Η Chili Art Gallery παρουσιάζει την «Ευτυχία πέρα από τα όρια»

Ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος και η Chili Art Gallery (Δημοφώντος 13-15, Θησείο) σε συνεργασία με 22 εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό σας προσκαλούν να επισκεφθείτε την έκθεση «Ευτυχία πέρα από τα όρια» και να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνιά της, που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 και ώρες 18:00 – 21:00.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, ενώ από τη δεύτερη μέρα μετά τα εγκαίνια θα γίνει διαθέσιμη και  διαδικτυακά, μέσω της πλατφόρμας artgrid.gr.

Για την έκθεση έχει εκδοθεί κατάλογος στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα διαθέσιμος σε όλους τους επισκέπτες της δωρεάν.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Λία Κοντεκά, Woman the Creator, Κάθριν Τσιριγκούλη, Αλεξία Γαγλία, Χρυσούλα Δεμάγκου, Μαρία Νάνου, Anastasiia Bordiuzha, Niko Luccianni, Aung Myo Htet, Θεόφιλος Κοντόπουλος, Μελίνα Σκορδέλλη, Αΐντα Σεράναϊ, Λένα Σπανια, Ελίνα Αρμάου, Μάκης Τσουπάκης, Φούλη Μητσιάλη, Τατιάνα Κάσσαρη, Παναγιώτης Κακολύρης, Μαρία Ιακωβίδου, Αλέξανδρος Φυλακτόπουλος, Μαρία Γκούσκου, Ελένη Λαπαντζή.

Σημειώνει ο κ. Καπράλος σε κείμενο τεκμηρίωσης της έκθεσης: “Στην εποχή μας, ο έρωτας ως κοινωνικό αφήγημα επηρεάζεται ως προς την επανεξέταση των παραδοσιακών αντιλήψεων, με αποτέλεσμα την εμφάνιση πιο ελεύθερων και ευέλικτων μορφών σχέσεων. Η αναζήτηση της ευτυχίας και η έμφαση στην αυτοπραγμάτωση έχουν καταστεί κεντρικά θέματα. Η εμφάνιση του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μεταμόρφωσε τον τρόπο που οι άνθρωποι δημιουργούν και διατηρούν ερωτικές σχέσεις. Η εξερεύνηση και η αποδοχή διαφορετικών μορφών ερωτικών σχέσεων υπογραμμίζει τη σημασία της αυτο-ανακάλυψης και της προσωπικής ανάπτυξης μέσα από αυτές. Ο έρωτας δεν θεωρείται πλέον μόνο ως μια αναζήτηση του “Άλλου”, αλλά μια διαδικασία αυτογνωσίας και προσωπικής εξέλιξης. Η ιδέα της “μοναδικής αληθινής αγάπης” που διαρκεί για πάντα αμφισβητείται, και οι άνθρωποι είναι πιο ανοικτοί στη δυνατότητα πολλαπλών σημαντικών ερωτικών σχέσεων κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Και ενώ όλα αυτά μοιάζουν να αποτελούν μια κάποια πρόοδο, η κάθετη αύξηση της έμφυλης βίας είναι ένδειξη βαθύτερων κοινωνικών διεργασιών και ανισορροπιών. Η ενδοοικογενειακή βία και οι γυναικοκτονίες, είναι η βία ως μέσο διατήρησης του ελέγχου ή της ισχύος μιας κοινωνίας, που δεν έχει εξαλείψει πλήρως τις παραδοσιακές προσδοκίες και τις έμφυλες ανισότητες. Η αμφισβήτηση των μεγάλων αφηγήσεων, η σχετικότητα της αλήθειας και η πολυφωνία, παραμένουν σημαντικές. Η Τέχνη καλείται να αποτυπώσει το συγκείμενο του Έρωτα πέρα από τα όρια: το πανανθρώπινο, το προσωπικό και το ιδανικό που πρέπει να κρατήσουμε, το παράλογο, το τοξικό και το κακοποιητικό που πρέπει να πατάξουμε, το ουσιαστικό, το θεμελιώδες και το αληθινό που πρέπει να ανακαλύψουμε. Μέσα από την διερεύνηση των πολυδιάστατων και συχνά αντιφατικών θεμάτων, η Τέχνη μας προκαλεί να εξετάσουμε μια ευτυχία πέρα από τα όρια, που αναδύεται μέσα από την προσωπική ανάπτυξη και την αυτογνωσία.”.

Ώρες / Μέρες: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή 11.00 – 18.00, Πέμπτη 12.00 – 19.00, Σάββατο 11:00 – 15.00. Δευτέρα, Κυριακή Κλειστά. Είσοδος Ελεύθερη.

Instagram #HappinessThatKnowsNoBounds

Σχετικά με τον Επιμελητή

Ο Πάρης Καπράλος είναι Εικαστικός Επιμελητής, Ιδρυτής & Συντονιστής της ARC -Art Revisited Collective, και συνεκδότης του Arts & Antiques CCR. Γεννήθηκε το 1975 και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται, και δραστηριοποιείται διεθνώς. Τη περίοδο 2008 – 2022 διέμεινε στη Β. Ελλάδα. Σπούδασε Οικονομικά (Αθήνα) και Γραφικές Τέχνες (Staffordshire, Αγγλία). Εργάστηκε ως Δημοσιογράφος με εξειδίκευση σε θέματα Τεχνολογίας σε οικονομικές εφημερίδες, περιοδικά και ηλεκτρονικά πρακτορεία ειδήσεων (1999-2006), ως Οργανωτικός Υπεύθυνος και στέλεχος διοργάνωσης σε επιχειρηματικά συνέδρια του κλάδου της Πληροφορικής & των Τηλεπικοινωνιών (Infocom, Greek ICT Forum, 2004-2011), και άλλαξε επαγγελματική πορεία στρεφόμενος στον χώρο της Τέχνης το 2011. Συνεργάστηκε με τον όμιλο Myrό (Myrό Gallery, Myrό Antiques House, Greek Marble Initiative, 2011-2017). Από το 2018 και εξής εργάζεται ως ανεξάρτητος Διοργανωτής και Επιμελητής εικαστικών εκθέσεων & εκδηλώσεων. Χρημάτισε εκπρόσωπος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Υδατογραφίας IWS (International Watercolor Society) τη περίοδο 2019-2022, ενώ τον Οκτώβριο του 2022 ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης της ARTgrID παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητές του. Έχει επιμεληθεί και διοργανώσει περισσότερες από 150 εκθέσεις, εικαστικές δράσεις, projects και συμμετοχές εντός και εκτός Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες: https://artgrid.gr/paris-kapralos/

Σχετικά με την  ARTgrID

H ARTgrID είναι εταιρεία που ασχολείται συστηματικά με την προβολή και προώθηση ποιοτικής τέχνης εικαστικών καλλιτεχνών, κυρίως μέσω ιστοσελίδας παροχής ψηφιακών υπηρεσιών, αλλά και με τη διοργάνωση φυσικών γεγονότων, δράσεων και την αξιοποίηση συνεργειών με πολλά διαφορετικά εμπλεκόμενα μέρη στον χώρο των Τεχνών(Επιμελητές, χώρους, εμπόρους τέχνης, επενδυτικούς συμβούλους, εξειδικευμένους νομικούς, κ.α.). Διαθέτει διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών  https://artgrid.gr στις υπηρεσίες της οποίας συγκαταλέγονται η διοργάνωση φυσικών και διαδικτυακών εκθέσεων/συμποσίων/εικαστικών δράσεων, η δημιουργία, φιλοξενία και προβολή ιστοσελίδων εικαστικών καλλιτεχνών κ.α. Πληροφορίες: https://artgrid.gr

Σχετικά με την Chili Art Gallery

Η Chili Art Gallery ιδρύθηκε το 2010 και βρίσκεται στο Θησείο δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», μια ανάσα από το πιο ζωντανό σημείο της πόλης μας, το Γκάζι. Αποτελεί έναν πολιτιστικό χώρο, όπου οι φιλότεχνοι και το κοινό γενικότερα μπορούν να έρχονται σε επαφή με όλες τις μορφές της Σύγχρονης Τέχνης. Ζωγραφική, γλυπτική, κολάζ/συνθέσεις, εγκαταστάσεις/κατασκευές, χαρακτική, φωτογραφία, παρουσιάζονται σε μηνιαία βάση με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις και events. Πληροφορίες: https://chiliart.gr

Χορηγός Φωτογράφισης

Studio Kotsireas | www.studiokotsireas.gr

Διαδικτυακή Υποστήριξη

ARTgrID | https://artgrid.gr

Χορηγοί Επικοινωνίας

Arts & Antiques CCR | http://www.artsantiquesccr.gr

Metafox | https://metafox.gr

Polis Magazino | https://www.polismagazino.gr

Chili Art Gallery
Δημοφώντος 13-15
Θησείο 11851, Αθήνα

ΜΕΤΡΟ M3 ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ / ΗΣΑΠ ΘΗΣΕΙΟ

τηλ.επικ, tel.nr, 210-7292564, 6936755550
www.chiliart.gr, email: [email protected]