ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ: “Τα συναισθήματα για την επόμενη ημέρα είναι αβεβαιότητα, άγχος… αγανάκτηση για τον τρόπο με τον οποίο για άλλη μια φορά αντιμετωπίζει τους καλλιτέχνες η πολιτεία”

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΟΣ – ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ απαντάει στις ερωτήσεις της δημοσιογραφικής ομάδας του polismagazino.gr

“Ηθοποιός σημαίνει φως”, τραγούδησε ο Δημήτρης Χόρν. Ποια είναι τα συναισθήματά σας για την επόμενη ημέρα της κανονικότητας; Ηθοποιός σημαίνει φως έγραψε και μελοποίησε ο Μάνος Χατζιδάκις για να δείξει τα συναισθήματα που βιώνει ο καλλιτέχνης (Ηθοποιός).
Τα συναισθήματα για την επόμενη μέρα είναι αβεβαιότητα, άγχος, προσμονή της στιγμής που θα έχουμε την επαφή μας με τον κόσμο επαφή που γεμίζει την ψυχή μας μα κυρίως αγανάκτηση για τον τρόπο με τον οποίο για άλλη μια φορά αντιμετωπίζει τους καλλιτέχνες η πολιτεία.

Ως καλλιτέχνης, άνθρωπος του πολιτισμού, τι θα προτείνατε για την εύρυθμη αλλά και κοινωνικά ασφαλή διεξαγωγή των προσεχών συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και εκδηλώσεων; Είναι πολύ δύσκολο να γίνουν, με το καθεστώς της αβεβαιότητας που υπάρχει, εκδηλώσεις χωρίς ζημιά…
Μόνο παραστάσεις επιχορηγημένες μπορούν να γίνουν ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Ο καλλιτέχνης επιβραβεύεται με το χειροκρότημα και το εύγε. Ανησυχείτε για ενδεχόμενο οικονομικό αδιέξοδο; Η τροφή του καλλιτέχνη είναι το χειροκρότημα αλλά είναι η τροφή της ψυχής και όχι του σώματος. Τα σώματα των καλλιτεχνών έχουν τις ίδιες ανάγκες με τα υπόλοιπα σώματα.
Βεβαίως ανησυχώ για το επερχόμενο οικονομικό αδιέξοδο το οποίο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συμβεί.

Τα θέατρα, οι μουσικές σκηνές, οι gallery και οι πολιτιστικοί χώροι πιστεύετε θα επαναλειτουργήσουν την επόμενη ημέρα; Το θεωρώ πολύ δύσκολο με τις υπάρχουσες συνθήκες. Αν δεν αλλάξει ριζικά κάτι δεν θα λειτουργήσουν θέατρα μουσικές σκηνές και νυχτερινά μαγαζιά.. για τις gallery είναι πιο εύκολο να λειτουργήσουν.