Η Myró Gallery διοργανώνει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας «ISOLAMENTO»

Την έκθεση επιμελείται η Μαριάνα Ρωσσιάδου και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 στις 19:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022.

Isolamento = Απομόνωση_

Απομόνωση η ενέργεια ή το αποτέλεσμα του απομονώνω. 1. απομάκρυνση από ένα σύνολο. 2. απουσία επαφής, επικοινωνίας 3. ο χώρος στον οποίο απομονώνουν κάποιον, απομονωτήριο.

Οι καλλιτέχνες καλούνται να αποτυπώσουν με τον φακό της κάμερας τους το συναίσθημα της απομόνωσης με όποιον τρόπο τους εκφράζει και όπως αυτοί αντιλαμβάνονται τον όρο.

Συμμετέχουν: Αληφράγκης Γεράσιμος, Αργυρίου Μαρία, Βιδούρας Χρήστος, Βουτζαλή Καλλιόπη, Γιαννάτος Ιωάννης, Ευσταθίου Ευγενία, Κυριακοπούλου Ολύβια, Πανταζόγλου Λίνα, Παπαγιαννοπούλου Έλσα, Παρίδη Ελένη, Ραχμάνη Γεωργία, Συμεωνίδου Ανθή

Η Μαριάνα Ρωσσιάδου είναι απόφοιτος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει σαν εικαστικός σε 17 ομαδικές εκθέσεις και έχει πραγματοποιήσει 3 ατομικές. Επίσης έχει λάβει μέρος σε διάφορες εθελοντικές δράσεις γύρω από τα εικαστικά και έχει διοργανώσει – επιμεληθεί 4 ομαδικές και 1 ατομική έκθεση. Τέλος, από το 2020 εργάζεται ως κεντρική επιμελήτρια της Myró Gallery.

Σχετικά με εμάς: Η Myró Gallery ιδρύθηκε από τον Σταύρο Μυρωνίδη τον Ιούνιο του 2011. Από το 2020 και εξής υπεύθυνες για τη διαχείριση της είναι η Μαριάνα Ρωσσιάδου και Νικολέτα Λαζαρίδου.

Η γκαλερί δίνει ιδιαίτερη σημασία στον αλληλοσεβασμό και το πνεύμα συνεργασίας, και στοχεύει μέσω της πρωτοποριακής προσέγγισης του να δράσει καταλυτικά στην ανάπτυξη και διαμόρφωση της νέας ελληνικής καλλιτεχνικής ταυτότητας, πάντα με συνεργατικό πνεύμα, ενθαρρύνοντας την πρωτότυπη δημιουργία και την καλλιτεχνική ελευθερία. Ο χώρος δεν δεσμεύει καλλιτέχνες, παρά το γεγονός ότι έχει διαχειριστεί με επιτυχία την δουλειά όσων την εμπιστεύτηκαν, επιτυγχάνοντας την ενεργή προώθηση της σε συλλέκτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συνεργασία με τους καλλιτέχνες αναπτύσσεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες.

Ο χώρος δίνει έμφαση σε παραστατικές μορφές τέχνης, και την γλυπτική στην σύγχρονη τέχνη, ενώ δεν διστάζει να φιλοξενεί επιλεγμένες αναδρομικές εκθέσεις εγκαθιδρυμένων Ελλήνων δημιουργών, ή/και συλλογές. Η Myró Gallery επικεντρώνεται σε νέους έλληνες και ξένους δημιουργούς, διαθέτει χώρους ειδικά για εγκαταστάσεις/δημιουργικά projects, φιλοξενεί εκδηλώσεις που συνδιαλέγονται με τις εικαστικές μορφές τέχνης και αναπτύσει συνέργιες με άλλες πρωτοβουλίες & άλλους τομείς του Myró Group of Culture για την προώθηση του έργου των καλλιτεχνών της. Είναι η μοναδική γκαλερί στην Ελλάδα που προβάλλει συστηματικά την σύγχρονη γλυπτική σε μάρμαρο, και μία από τις λίγες στην Ευρώπη.

Ωράριο λειτουργίας

Τρίτη – Τετάρτη: 12:00 – 18:00

Πέμπτη – Παρασκευή: 15:00 – 21:00

Σάββατο: 10:00 – 14:00 

www.myro.gr
Facebook | Instagram | YouTube 

Τόσο την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης όσο και τις υπόλοιπες ημέρες και ώρες που η έκθεση θα είναι ανοικτή, θα τηρούνται οι συστάσεις της Πολιτείας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του COVID-19.

Χορηγός Επικοινωνίας
polismagazino.gr