Η Ηλιάνα Σκουλάξινου συμμετέχει στην έκθεση ζωγραφικής στην ArteVisione με τίτλο “Μη ζώην μετ’ αμουσίας”

Η αίθουσα τέχνης Artevisione παρουσιάζει την έκθεση MH ΖΩΗΝ ΜΕΤ’ ΑΜΟΥΣΙΑΣ, φράση από τον Ηρακλή Μαινόμενο του Ευριπίδη, (που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει: Να μην ζεις χωρίς τις Μούσες) σε επιμέλεια της Ms Ιστορικού της Τέχνης ΕΚΠΑ και μέλους της Εταιρείας Ελλήνων Ιστορικών Τέχνης, Ευαγγελίας Θ. Καϊράκη.

Εγκαίνια: 9 Μαρτίου 2022, 6-10 μμ

Είκοσι εννέα σύγχρονοι εικαστικοί πραγματεύονται θέματα από το πεδίο των καλών τεχνών, της λογοτεχνίας, της αστρονομίας, της μουσικής, της ορχηστρικής τέχνης, που διαφεντεύεται από τις Εννέα Μούσες, σε μια προσπάθεια να ξορκίσουν τα ζοφερά σημεία της σύγχρονης πραγματικότητας, να λυτρωθούν από την “οδύνη της ύπαρξης”, κατά την ηθική φιλοσοφία των Νίτσε και Σοπενχάουερ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο τεκμηρίωσης. Ars longa, vita brevis (η τέχνη μακρά, ο βίος βραχύς)!

Επιμέλεια: Ε. Θ. Καϊράκη, Ms Ιστορικός της Τέχνης ΕΚΠΑ, Μέλος της ΕΕΙΤ https://www.facebook.com/kairaki

Τι σας ώθησε να συμμετάσχετε στην έκθεση; Το θέμα! Επίκαιρο και απλό. Τόσο ενδιαφέρων για τους καλλιτέχνες όσο και για το κοινο.

Πώς αντιλαμβάνεστε την ώσμωση των τεχνών; Η τέχνη επηρεάζει συνειδητά ή ασυνείδητα όλους τους τομείς της ζωής μας. Ανεξαρτήτου ηλικίας χτίζει χαρακτήρες, εκφράζει και δημιουργεί ελπίδες ώστε να μπορέσουμε όλοι να ανταπεξέλθουμε, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, στα      γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας είτε είναι όμορφα είτε όχι. Η τέχνη είναι δίπλα μας και μας συντροφεύει. 

Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας; Από τα πρόσωπα, τους ανθρώπους που συναντώ, γνωστούς ή μη. Οι εκφράσεις και οι διαφορετικοί χαρακτήρες με προτρέπουν να αποτυπώσω σε μια “ζωγραφιά” τα συναισθήματα της στιγμής. 

Ars longa, vita brevis. Πώς αντιλαμβάνεστε ως εικαστικοί τη φράση; Η τέχνη διαρονική ανά τους αιώνες. Πολιτιστική κληρονομιά. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ανεξαρτήτως συνθηκών για να μπορέσει η ανθρωπότητα να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον. Να γαληνεύουν οι ψυχες των ανθρώπων, να χαμογελούν τα παιδιά, να δημιουργούν, να εκφράζονται.

Ποια τα σχέδια σας για το μέλλον; Να ιδρύσω μια λέσχη τεχνών. Να μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να δημιουργουν, να μαθαίνουν, να εκθέτουν, να συζητούν, να οραματίζονται. Να λειτουργεί καθημερινά, να είναι δωρεάν στο κοινο.

www.facebook.com/ArteVisione.GALLERY/ Διεύθυνση: ArteVisione,
Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη 12:00-16:00, Τρίτη & Πέμπτη 16:00-20:30, Παρασκευή 16:00-20:00
Χορηγός επικοινωνίας
polismagazino.gr