτι διαφορετικό. Σε αυτή τη δουλειά δε σταματάς να μαθαίνεις. Αρκετοί καλλιτέχνες μου αρέσουν ωστόσο αυτούς που θαυμάζω είναι ο Αντώνης Ρέμος, η Νατάσα θεοδωρίδου και ο Πασχάλης Τερζής.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Δεν μου αρέσει να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια. Κοιτάζω το παρών και ό,τι μου φέρνει αυτό. Αυτό που θέλω είναι να έχω την υγεία μου και για όλα τα υπόλοιπα έχει ο Θεός.
Σας ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συνέντευξη εύχομαι υγεία σε ολους μας και να περνάμε όμορφα γιατί η ζωή ειναι ωραία. Να είστε καλά.
Σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για το χρόνο που μας χάρισες στο Aspida Radio. Να είσαι παντα καλα και σου εύχομαι κάθε επιτυχία.

Βιογραφικο
Ο Κώστας Κεσούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία σε ηλικία 17 χρονών. Με πολλές σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του όπως με την Πίτσα Παπαδοπούλου, την Κατερίνα Στανίση, τον Αντρέα Στάμο, τον Λευτέρη Πανταζή και άλλους συνεχίζει να κατακτάει την νυχτερινή διασκέδαση. Η πρώτη του επίσημη δισκογραφική του δουλεία ήταν το “Βάζω ένα Χ” ενώ ακολούθησαν το “Μ’έχεις τρελλάνει στο ψέμα”, “το Φεύγω απ’τη ζωή σου” CD singles που έκαναν τεράστια επιτυχία. Η δράση του όμως δε σταμάτησε εκεί γιατί εξακολουθεί να μας καταπλήσει κάθε φορά με τα τραγούδια του.

https://www.facebook.com/kostas.kesoudis

https://www.facebook.com/konstantinos.kesoudisb

https://www.facebook.com/KostasKesoudisOfficial/