Ζαχαρούλα Κληματσάκη: “Όλες μου οι συνεργασίες με εξέλιξαν σαν καλλιτέχνη και κυρίως σαν άνθρωπο. Ακόμα και οι πιο δύσκολες συνθήκες με έκαναν πιο δυνατή…”

“Ξεκινάω μια σειρά εμφανίσεων στην Αθήνα με πρώτο σταθμό την ταράτσα του Micraasia στις 16 Ιουλίου με μια ομάδα υπέροχων και καταξιωμένων μουσικών. Θα παρουσιάσουμε το καινούριο μου τραγούδι «Μήπως έχεις φωτιά;» σε μουσική και στίχους του Σπύρου Γραμμένου που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες από τις «Εκδόσεις Μετρονόμος» καθώς και κομμάτια και μελωδίες δικά μου αλλά και γνωστά και αγαπημένα από όλο το φάσμα του Ελληνικού ρεπερτορίου”

Ποιά είναι η πρώτη σας Μουσική ανάμνηση; Οι δίσκοι στο πικ-απ να παίζουν Κρητική παραδοσιακή μουσική.

Με ποιόν Μουσικό θα θέλατε να βρεθείτε επί σκηνής; Με τον Εlvis Presley. Να βρεθώ για ένα βράδυ στο αστέρι που κατοικεί και να τραγουδήσουμε παρέα το “Are you lonesome tonight”

Περιγράψτε μας τη μέχρι σήμερα πορεία σας στη μουσική. Υπήρξαν επιρροές καθοριστικές θετικές ή αρνητικές; Μεγάλωσα μέσα στη μουσική μιας και η μαμά μου παρόλο που δεν ήταν επαγγελματίας τραγουδίστρια με μάθαινε από μικρή να τραγουδάω και κάναμε μαζί τρυφερά οικογενειακά ντουέτα. Έκανα μαθήματα πιάνου και θεωρίας μουσικής και μόλις τελείωσα το λύκειο και ήρθα στην Αθήνα για σπουδές ξεκίνησα μαθήματα φωνητικής με σπουδαίους δασκάλους (Τζούλη Μασσίνο, Έλλη Πασπαλά, Πάνος Δήμας). Σπούδασα θέατρο στην Δραματική Σχολή Βεάκη και από τότε που ξεκίνησα να εργάζομαι σαν ηθοποιός όλες οι παραστάσεις στις οποίες συμμετείχα είχαν σαν βασικό τους συστατικό την μουσική.
Την πορεία μου στον χώρο της μουσικής την ξεκίνησα κάνοντας τον πρώτο μου προσωπικό δίσκο που είχε τίτλο το όνομά μου και οργανώνοντας ταυτόχρονα τις εμφανίσεις μου στις διάφορες μουσικές σκηνές της Αθήνας. Μέσα από το θέατρο και τη μουσική έχω βρεθεί κοντά σε υπέροχους εκπροσώπους της μουσικής βιομηχανίας (Π. Μουζουράκης, Σ. Γραμμένος, Λουδοβίκος των Ανωγείων, Αρετή Κετιμέ). Όλες μου οι συνεργασίες με εξέλιξαν σαν καλλιτέχνη και κυρίως σαν άνθρωπο. Ακόμα και οι πιο δύσκολες συνθήκες με έκαναν πιο δυνατή και με βοήθησαν να σταθώ στα πόδια μου.

Σας “τρομάζει” η επιτυχία ή η αποτυχία; Η επιτυχία είναι ο στόχος και η αποτυχία το μέσο για να τον επιτεύξεις. Και ο φόβος (τρόμος) συναίσθημα με το οποίο ερχόμαστε σε επαφή καθημερινά. Καλοδεχούμενα είναι όλα. Δουλεύω συνεχώς με τον εαυτό μου για να μπορώ να τα χειρίζομαι με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.

Ποιά είναι η άποψή σας για τα μουσικά τηλεοπτικά talent show; Τα τηλεοπτικά talent show αντιπροσωπεύουν μια κουλτούρα που δεν ταιριάζει καθόλου στην προσωπική μου ιδιοσυγκρασία. Παρ’ όλα αυτά κατανοώ απόλυτα τους ανθρώπους που τα επιλέγουν για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Tους δίνονται ευκαιρίες για να μπορέσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του κοινού να τους γνωρίσει και να εκτιμήσει το έργο και την προσωπικότητά τους. Και η ζωή είναι γεμάτη μικρές ή μεγάλες ευκαιρίες. Αυτό που έχει σημασία είναι να τις αναγνωρίσουμε και να τις εκμεταλλευτούμε τη σωστή στιγμή με τον πιο αποδοτικό τρόπο.

Μια συνεργασία που ονειρεύεστε; Πιστεύω πολύ στη νέα γενιά δημιουργών που με μεράκι και φρέσκιες ιδέες καλλιεργεί το μέλλον της Ελληνικής μουσικής. Αυτού του είδους οι συνεργασίες λοιπόν με ενδιαφέρουν. Οι συναντήσεις ανθρώπων με όρεξη και κοινό στόχο που δημιουργούν κυρίως από ανάγκη για έκφραση.

Υπάρχουν μάνατζερ στην Ελλάδα που μπορούν να βοηθήσουν την πορεία ενός μουσικού; Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι επαγγελματίες που μπορούν να λειτουργήσουν συμβουλευτικά στην πορεία ενός καλλιτέχνη. Το κοινό στην Ελλάδα είναι μικρό οπότε είναι αστείο να χρησιμοποιούμε λέξεις όπως manager, star system κλπ. Ο κάθε μουσικός με προσωπική προσπάθεια, σκληρή δουλειά και δοκιμές σιγά σιγά βρίσκει το προσωπικό του μονοπάτι και το ακολουθεί.

Ποιά είναι τα μελλοντικά μουσικά σας σχέδια; Ξεκινάω μια σειρά εμφανίσεων στην Αθήνα με πρώτο σταθμό την ταράτσα του Micraasia στις 16 Ιουλίου με μια ομάδα υπέροχων και καταξιωμένων μουσικών. Θα παρουσιάσουμε το καινούριο μου τραγούδι «Μήπως έχεις φωτιά;» σε μουσική και στίχους του Σπύρου Γραμμένου που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες από τις «Εκδόσεις Μετρονόμος» καθώς και κομμάτια και μελωδίες δικά μου αλλά και γνωστά και αγαπημένα από όλο το φάσμα του Ελληνικού ρεπερτορίου. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε με τον Σπύρο το επόμενο μου τραγούδι που υπολογίζουμε να κυκλοφορήσει λίγο πριν το τέλος του χρόνου.

Λίγα λόγια για τη Ζαχαρούλα Κληματσάκη 

Η Ζαχαρούλα Κληματσάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Έχει σπουδάσει υποκριτική στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Βεάκη και έχει συνεργαστεί με πολύ αξιόλογους σκηνοθέτες (Ανατόλι Βασίλιεφ, Βασίλης Νικολαΐδης, Ηλίας Καρελλάς κ.ά.) σε σημαντικούς χώρους (Μικρό και Μεγάλο Θέατρο Επιδαύρου, Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής κ.α.).

Παράλληλα, έχει σπουδάσει πιάνο και σαξόφωνο ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού με καταξιωμένους δασκάλους (Έλλη Πασπαλά, Τζούλη Μασσίνο, Πάνος Δήμας,κ.α) και πλέον διδάσκει και η ίδια φωνητική.

Έχει παρουσιάσει δικές της μουσικές παραστάσεις σε διάφορους χώρους της Αθήνας (Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Τριανόν, Ίλιον Plus, Passport, Σφίγγα, Holywood Stage, Ιανό κλπ) καθώς και σε φεστιβάλ στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ακολουθήστε τη Ζαχαρούλα Κληματσάκη στα social media

FacebookInstagram

https://www.youtube.com/watch?v=kgxwcBSgWYw