Η νέα υποψήφια δημοτική σύμβουλος Χρύσα Μπαρζόκα σε μια “κατάθεση ψυχής”

Είναι χαρά και τιμή μας να φιλοξενούμε σήμερα τη νέα υποψήφια δημοτική σύμβουλο Χρύσα Μπαρζόκα, με την παράταξη του Εφραίμ Κυριζίδη “Θεσσαλονίκη θετικά”, καλλιτέχνη, ζωγράφο, εικαστικό, διοργανώτρια εκθέσεων ζωγραφικής, μια γυναίκα-μητέρα που θέλει και μπορεί να υποστηρίξει τον πολιτισμό μέσα από την πολιτική.

Απο τη ζωγραφική… στην πολιτική. Δηλαδή μια καλλιτέχνης υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Περιγράψτε μας τον εαυτό σας, τις ευαισθησίες σας αλλά και τις ανησυχίες σας.

Εκτιμώ ότι είμαι μοντέρνα, ρομαντική και πιστεύω πως κάθε θετική μας κίνηση μπορεί να επηρεάσει θετικά το κάθε περιβάλλον. Αγαπώ με πάθος την πόλη μας, τις τέχνες, τη θάλασσα και τους ανθρώπους, αυτές είναι οι ευαισθησίες μου. Όσο για τις ανησυχίες μου αυτές προτιμώ να τις τοποθετώ σε ένα δρόμο αισιοδοξίας και να προσπαθώ για την καλύτερη δυνατή πορεία τους έως ότου πάψουν να υφίστανται.

– Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε ώστε να λάβετε την απόφαση να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Δεν έχω ασχοληθεί με την πολίτικη μέχρι σήμερα. Στο βήμα αυτό βρίσκομαι ώστε να καταφέρω να υπηρετήσω τον πολιτισμό της πόλης μας. Βέβαια αν η ευκαιρία που μου δίνεται, εμπεριέχει και πολίτικη αυτό δεν θα με σταματήσει. Γοητεύτηκα από την πρόσκληση – πρόκληση να υπηρετήσω στον τομέα του πολιτισμού της πανέμορφης πόλης μας, του δήμου Θεσσαλονίκης.

– Γιατί στηρίζετε την υποψηφιότητα του κ. Κυριζίδη;

Όταν συνάντησα τον υποψήφιο δήμαρχο Μάκη Κυριζίδη είδα έναν νέο άνθρωπο, την πορεία του οποίου γνώριζα από την έντονη μέχρι τώρα δραστηριότητα του και την αγάπη του για την πόλη μας. Δε με ρώτησε καν, αν ανήκω σε κάποιο πολιτικό χώρο. Το μόνο που τον ένοιαζε, ήταν να έχει μαζί του ομόψυχους, ικανούς συμμάχους. Ένοιωσα ότι κάτι αλλάζει θετικά, ανεξάρτητα από κάθε πολιτική. Ότι προτεραιότητα γίνεται η πόλη που ζω. Έτσι κατάλαβα, ότι θέλω για την πόλη μας έναν αυθεντικό θεσσαλονικιό δήμαρχο όπως ο Μάκης Κυριζίδης.

– Έχετε συνεργαστεί με την Art forum Thessaloniki και τον κ. Παντελή Τσάτση, με ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, με το Μπενζουσάν χαν, με τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη, κ.α.
Μέσα σε όλη την καλλιτεχνική σας πορεία, η τέχνη έχει πολιτικό χρώμα;

Στη μέχρι τώρα καλλιτεχνική πορεία μου είχα την τιμή και την τύχη να συνεργαστώ με προσωπικότητες- ειδήμονες του χώρου όπως οι προαναφερόμενοι… Όσον αφορά το χρώμα θα απαντήσω ως εξής… Όποιο κι αν είναι το αγαπημένο σου χρώμα, θα έχανε την δύναμη του αν δεν υπήρχαν όλα τα υπόλοιπα για να το αναδεικνύουν…

– Είστε μητέρα και δασκάλα. Υπάρχει καλλιτεχνική παιδεία στα σχολεία, στην οικογένεια, στην κοινωνία γενικότερα σήμερα;

Η καλλιτεχνική παιδεία δεν ευνοείται όσο θα έπρεπε. Οφείλουμε, να παλέψουμε για αυτό, ώστε να μην θεωρείται πολυτέλεια αλλά ανάγκη. Όσο μαθαίνουμε τα παιδιά να ποτίζουν την ψυχή τους, τόσο πιο ευτυχές μέλλον θα αντικρίζουμε. Υπάρχουν πολλοί διψασμένοι, μικροί μελλοντικοί καλλιτέχνες. Ας προσπαθήσουμε..