Η Νόρα Βαλσάμη ζει καθηλωμένη…

Γράφει ο Νίκος Μουρατίδης

Τα τελευταία χρόνια η υγεία της αγαπημένης μας Νόρας Βαλσάμη έχει κλονιστεί. Τα δύο θέματα που απασχόλησαν μερίδα του τύπου ήταν όταν κινδύνεψε να χάσει το σπίτι της στην Ραφήνα, και όταν μπήκε στο νοσοκομείο της Σύρου.

Ότι μαθαίνουμε πια είναι από ντόπιους κατοίκους της Σύρου, που την αγαπούν σαν δικό τους άνθρωπο. Έχοντας κινητικά προβλήματα ζει πια καθηλωμένη στο σπίτι. Από το κρεβάτι στον καναπέ. Όταν προσπαθεί να κινηθεί, για να σταθεί στα πόδια της χρειάζεται δυνατή υποστήριξη, αλλά και πάλι με φριχτούς πόνους. Ευτυχώς δίπλα της πάντα με αφάνταστη αγάπη και στοργή, είναι ο σύζυγος της, ο γνωστός σκηνοθέτης Ερρίκος Ανδρέου.

Μια από τις ομορφότερες ηθοποιούς του κινηματογράφου και του θεάτρου, στα 71 της, είναι πια αγνώριστη, καταβεβλημένη σχεδόν ανήμπορη να αυτοεξυπηρετηθεί εξαιτίας των σοβαρών κινητικών προβλημάτων που την έχουν καθηλώσει και δυστυχώς, επιδεινώνονται.

Είχα διαβάσει, πέρσι αν θυμάμαι καλά, κάποιες δηλώσεις ενός ανθρώπου του στενού της περιβάλλοντος, που έλεγε: «Η Νόρα υποφέρει. Κλαίει από τους φρικτούς πόνους και δεν αντέχει. Μας λέει πως περιμένει με προσμονή τη λύτρωση. Είναι σχεδόν καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι ή σε έναν καναπέ. Δεν την κρατούν τα πόδια της. Η μόνη χαρά της είναι ο γιος της, ο Ερρίκος Ανδρέου. Μόνο όταν έρχεται το παιδί της στη Σύρο να τη δει, βλέπουμε το χαμόγελό της».

Η Νόρα Βαλσάμη γεννήθηκε στις 24 Ιανουαρίου 1948 στο Κάϊρο της Αιγύπτου, με έφεση από μικρή ηλικία, στο χορό. Μετά τις βασικές γυμνασιακές της σπουδές, ακολούθησε σπουδές  χορού και ρυθμικής και στην συνέχεια, ήρθε στην Αθήνα όπου σπούδασε υποκριτική στην Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη. Το 1966 ενώ φοιτούσε στη Δραματική Σχολή, πραγματοποίησε την πρώτη της εμφάνισή στο κοινωνικό δράμα “Στεφανία” του Γιάννη Δαλιανίδη. Ο φακός της κάμερας την λάτρεψε. Την λάτρεψε και ο Δαλιανίδης με τον Φίνο που την πήραν υπό την προστασία τους. Η συνέχεια είναι γνωστή. Πληθώρα συμμετοχών στο σινεμά, κάνοντας την μια από τις πιο αγαπημένες μας ηθοποιούς.

Μια τηλεοπτική της συνέντευξη την έφερε και πάλι στην επικαιρότητα, όπου μίλησε για όλα και κυρίως για το πώς η ίδια και ο σύζυγός της Ερρίκος Ανδρέου κινδύνεψαν να χάσουν το μοναδικό σπίτι που έχουν, επειδή οι τράπεζες το βγάζουν σε πλειστηριασμό. Είχε μιλήσει και για τα προβλήματα της υγείας της. Μέχρι και η…

Διαβάστε όλη την ιστορία, δώ: https://bit.ly/2H14Mga