ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΩΝΣΤΑ “Calliope’s Powertex Art”: “Είναι μάταιο να ψάχνουμε την ευτυχία έξω από εμάς, στα μεγάλα και άπιαστα καμιά φορά, όνειρά μας. Είναι μέσα μας, δίπλα μας…”

ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: Σύλληψη διοργάνωση & επιμέλεια από την εικαστικό Χρύσα Μπαρζόκα η οποία έχει επιλέξει εξαιρετικούς καλλιτέχνες στην ομάδα και θα παρουσιάσουν έργα που δημιούργησαν με έμπνευση κυρίως τη ζωή και το έργο του τεράστιου Νίκου Καζαντζάκη.

Συμμετέχετε στο Capsis Astoria Ηeraklion στην Κρήτη. Θα θέλατε να μας πείτε ενα απόφθεγμα του Ποιητή, συγγραφέα, φιλοσόφου, στοχαστή από το οποίο εμπνεύστηκατε; «Η ευτυχία είναι ένα πράγμα απλό και λιτοδίαιτο – ένα ποτήρι κρασί, ένα κάστανο, ένα φτωχικό μαγκαλάκι, η βουή της θάλασσας. Τίποτα άλλο.»

Τι σημαίνει για εσάς αυτό; Πώς είναι μάταιο να ψάχνουμε την ευτυχία έξω από μας, στα μεγάλα και άπιαστα καμιά φορά, όνειρα μας. Είναι μέσα μας, δίπλα μας… ένα λουλούδι στον κήπο του σπιτιού μας! Τόσο απλά!

Η Κρήτη είναι από τα πιο όμορφα νησιά του πλανήτη, θα το επιλεγατε καποια στιγμή ως τόπο διαμονής σας ή ως τόπο έμπνευσης; Θα το επέλεγα αβίαστα. Αγαπώ αυτό το νησί και τους ανθρώπους του που είναι τόσο ζεστοί και φιλόξενοι! Γι’ αυτό άλλωστε και το ‘χω επισκεφθεί πολλές φορές!

Ποιο είναι το αγαπημένο σας σημείο στην Κρήτη; Κάθε σημείο της έχει τις ομορφιές του! Από το ορεινότερο μικρό ήσυχο χωριουδάκι μέχρι την πιο πολυσύχναστη παραλία… σίγουρα δεν θα μπορούσα να ξεχωρίσω μόνο ένα!

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Καλλιόπη Κώνστα ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και από πολύ μικρή έχει ασχοληθεί με πολλές μορφές δημιουργίας όπως τη ζωγραφική, τον πηλό, το κόσμημα, με κατασκευές για παιδιά κ.α.

Τα τελευταία 8 χρόνια πραγματοποιεί σεμινάρια τεχνικών Powertex, ως πιστοποιημένη εισηγήτρια σεμιναρίων – Powertex Certified Master Trainer- από την Ακαδημία Powertex. Με το συγκεκριμένο υλικό δημιουργεί αγαλματίδια, πίνακες μεικτών τεχνικών, επιτοίχια μπούστα, κοσμήματα καθώς και χρηστικά διακοσμητικά αντικείμενα για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Όλα τα έργα της μπορείτε να τα βρείτε εδώ: www.calliopespowertexart.gr

Άλλες ομαδικές εκθέσεις στις οποίες έχει συμμετάσχει:

• «EΠΙΜΟΝΗ ΤΕΧΝΗ: Εντός/Εκτός Covid-19-Αρχαιολογικό Μουσείο, Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 2020
• «In Love» Miro Gallery – Θεσσαλονίκη, Φεβρουάριος 2020
• «ΗΥΑΤΤ», στα πλαίσια του Money Show – Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2019
• «Ελλάδα: Ψυχή, Σώμα και Πνεύμα» – Γύθειο, Αύγουστος 2018
• «Αρχαία Ολυμπία: Ψυχή, Σώμα και Πνεύμα» – Αρχαία Ολυμπία, Ιούλιος 2018
• «3-DAY ART in 3 BIDS» Miro Gallery – Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 2018
• «Η Μαγική Δύναμη της Εικόνας» – Αθήνα, Μάρτιος 2018