Ελληνική Shock Rock και Shock Pop μουσική σκηνή. Ποιός είναι ο πρωτοπόρος που έφερε την αλλαγή;

Ελληνική Shock Rock και Shock Pop μουσική σκηνή.

Ποιός είναι ο πρωτοπόρος που έφερε την αλλαγή;

Ο CRYSTALEX είναι αποδεδειγμένα, από τον Σεπτέμβριο του 2021 (βάσει κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων), ο δικαιωματικά «πρωτοπόρος» που «έφερε την αλλαγή» στην ελληνική μουσική βιομηχανία παρουσιάζοντας στο ελληνικό και -κατ’ επέκταση- στο διεθνές μουσικόφιλο κοινό, με τους ευρηματικούς και εμπνευσμένους στίχους της Είρκη Μπαζάκα, την Shock Rock και την Shock Pop μουσική σκηνή με ελληνικό στίχο ως επί το πλείστων.
Η ιδιαίτερες αυτές μουσικές, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα ξεχωριστή και εκφραστική ερμηνεία του Crystalex και τους καυστικούς συχνά Gothic στίχους της Είρκη Μπαζάκα, έφεραν έναν νέο και καθηλωτικό φρέσκο αέρα στην ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή.
Μέσα από τα τραγούδια τους εκφράζουν, με Gothic κυρίως ύφος, τον ερωτικό πόθο, την ερωτική αλλά και πολιτισμική-πολιτική απογοήτευση, αλλά επίσης εκθειάζουν πολλά, με ευρείς -δυστυχώς- επιπτώσεις, κοινωνικά προβλήματα όπως η ενδοοικογενειακή και η γυναικεία κακοποίηση, τα ναρκωτικά, το  Bulling, οι πολιτικές καταστάσεις και επιπτώσεις και ο κάθε μορφής τζόγος. Μερικά από αυτά τα τραγούδια, μεταξύ άλλων, είναι το «Χτύπα», το «Χρυσόσκονη»  το «Help», το «Πέτα τη μάσκα» και το «Νεκρική σιγή».

Το γαλάζιο και το κόκκινο μάτι αντιπροσωπεύουν τον καλό και τον κακό εαυτό που έχουμε όλοι μέσα μας και σε συνδυασμό με το Gothic παρουσιαστικό του και την εναλλαγή στην ερμηνεία του που άλλοτε είναι Brutal και άλλοτε λυρική σε μία ισορροπημένη συνύπαρξη κι έτσι καταφέρνει να μας παρασέρνει σε άλλους μαγικούς και κάποιες φορές σκοτεινούς κόσμους δημιουργώντας μας φανταστικές εικόνες, να μας ξυπνάει πολλά και έντονα συναισθήματα μας και  να μας κάνει να θέλουμε να ψάξουμε πιο βαθιά την ψυχή, τη ζωή, τα θέλω και τα επιβεβλημένα πρέπει μας.
Ελπίζουμε να ακούμε και να απολαμβάνουμε για πάρα πολλά ακόμα χρόνια την υπέροχη φωνή και ερμηνεία του Crystalex και οι στίχοι της Είρκη μπαζάκα να μας ξυπνάνε τη θέληση να ψάχνουμε ακόμα πιο βαθιά την ψυχή μας, τον έρωτα, την κοινωνία και τους ανθρώπους.

BY ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ

Πληροφορίες

Όνομα: CRYSTALEX

Γέννηση: 16 Οκτωβρίου 1996 (16/10/1996)

Ύψος: 1,78 μ.
Εθνικότητα: Έλληνας
Όνομα στη μητρική γλώσσα: Κρυστάλεξ (Ελληνικά)
Ιδιότητα: ΤραγούδιΣυνθέτηςΤραγουδοποιός
Μουσικά όργανα: ΠιάνοΚιθάρα
Μουσικό είδος: Alternative metalShock RockGothic MetalShock Pop,  
Industrial rockPost-metal , Pop rockDoom Metal
Παρουσία: 2021
Άλμπουμ: Τα 7 Κρύσταλλα (Live)Το Shock Rock Στις Φλέβες ΜουΧαμένη Στα Υπόγεια
Single: Παράνοια, Κράτα ΜεDead SilenceHelpBad GirlΠέτα Την ΜάσκαΡαγιδμένη Καρδία
Συνεργάτες: Είρκη Μπαζάκα (Στιχουργός)

Επιρροές: Screamin’ Jay HawkinsDavid SutchAlice CooperKissW.A.S.PGwarKing DiamondMarilyn MansonSlipknotLordiRammsteinOzzy OsbouneParadise LostEvanescenceNightwishScorpions
Βικιπαίδεια: CRYSTALEX – Βικιπαίδεια (wikipedia.org)