Η Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος Έφη Ρομποτή σε διαδικτυακό Ιατρικό Συνέδριο

Η Μαιευτήρας Χειρ. Γυναικολόγος Έφη Ρομποτή σε διαδικτυακό Ιατρικό Συνέδριο

Η μαιευτήρας χειρουργός γυναικολόγος, κυρία Έφη Ρομποτή παρευρέθηκε προσκεκλημένη στο Ιατρικό συνέδριο:

Παθολογία Τραχήλου και Κολποσκόπηση που έλαβε χώρα στα Ιωάννινα στις 30-31 Οκτωβρίου & 1 Νοεμβρίου.

Η κυρία Ρομποτή στην παρουσίασή της ανέπτυξε το θέμα: Laser και κολλαγόνο σε vaginal vulvar rejuvenation- αιδιοκολπική ανανέωση.

Μερικά κεντρικά σημεία της ομιλίας της που αξίζει να αναφερθούν, είναι τα εξής:
Μέσα στον κύκλο ζωής μιας γυναίκας, γεγονότα όπως ο τοκετός και ο θηλασμός, οι ορμονικές αλλαγές που θα την συνοδεύουν από την εμμηναρχή ως και την εμμηνόπαυση, οι παθήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα και οι ορμονικές διαταραχές, μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές που οδηγούν σε διάφορες καταστάσεις όπως την ακούσια απώλεια ούρων, την κολπική χαλάρωση, την κολπική ξηρότητα, την δυσπαρεύνια, την ελάττωση ή απώλεια της libido, την σεξουαλική δυσλειτουργία διέγερσης και οργασμού, τις επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις (υποτροπιάζουσες κολπίτιδες και ουρολοιμώξεις),την ατροφία ή αύξηση και χαλάρωση του δέρματος των χειλέων, την αιμορραγία ή τις κηλίδες που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια ή μετά τη συνουσία, καθώς και το αλκαλικό pH που οδηγεί στην απώλεια των γαλακτοβακίλλων (κολπικό pH> 4,5)
Το ουρογεννητικό σύνδρομο της εμμηνόπαυσης είναι χρόνιο και προοδευτικά χειροτερεύει αν δεν διαγνωστεί ώστε να αντιμετωπιστεί.
Και τα κύρια ερωτήματα σχετικά με τον εν λόγω σοβαρό θέμα είναι, πως γίνεται αυτά τα συμπτώματα να μην επηρεάσουν αρνητικά, την ποιότητα αλλά και τον τρόπο ζωής των γυναικών; Σήμερα που ο μέσος όρος ζωής της Ελληνίδας είναι τα 84,5 χρόνια πως μπορούμε να της πούμε να ζήσει σχεδόν το μισό της ζωής της, χωρίς βασικές φυσιολογικές της λειτουργίες; Μήπως αρκετοί από εμάς που περιμένει να την ενημερώσουμε, να την συμβουλεύσουμε και κυρίως να την θεραπεύσουμε δεν γνωρίζουμε τις διαθέσιμες θεραπείες;
Δυο από τις κυριότερες και αποτελεσματικότερες θεραπείες αποτελούν το γυναικολογικό laser και το ενέσιμο υαλουρονικό οξυ.
Η διαδικασία του γυναικολογικού laser είναι γρήγορη, διάρκειας λιγότερης από 30 λεπτά, είναι σχεδόν ανώδυνη, δεν έχει γνωστές παρενέργειες όταν εκτελείται από γνώστες της χρήσης του και επιτρέπει στις γυναίκες να επιστρέψουν στις δραστηριότητες τους αμέσως μετά τη θεραπεία.

Αυτή η θεραπεία παρέχει νέες επιλογές για τις περισσότερες γυναίκες στην εμμηνόπαυση, οι οποίες προτιμούν να μην χρησιμοποιούν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης τουλάχιστον για μεγάλο διάστημα, ακόμα και τα κολπικά οιστρογόνα, καθώς η συχνή εφαρμογή τις ενοχλεί, για γυναίκες με ιστορικό καρκίνου του μαστού, ωοθηκών, τραχήλου μήτρας, ενδομητρίου, για όσες διατρέχουν κίνδυνο θρόμβωσης καθώς και για γυναίκες που έχουν άλλη αντένδειξη στην ορμονοθεραπεία.
Το γυναικολογικό laser θεραπεύει την κολπική ξηρότητα και τις επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις, την ακράτεια από προσπάθεια (στρες),την κολπική σύσφιξη, την αποκατάσταση μετά τον τοκετό, τα χαλαρά ή ατροφικά μεγάλα χείλη του αιδοίου και τον σκληρυντικό λειχήνα.

Η δεύτερη θεραπεία, το ενέσιμο υαλουρονικό οξύ, είναι ένα γρήγορο, αποτελεσματικό και μη επεμβατικό μέσο για τη θεραπεία προβλημάτων που σχετίζονται με την αιδοιοκολπική ξηρότητα και με την ατροφία του αιδοίου.
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα μόριο που υπάρχει στο ανθρώπινο σώμα και στον κολπικό βλεννογόνο το οποίο έχει την ικανότητα να συγκρατεί έως και 1000 φορές το βάρος του σε νερό και οι ενυδατικές του ιδιότητες είναι γνωστές στον ιατρικό χώρο εδώ και πολλά χρόνια.

Υπάρχουν δύο προϊόντα πιστοποιημένα για γυναικολογική χρήση(για αναζωογόνηση του βλεννογόνου και ανακατασκευή των μεγάλων χειλέων).
Το Desirial το οποίο έχει ένδειξη στην αιδοιοκολπική ατροφία και στην δυσπαρεύνια, είτε είναι η γυναίκα στην γόνιμη περίοδο της ζωής της, είτε αργότερα. Επίσης, έχει θεραπευτική δράση σε ουλές, μειώνοντας τον πόνο και την αισθητική, βελτιώνοντας την εμφάνιση αναζωογονεί και ενυδατώνει το δέρμα, και ενισχύει το G-Spot
Το δέυτερο προϊόν είναι το Desirial plus το οποίο διορθώνει την εμφάνιση των μεγάλων χειλέων. Η έγχυση υαλουρονικού οξέος στα μεγάλα χείλη είναι ικανή να προσφέρει μια σημαντική αναζωογόνηση με μια απλή διαδικασία ιατρείου, με μία μόνο συνεδρία τις περισσότερες φορές.

Η χασματική διαφορά μεταξύ του αριθμού των γυναικών που εμφανίζουν ενοχλητικά συμπτώματα και εκείνων που αντιμετωπίζονται έρχεται σε “σύγκρουση” με τα αποτελέσματα ερευνών.Κατά τα αποτελέμστα αυτά, οι σχέσεις υψηλής ποιότητας είναι ευεργετικές για τη σωματική και ψυχική υγεία, η συχνότητα του σεξ έχει επίσης συνδεθεί με μεγαλύτερη ψυχική και σωματική υγεία και η σεξουαλική δραστηριότητα έχει συσχετιστεί με μεγαλύτερο μήκος τελομερών.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Έφη Ρομποτή, Μαιευτ.-Χειρ.Γυναικολόγος.

www.efiroboti.com

YouTube Channel efiroboti.com