«Κάρτες Πολέμου» από το ΚΘΒΕ

dav

στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Τρίτη 20 Νοεμβρίου, 19.30

Ιστορίες στρατιωτών που βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη στα χρόνια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, όπως καταγράφονται στις καρτ ποστάλ που έστειλαν σε αγαπημένα τους πρόσωπα στην πατρίδα τους, ζωντανεύουν από το ΚΘΒΕ στον εκθεσιακό χώρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών Α.Π.Θ.
Είναι οι «Κάρτες Πολέμου», η καινούργια θεατρική δράση που θα παρουσιάσει το ΚΘΒΕ με αφορμή την έκθεση «Η Στρατιά της Ανατολής ζωγραφίζει τη Θεσσαλονίκη» στο Τελλόγλειο, την Τρίτη 20 και την Τρίτη 27 Νοεμβρίου (19.30).
Για τη δράση αξιοποιήθηκε η αλληλογραφία των στρατιωτών, όπως παρουσιάζεται στις καρτ ποστάλ της έκθεσης, πληροφορίες που δίνουν τα σχέδια, οι ακουαρέλες και οι ελαιογραφίες που φιλοτέχνησαν Γάλλοι κυρίως στρατιώτες την περίοδο 1915–1918, καθώς και τα κείμενα που πλαισιώνουν την έκθεση.
Ανάμεσα στους ήρωες του δρώμενου βρίσκονται Γάλλοι ζωγράφοι, έργα των οποίων παρουσιάζονται στην έκθεση, ο Γάλλος στρατηγός Σαράιγ, επικεφαλής της Στρατιάς της Ανατολής, αλλά και γυναίκες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. Αρρώστιες, όπως η ελονοσία, που ταλαιπώρησαν τους στρατιώτες, η αναζήτηση τροφής ως εργαλείου επιβίωσης και η πορνεία, είναι μερικά από τα θέματα στα οποία στέκεται η δράση με φόντο τον Μεγάλο Πόλεμο.
Σκηνοθετική επιμέλεια: Άννη Τσολακίδου
Παίζουν: Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Μελίνα Αποστολίδου, Γιάννης Βαρβαρέσος, Παναγιώτης Καμμένος, Αίγλη Κατσίκη, Γιολάντα Μπαλαούρα, Θωμαή Ουζούνη, Γιάννης Πανώριος
Δράση «Κάρτες Πολέμου»
Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών
Τρίτη 20 και Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, 19.30
Διάρκεια: 50 λεπτά
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ