Η Θεσσαλονίκη των γεύσεων κατέπληξε το Food Festival

του National Geographic Traveller και τους Λονδρέζους.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών το Masterclass της «Θεσσαλονίκης των Γεύσεων» που παρουσίασε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του National Geographic Traveller, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Λονδίνο.

Το πρόγραμμα του διημέρου προέβλεπε να παρουσιαστεί το «μενού του Αριστοτέλη» και χαρακτηριστικά πιάτα με προϊόντα από τη Χαλκιδική και την Μακεδονία, αλλά ο Θεσσαλονικιός Chef και καθηγητής γαστρονομίας Γιώργος Παλησίδης συνεπικουρούμενος από στελέχη του Οργανισμού Τουρισμού μετέτρεψε το Masterclass σε πάρτυ των γεύσεων της Θεσσαλονίκης και της ελληνικής γαστρονομίας.

Μέχρι και το στέλεχος του Ν.G. Traveller, Matthew Midworth (Ματ Μίντγουορθ- Head of Special Projects) άφησε τους …τύπους και φόρεσε την ποδιά του Chef, μαγείρεψε και βοήθησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης να σερβίρει στο πλάι της προέδρου του ΟΤΘ κας Βούλας Πατουλίδου.

Το γαστριμαργικό …imperium της Θεσσαλονίκης επιβλήθηκε το συγκεκριμένο διήμερο υπερτερώντας σε γεύσεις, ατμόσφαιρα και προσέλευση κόσμου στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, καθώς στο Masterclass του ΟΤΘ παρουσιάστηκε ένα σύνολο υψηλής γαστρονομίας.

Μυδοπίλαφο, συνδυασμοί με καρπούζι, ελληνικά τυριά, βουβαλίσια κρέατα, δυόσμος σε πιάτα της Θεσσαλονίκης, αναμφίβολα εντυπωσίασαν, αλλά η κυρίαρχη επίδειξη γευσιγνωσίας με ελληνική τρούφα ήταν… επίδειξη ελληνικής γαστρονομικής κυριαρχίας.

Ο διάσημος Άγγλος Chef και παρουσιαστής Jonathan Phang (Τζόναθαν Φανγκ) και η Ελληνίδα Chef Αργυρώ Μπαρμπαρίγου ήταν δύο από τους διάσημους chefs που επισκέφθηκαν το περίπτερο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, την επιμέλεια του οποίου είχε ο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας.

Στο Φεστιβάλ του N.G. Traveller συμμετείχαν εθνικοί Οργανισμοί Τουρισμού και μεγάλες Βρετανικές επιχειρήσεις με σπόνσορα τον Τουριστικό Οργανισμό της Ουγγαρίας, αλλά η μεγάλη προσέλευση επισκεπτών έθεσε χωρίς αμφιβολία όπως ανέφερε και η Πρόεδρος του ΟΤΘ κα Βούλα, τη Θεσσαλονίκη και τη γαστρονομία της στο επίκεντρο του Φεστιβάλ.