Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος: “30 χρόνια κωμωδία + Tips”

Με τον ταλαντούχο Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 21:00 για μία και μοναδική παράσταση στο θέατρο Αυλαία στον Πειραιά. Μην το χάσετε. Ένα βράδυ γεμάτο έξυπνο χιούμορ και γέλιο.

Συνέντευξη στην Κωνσταντίνα Νότε Υπεύθυνη επικοινωνίας

Καλωσορίζω τον αγαπημένο μας ηθοποιό συγκεκριμένα stand up comedian, Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο ο οποίος αρκετά ενεργά ξεκινάει να  πραγματοποιεί τις παραστάσεις του στην Ελλάδα.

Γεια σου Κωνσταντίνε, πες μας πως είσαι αυτή τη δύσκολη περίοδο με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας τα οποία επηρεάζουν όλους μας και ίσως λίγο παραπάνω τους καλλιτέχνες όντας πάντα εκτεθειμένοι οικονομικά και κοινωνικοπολιτικά; Κατ’ αρχάς σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξη. Όλοι χρειαζόμαστε στήριξη και αλληλοϋποστήριξη. Πόσο μάλλον οι άνθρωποι που περνάνε του Xριστού τα πάθη, λόγω πολέμου ή πείνας, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Οι καλλιτέχνες… έχουμε πληγεί πάρα πολύ  αυτά τα 2 χρόνια, αλλά ο Θεός, που κάτι παραπάνω ξέρει, μας έχει οπλίσει με υπομονή και τρέλα..

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που να σε συγκινεί; Ξέρω ότι θα θέλατε να σας πω κάποιο όνομα, αλλά θα σας πω μια ιστορία… Χρειάστηκε να πάρω ένα εξάρτημα για το μικρόφωνό μου. Μέσα στο μαγαζί ήταν ένας Ουκρανός σαξοφωνίστας, που ήρθε ΤΩΡΑ  στην Ελλάδα και με ό,τι χρήματα είχε, αγόρασε εξοπλισμό (μικρή γεννήτρια μεγάφωνο κ.λπ..) για να μπορεί να παίζει στη παραλία της Θεσσαλονίκης, για να βγάζει μεροκάματο… Πριν ακουμπήσει το καπέλο του στη γη, για να ζήσει τίμια, εγώ του βγάζω το δικό μου!

Θεωρείς κλισέ την ατάκα “Καλλιτέχνης γεννιέται κανείς” ή ταυτίζεσαι; Ο άνθρωπος γεννιέται με όλα του τα χαρακτηριστικά, (φυλετικά, σωματικά σεξουαλικά τα οποία ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να σεβόμαστε) ως χαρακτήρας όμως διαμορφώνεται από το στενό του περιβάλλον, όπου μεγάλο ρόλο παίζει η οικογένεια και η κοινωνική  αγωγή και μόρφωση που έχει αυτή. Αν όμως ο ίδιος, έχει ροπή προς την τέχνη, αυτό δεν θα αλλάξει ΠΟΤΕ! Άρα… Με την ευκαιρία όμως να πω, πως δεν θεωρώ ότι όλοι οι ηθοποιοί  και οι τραγουδιστές είναι a priori καλλιτέχνες. Κανείς δεν είναι καλλιτέχνης αν δεν σέβεται τον άνθρωπο!

Ποιά λέξη σε εκφράζει ως καλλιτέχνη; Αρμονία!

Έχει αλλάξει κάτι στις σχέσεις των ανθρώπων στον καλλιτεχνικό χώρο τον τελευταίο χρόνο; Ελπίζω πως τίποτα δεν θα είναι το ίδιο ποτέ ξανά! Έσπασε ένα μεγάλο απόστημα και λόγω του κορονοϊού και της κρίσης που έφερε στο επάγγελμα, γνωρίσαμε και ηθοποιούς που ίσως να μην τους γνωρίζαμε ποτέ! Οι αγαπημένες «Άγριες μέλισσες» και ο «Παϊσιος» είναι γεμάτα από υπέροχα πλάσματα που παίζουν εξαιρετικά!!!

Πες μας τώρα  κάτι που σε τροφοδοτεί θετικά σε όλη σου αυτήν την πορεία και σε βοηθάει να παραμένεις δημιουργικός. Αιγόκερως με ωροσκόπο ζυγό!!! Ο πρώτος έχει τρελαθεί που τα θέλει όλα οργανωμένα και δεν τα έχει και ο δεύτερος που είναι τρελός από μόνος του, του λέει: «σήκω, Σήκωωωώ» Μετά αυτός ο ίδιος που λέει σήκω, έχει τεράστια αναβλητικότητα και… κάθεται  και έρχεται πάλι ο πρώτος και του λέει: «μην κάθεσαι, έχεις ένα όνειρο, μπορεί και λίγο ταλέντο…» Πέραν της πλάκας η γη γυρίζει! Εκατομμύρια χρόνια! Και θα γυρίζει! Ε καλύτερα να συμμετέχεις σε αυτό παρά να ζαλιστείς!  Και αν είσαι τώρα σε δύσκολη θέση, σε λίγο, σε ένα μήνα, σε ένα χρόνο, σε δύο… δεν θα είσαι!

Σου αρέσει να εργάζεσαι μόνος σου; Ποιά είναι η θέση της ομαδικότητας στην ζωή σου; Ρωτάω γιατί η πορεία των stand up comedians ως προς την καλλιτεχνικής τους πορεία είναι λίγο μοναχικότερη συγκριτικά με την κλασσική πορεία ενός ηθοποιού. Το Βιβλίο της Σοφίας Δήμου, «η σκηνή του stand up comedy στην Ελλάδα» με κατατάσσει δικαίως «σε αυτούς που εμπράκτως έχουν στηρίξει και καθοδηγήσει με βάση τη γνώση και την εμπειρία τους πλήθος νεώτερων κωμικών» Για αυτό και στη Θεσσαλονίκη διοργανώνω στο SUREAL (Χριστοπούλου 12) βραδιές OPEN MIC που κυρίως συμμετέχουν οι πιο φρέσκοι κωμικοί της πόλης! Το επόμενο γίνεται τώρα σύντομα Τρίτη 15 Μαρτίου! Από την άλλη ανήκω και σε αυτούς, τους λίγους ακόμα, που έχουν δική του solo παράσταση, που πρέπει να το κάνεις και για επαγγελματικούς και βιοποριστικούς λόγους!

Σε ποιό θέατρο μπορούμε να σε βρούμε στο άμεσο μέλλον; Όπως  ξέρετε δεν παίζουμε μόνο σε θέατρα. Αλλά θα σας απαντήσω (άλλο που δεν ήθελα… Αχ! Καλλιτέχνες μου και ανασφαλή παιδιά μου!) Την Κυριακή 20 Μαρτίου θα παίξω στον πολυχώρο WE στη Θεσσαλονίκη στην εκδήλωση «τσίμπα ένα χαμόγελο» που διοργανώνεται από την Infinity Greece και τον Θωμά Παπαδάκη (για το stand up) 24 Μαρτίου πάλι Αθήνα στο SNAP Αthens Queer Comedy Club, (που είναι νεοσύστατο από τη συνάδελφο Χριστίνα Βούλγαρη)  αρχές Απριλίου ή στο θέατρο Τζένη Καρέζη στο Mic Drop Athens comedy club, ή στο ανακαινισμένο Ελυζέ – Ιλίσια  με ομάδα κωμικών, αν όχι και στα δύο και πάει λέγοντας… (ελπίζω)

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους  αναγνώστες  του polismagazino; https://www.youtube.com/watch?v=3TtQhwHPntE από δύο σπουδαίους Καλλιτέχνες τον Κώστα Χατζή και την αστείρευτη Μαρινέλλα!!!

Σε ευχαριστούμε πολύ για την σύντομη αλλά ουσιαστική μας κουβέντα σου ευχόμαστε τα καλύτερα και ανυπομονούμε να σε δούμε στο Θέατρο Αυλαία στον Πειραιά. Σύντομη δε τη λες… Ουσιαστική ναι! Και χαίρομαι που δεν με ρωτήσατε τα τυπικά της παράστασης. Η παράσταση τίθεται στη κρίση του κοινού! Εγώ οφείλω να πω ότι η παράσταση είναι… ΠΑΡΑΣΤΑΣΑΡΑ με τα όλα της, πράγμα που λέω μόνο για αυτή την παράστασή μου: 30 χρόνια κωμωδία + tips. Ευχαριστώ πάρα πολύ το polismagazino.gr για την στήριξη και υποστήριξη των καλλιτεχνών όλα αυτά τα χρόνια!

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΣΤΟ : https://www.ticketservices.gr/event/30-xronia-komodia-tips/